2 Yeni Xbox One Geriye Dönük Uyumluluk Oyunu Eklendi

2 Yeni Xbox One Geriye Dönük Uyumluluk Oyunu Eklendi

Xbox One Geriye Dönük Uyumluluk Oyunları

Xbox One Geriye Dönük Uyumluluk Oyunları

Microsoft, Xbox One’ın geriye dönük uyumlu kütüphanesine yeni başlıklar eklemeyi sürdürüyor. Major Nelson, geçen hafta eklenmiş olan unvanı takip ederek şimdiki nesil konsolunda iki tane daha Xbox 360 oyununun oynanabileceğini duyurdu.

Geriye dönük uyumluluk oyunlarının en yenisi, Ubisoft’un gizlilik-aksiyon serisindeki 2013 oyunu Assassin’s Creed 4: Black Flag oldu. Oyun ayrıca Xbox One‘da da yayınlanırken, oyuncular artık konsolda 360 versiyonunu oynama seçeneğine sahipler. Buna ek olarak geliştirici Larian Studios tarafından yapılan 2011 aksiyon RPG’si Divinity 2: The Dragon Knight Saga da eklendi.

Her zamanki gibi, artık indirme işlemini başlatabilir ve oyunlardan birinin fiziksel bir kopyasına sahipseniz diski Xbox One’a takıp oyunu ekleyebilirsiniz. Dijital olarak oyuna zaten sahipseniz, Oyunlarım ve Uygulamalarım menüsünde Hazır Yükleme alanında bulabilirsiniz. Her iki başlık da Xbox Mağazası’ndan satın alınabilir.

Microsoft, düzenli olarak Xbox One’ın geriye dönük uyumlu kütüphanesini yeni Xbox 360 oyunlarıyla genişletiyor. Geçen hafta şirket Call of Duty 4: Modern Warfare‘i ekledi. Orijinal Xbox oyunlarından birkaçı da artık Xbox One ile geriye dönük olarak uyumlu olsa da, bunlar 360 başlıktan çok daha az sıklıkta eklenecektir.

Microsoft 10 Nisan’da orjinal Xbox geriye dönük uyumluluğu hakkında bir açıklama yapacağını duyurdu. İlgili habere şuradan ulaşabilirsiniz; “Xbox Geriye Dönük Uyumluluk Projesi“. 

Kaynak: 1