Zelda Breath of the Wild’in ilk DLC’sinden En Havalı Şeyler

Zelda Breath of the Wild’in ilk DLC’sinden En Havalı Şeyler

Şimdiye kadar The Legend of Zelda: Breath of the Wild’daki haritayı kontrol edip, henüz keşfedilmemiş tüm alanları görmek ister misiniz? Elbette, ölçeklendirici Sheikah kuleleri size hangi bölgeleri ziyaret ettiğiniz hakkında geniş bir fikir verir, ancak “bekleyin, nehrin diğer tarafını keşfedebilir miyiz?” Gibi daha ayrıntılı sorulara cevap verebilecek bir şeye ihtiyacımız var. Nintendo, bu sorunu çözmek için benzersiz bir yöntem geliştirdi ve yaz boyunca Breath of the Wild’ın ilk ücretli DLC paketinin bir parçası olarak geliyor. Nintendo,bu DLC için “yaz 2017” den daha özel bir tarih sunmadı. 

Yeni Kolaylıklar :

Kahraman Yolu Modu

 

Kahraman Yolu Modu, Breath of the Wild’de yaptığınız seyahatlerin tam bir * kaydıdır. İsteğe bağlı yeni özellik, Link’in gezdiği her yeri gösteren yeşil bir çizgi çiziyor ve hatta oynatma özelliğini de içeriyor; böylece ilerideki maceranızı görmek için geri sarabilir, hızlı ileri alabilir ve atlayabilirsiniz. 

Daha fazla tapınak ve Korok tohumları bulmaya çalışıyor musun? Herhangi bir yeşil çizgi çizmeden bir alan seçin ve ferah alanda aradığınız şeyi bileceksiniz. Pratik uygulamaların ötesinde, dolaşımlarınızı kutlamak için büyüleyici bir yol gibi görünüyor. Ve DLC gelmeden Link’te çok fazla yol katetmişseniz  endişelenmeyin; Nintendo, Kahraman Yolu Modunun geriye dönük olarak çalışacağını söylüyor.

Seyahat Madalyonu

Seyahat Madalyonunu bulun ve önceden yapılmış hızlı seyahat noktalarının zulmünden kurtulun. Özel madde, oyuncular nerede duruyorlarsa o yerde yeni bir nokta bırakmalarını sağlar; böylece ok stoğu yapmak, yemek pişirmek veya başka şeyler yapmak için kasabaya sapabilirsiniz. Bir seferde yalnızca bir adet özel seyahat noktası kurulabilir, ancak seyahat süresini kısaltmak açısından gerçekten büyük fark yaratacaktır. Kullanmaya başlamadan önce içindeki hazine sandığını bulmanız yeterlidir …

Yeni Mücadeleler

Hard Mod

İngilizcen varsa zaten anladın yani zor mod. Zelda’da zor mod demek düşmanlar daha fazla hasar veriyor ve canın yenilenmiyor demektir. Fakat Breath of the Wild zaten sağlık yenilemesini iptal ettiğinden anlayın ki gerçekten zor bir mod bizleri bekliyor. Yeni zorluk seçeneğine biraz dikkatli bakıldığında ve dünyadaki canavarlarının terfi ettirildiğini görebilirsiniz (kırmızı bokoblinler ve moblinler mavi renkte vb.). Bu zorlukta daha fazla savaşmanız ve hayatta kalmak için daha sinsi olmanız gerekmekte. 

Kılıç Sınavı

Breath of the Wild’daki en büyük heyecanlardan biri, üst düzey zırhlar, silahlar ve yiyecek ikramiyeleriyle harcanan saatler tekrardan dönüyor. Sheikah Slate dışında oyunun belli bir bölümü sizi hiç bir şey olmadan bulduklarınızla hayatta kalmaya zorlar ve Yeni Kılıç Sınavı, uzun süren muharebe serileri için aynı şeyi yapacak. Bağlantı herhangi bir ekipmana gerek olmadan başlar ve minik bir spoiler olan final ödülü ulaşmadan önce yaklaşık 45 odayı canavardan arındırmalısınız. (Kalıcı güce sahip bir Usta Kılıcı-Yani, 30’a değil daima 60 saldırı değerine sahip olacak, ancak çok fazla güvenmeyin bir süre kullanışsız hale gelecektir-)

Korok-seeking Maskesi

Korokları bulmaktan mı bahsetti birisi? DLC bizlere onları bulan bir maske sunuyor. Korok Maskesi dünyadaki bir hazinenin gövdesinde saklıdır (muhtemelen Korok Ormanında olduğunu tahmin ediyorum). Bu maskeyi kullanın ve gizli bir Korok’un yakınında olduğunuzda sarsılın. Oyunda onlardan 900 tane var, böylece sürüyü kabaca her zaman bulma şansınız olacak.

Korok-seeking Maskesi

TINGLE KOSTÜMÜ!

DLC, önceki Zelda oyunlarından gelen karakterlere dayanan yeni eşyalarda ekleyecek. Buna, efsanevi Majora’nın Maskesi, Imp Midna’nın kaskı, Phantom Kum saati ve Spirit Parça’larından gelen Phantom Zırh giysisi ve en önemlisi – Tingle’ın giysisi de dahildir. Evet, Breath of the Wild oynamaya çalışırken nihayetinde Tingle olarak kostüm kullanabilirsiniz. Bu kıyafetlerin özel temalı ikramiye verilip verilmeyeceğine dair herhangi bir belirti yok, ancak Tingle’ın kıyafeti size Octorok Cesaretlerini balon olarak kullanman için bir bonus veriyor.

TINGLE KOSTÜMÜ!