YouTube Music Geliyor

YouTube Music Geliyor

YouTube Music

YouTube Music

YouTube yöneticileri, nihayet YouTube Music için Google Play Music’in yerini alacak olan uzun süredir beklenen yenilemeyi duyurdu. Recode, CNET ve USA Today ile yapılan röportajlarda, yeni YouTube Music‘in önümüzdeki Salı günü 10 dolarlık abonelik paketi ile soft-lansmanını yapacaklarını açıkladılar.

Önceki iterasyonuna benzer şekilde, burada odaklanma, hangi müziği sevdiğini öğrenmeye çalışan kişiselleştirme üzerinde olacaktır. Ama bu kez müzik videolarını ses lehine arka plana itiyor. Kişiselleştirme doğal olarak Google Asistan AI’ya bağlanır ve öneriler sunmak için bir abonenin YouTube geçmişinden çekilir. Google Play Music şimdilik devam edecek, ancak daha sonra yerini iyice YouTube Music’e bırakacak.

Bu sırada YouTube Red bölümü, YouTube Music için yalnızca 2 dolarlık bir eklenti olarak kullanılabilen, ödemeli, reklamsız bir video deneyimi olan YouTube Premium‘a geçecek.

YouTube röportajlarda belirtilen değişiklikleri resmi olarak duyurdu ve Music Premium hizmetinin 22 Mayıs’ta aylık 10 dolara olacağını doğruladı. Google Play Music aboneleri, üyeliklerinin bir parçası olarak otomatik olarak erişebilecekler. Blog yazısında, “Hiçbir şey değişmeyecek – Google Play Music’te satın aldığınız tüm müzik, yükleme ve oynatma listelerine her zaman olduğu gibi erişebileceksiniz.” denildi.

Ayrıca yeni uygulamanın kişiselleştirilmiş ekranını tercihlerinize, geçmişinize, güncel saatinize ve konumunuza göre dinamik olarak da uyarlayabilirsiniz. YouTube Music’i yine de ücretsiz olarak kullanabilirsiniz, ancak Premium arka plan dinlemeyi, çevrimdışı indirmeyi ve reklamları kaldırmayı sağlar. Yeni servis Salı günü ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Güney Kore’ye gelecek.

Türkiye’de ise hizmete ne zaman açılacağı belli değil. Hizmete sunulduğu zaman haberiniz olsun istiyorsanız, buraya tıklayarak mail listesine kayıt olabilirsiniz.