2018 En İyi Ücretsiz Windows 10 Uygulamaları

2018 En İyi Ücretsiz Windows 10 Uygulamaları

En İyi Ücretsiz Windows 10 Uygulamaları

En İyi Ücretsiz Windows 10 Uygulamaları

Microsoft, mağazasındaki uygulamaların sayısını ve kalitesini artırmak için zorluyor ve uygulamaların cihazlar arasında uzaktan yüklenmesine olanak tanıyan bir özelliği test ediyor ve bu da onları daha da çekici bir gelecek haline getiriyor. İşte seçtiğimiz en iyi ücretsiz Windows 10 uygulamaları listemiz.

1. Adobe Photoshop Express

1. Adobe Photoshop Express

Adobe’nin sektör lideri fotoğraf editörünün incelikli bir versiyonu olan Photoshop Express, dokunmatik ekranlar için idealdir ve fotoğraflarınızı birkaç dokunuşla ve bir parmağınızın kaydırarak optimize etmenizi sağlar.

Aralarından seçim yapabileceğiniz bir ‘Looks’ seçeneği var. Bunlar Instagram filtrelerine benzer, ancak daha fazla seçenek ve belirli görüntü türleri için tasarlanmış seçenekler sunar. Örneğin, portreler için özel olarak üretilmiş cilt yumuşatma filtreleri ve manzaranın mavisi ve yeşilliklerini ortaya çıkarmak için tasarlanan diğerleri vardır. Görüntülerinizi kırpabilir, çevirebilir ve düzeltebilir, pozu ve rengi ayarlayabilir, vinyetler uygulayabilir, lekeleri iyileştirebilir ve kırmızı gözü düzeltebilirsiniz. Gerçekten aceleniz varsa, tek dokunuşlu Otomatik İyileştirme aracı bile vardır.

Özellikler için hiç bir ödeme istenmez. Ancak Adobe Kimliği oluşturarak veya bir Facebook veya Google hesabıyla giriş yaparak oturum açmanız istenir.

Adobe Photoshop Express İndir

2. VLC

2. VLC

VLC, PC’ler, mobil cihazlar, Xbox ve HoloLens dahil olmak üzere, adlandırmayı düşündüğünüz tüm Microsoft aygıtları için kullanılabilen açık kaynaklı bir ortam yürütücüsüdür. Ayrıca, herhangi bir ek eklenti veya kodek indirmeye gerek kalmadan hemen hemen her medya dosya türüyle uyumludur.

VLC Media Player‘ı ilk çalıştırdığınızda, bağlı tüm depolama aygıtlarını otomatik olarak algılar ve bunları medya kitaplığınızı depolamak için kullanabilir veya ortamları Windows 10 cihazınızın dahili depolama birimine kopyalayabilirsiniz.

Kontroller son derece basittir ve onları kilitlemek bile mümkündür, böylece kazara dokunarak bir sahneyi atlamayzsınız.

Microsoft Store‘daki VLC sürümü, DVD ve Blu-ray oynatmayı desteklemez; bunun için, tam masaüstü yazılımına ihtiyacınız olacaktır. Ancak, her şey için Universal Windows uygulaması mükemmel bir seçimdir.

VLC İndir

3. Microsoft To-Do

3. Microsoft To-Do

Microsoft Mağazası‘nda görev yönetimi uygulamaları konusunda sıkıntı yok, ancak Microsoft’un kendi kendini geçmesi zor. To-Do’nun kullanımı çok basittir. Sadece son tarihlerle birlikte bir ana görev listesi oluşturun, ardından bugün tamamlamak istediğinizi seçin. Mevcut günün görevleri ‘My day’ altında görünür ve tamamlandı olarak işaretlendiğinde yok olacak şekilde ayarlanabilir.

To-Do, farklı insanlara çalışma atamanıza ve işlerle ilgili düzenlemeleri tutmanıza olanak tanıyan Trello gibi bir araçtan çok daha basittir, ama bu tasarımla ilgilidir. To-Do, doğum günü kartları göndermek ve ciddi proje yönetimi yerine süt satın almak gibi günlük işler için daha fazla tasarlanmıştır. Listenizi diğer insanlarla paylaşabilirsiniz (örneğin başka birinin çöpü atması gerekiyorsa).

