Yeni Xbox One Sistem Güncellemesi

Yeni Xbox One Sistem Güncellemesi

Xbox One Sistem Güncellemesi

Xbox One Sistem Güncellemesi

Microsoft, Xbox One için en son sistem güncellemesini kullanıma sunmuştur. Bu, sistemin gösterge tablosunun temel görünümünü ve işlevselliğini değiştiren önemli bir özellik değil, ancak bunlardan yararlanabilecek kişiler tarafından memnuniyetle karşılanacak bazı yeni özellikler sunuyor.

Eklerin birçoğu ya önceden duyurulmuştu ya da Xbox Insiders programındaki kullanıcılar için mevcuttu, bu da kullanıcıların yaklaşan sistem özelliklerini test etmelerine olanak sağlıyor. Örneğin, uyumlu ekranlar için AMD FreeSync desteği resmi olarak uygulanmaktadır. Bu, tüm Xbox One sistemlerinde mevcuttur, ancak Xbox One S ve Xbox One X, FreeSync 2 ile HDR çıkışı sağlayabilir.

Sistem ayarlarında etkinleştirilebilecek yeni bir Otomatik Düşük Gecikme modu da var. Bu, konsolunuzun ekranına bir mesaj yollamasını (ALLM’yi desteklediğini varsayarak) oyun modunu etkinleştirmesini sağlayarak giriş gecikmesini azaltmaya yardımcı olur.

Xbox One S ve Xbox One X, PC monitörlerinde oynayanlar için kullanışlı olması gereken 1440p için video çıkışı desteği sağlıyor. Bu, özellikle 4K sağlamayan FreeSync ekranları için yararlıdır.

Yeni bir Share Controller seçeneği eklendiğinden, mikser akışı entegrasyonu bu güncellemeyle daha iyi hale gelir. Bu, bir Mikser akışını izleyen kişilerin, bir sanal denetleyiciyle veya bilgisayarlarına takarak, eylemin kontrolünü ele geçirebilmelerini sağlar. Diğer Mikser incelemeleri, sistem üzerinde herhangi bir yerden bir yayın başlatmayı ve oyunları değiştirirken veya gösterge panelini görüntülerken daha iyi destek (hem izleyici hem de yayıncı için) içerebilir.

Yeni güncelleme ayrıca, ekran görüntülerini ve video kliplerini Rehber’den doğrudan Twitter’a paylaşmanızı ve mevcut zamana göre açık ve koyu pano temaları arasında geçiş yapmanızı sağlar. Anlatıcı özelliği geliştirildi ve oyun oynarken müzik akışında yeni ses dengesi ayarları var.

Resmi Xbox web sitesinde tam bir değişiklik listesi görülebilir. Güncelleme sizin için otomatik olarak yüklenmezse, bunu Ayarlar menüsünün Sistem alanından manuel olarak tetikleyebilirsiniz. Güncelleme yaklaşık 792 MB boyutundadır.