Yoshi Super Mario World’te

Yoshi Super Mario World’te

Super Mario ve Yoshi

Super Mario ve Yoshi

Mario‘nun ikonik yardımcısı Yoshi, ilk kez Super Mario World’de yerini aldı. Mario’nun cesaretlendirici bir yumruk pompası ile binmesine ve komuta edebileceğine inanan sadık bir arkadaştı. Çocukluktan beri başımızda olan zavallı dinozor dostumuza sarkıyorduk. 

Yothi yaratıcısı Shigefumi Hino, Kotaku tarafından fark edilip tercüme edildiğinde, nihayetinde kalıcı “yumruklama veya gösterme” hayran tartışmasını sona erdirdi. Hino, “Birçok kişi, Mario parmağını ileri sararken “Git” demek istediğini zannediyor ve Yoshi’nin dilinin çıktığını düşünüyor.” diye belirtti. “Ancak, çizdiğim kurguda, Mario kafasından Yoshi’yi yumrukladığında, karakterin dili sürpriz şekilde patladı.” diye anlatmaya devam ediyor. Yoshi, dilinin fırlaması üzerine yardım için korkunç bir ses çıkardı. Videoda bunu inceleyebilirsiniz.

Mario Yoshi’yi Dövüyor

Yıllar boyu resmi sanat, Mario ve Yoshi‘nin daha samimi bir şekilde ışıklandırmasına neden oldu, ancak bu çarpıklığın genellikle bir “Git” ile karıştırılmasının bir nedeni var. Hino, bunun hayranlar için rahatsız edici olabileceğini tahmin etti. “Eklenen ‘bop’ sesi var” diyor. “Bununla birlikte, insanlar ‘Zavallı Yoshi’ diyecekmiş gibi görünüyordu, bu yüzden Mario’nun ‘Git’ dediği düşündüler.” Kısacası Yoshi dayak yiyor hem de Mario tarafından. Bu canlıyı harekete geçirmek istiyorsanız, SNES Classic, Super Mario World’in bir kopyasını barındırıyor. 

Ayrıca, defalarca dayak yemesinin yanı sıra, bunun muhtemelen Yoshi’nin ağzına neler girdiğini söylemediği anlamına da gelir. Elma mı, mantar mı? Daha çok terli Koopa kabuğu gibi…

Kaynak: 1