Microsoft To-Do İndir

4. Polarr

4. Polarr

Telefonunuzdaki fotoğrafları sık sık düzenlerseniz, Polarr mobil uygulamasına aşina olmuş olabilirsiniz. Bu güçlü ücretsiz fotoğraf editörü Windows 10 için de kullanılabilir ve size iki arayüz seçeneği sunar: Express ve Pro. Her ikisi de bir dokunmatik ekran veya fare ile iyi çalışır. Temel fark, Pro sürümündeki simgelerin etiketlenmemesidir, yani görüntünüz için daha fazla alan vardır.

Yüzleri otomatik olarak algılayan ve cilt yumuşatma uygulayan, bölücüler, metinler ve çeşitli vintages film filtrelerini içeren çok çeşitli araçlar vardır. Bazı seçeneklerin, Polarr’ın premium sürümüne özel olması, utanç verici olsa da, ücretsiz sürüm, fotoğraflarınızı geliştirmek ve Windows 10 cihazına layık bir ekleme yapmak için mükemmel bir uygulamadır.

Polarr İndir

5. Evernote

5. Evernote

Microsoft’un OneNote‘u var, ancak farklı işletim sistemlerini çalıştıran bir dizi cihaz kullanıyorsanız, Evernote’un yenilmesi zor. Makaleleri, resimleri, sayfaları kaydetmeyi ve bir parça cake paylaşmayı sağlar, cömert bir ücretsiz depolama alanı sunar ve tüm notlarınız otomatik olarak senkronize edilir.

Evernote uygulamasının menüleri oldukça küçüktür, bu sayede bir dokunmatik ekrandan daha çok bir mouse ile kullanılabilir. Ama tüm notlarınızı kolay ve keyifli bir şekilde organize etmeyi, okumayı ve paylaşmayı sağlayan uygun bir arayüzde sunar.

Evernote İndir

6. Microsoft Office Online

6. Microsoft Office Online

Ücretsiz Office paketlerinin Microsoft Store’da (Microsoft Office 365 aboneliklerini zorlamaya istekli olduğundan) anlaşılması zor. Microsoft Office Online, Google Docs’dan daha az bilinir, ancak çok etkileyici ve daha önemlisi, tüm Microsoft belge biçimleri için yerel destek sunar. Tüm belgeler OneDrive’a kaydedilir, böylece onlara internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz.

Windows 10 için Office Online uygulaması, Microsoft’un web tabanlı Word, Excel ve Powerpoint sürümlerine hızlı erişim sağlayan Edge tarayıcınızın araç çubuğuna basitçe bir simge ekler. Uygulamalar ilerledikçe karmaşık değildir ve dokümanları çevrimdışı açmanıza veya oluşturmanıza izin vermez. Ancak, değişikliği Edge’e yaptıysanız buna değer.

Microsoft Office Online İndir

7. Hotspot Shield Free VPN

7. Hotspot Shield Free VPN

Microsoft Store’da nispeten az sayıda VPN seçeneği vardır ve Hotspot Shield en güvenilir isimlerden biridir. Uygulamayı ilk kez başlattığınızda, bir premium aboneliği ödemeniz istenir veya yedi günlük ücretsiz deneme sürümüne başlarsınız. Ancak sol üstteki geri okuna dokunursanız, ücretsiz VPN‘ni kullanmaya devam edebilirsiniz. ‘Connect’e dokunun ve size bir sanal IP adresi atasın.

Kullanımı çok basittir ve ücretsiz sürüm akış için kullanışlı olmasa da, bölgeyle sınırlı içeriklere hızlı erişim veya sansürü engellemek için kullanışlı olabilir.

Tüm ücretsiz VPN’ler gibi, Windows 10 için Hotspot Free Shield bazı uyarılar ile birlikte gelir. Özellikle, günlük 500 MB indirme sınırlaması vardır. Hotspot Shield ayrıca, reklamları hedeflemek için tarama verilerini kullanmaktan dolayı eleştiriye maruz kalmıştır. Bu, geliştiricinin reddettiği bir iddiadır.

Hotspot Shield Free VPN İndir