2018 Ripple’ın Yükselişi Olabilir

2018 Ripple’ın Yükselişi Olabilir

Ripple’ın Yükselişi

Ripple'ın Yükselişi

2017’de kripto para birimleri, bazılarının Venezüella finansal krizini düzeltme gücüne sahip olduğuna inanılan patlayan bir endüstriden yalnızca birkaçının desteklediği yeni fakat belki umut verici bir kavramdan yükseldi. Bitcoin, popülerlik ve piyasa değeri bakımından pazara açık bir şekilde liderlik etmiştir, ancak ethereum ve ripple da çok geride kalmamıştır. Ripple (XRP), özellikle meteorik bir yılı geçirdi: kriptonun en son başarısında XRP fiyatı iki katına çıktı ve şu an 2 $ işaretini aştı. 

Blok zinciri tabanlı ödeme, finansal kuruluşlar ve bankalar için işlemleri daha hızlı, uygun maliyetle ve daha fazla güvenlikle halledip tamamlamak için yapılmıştır. 2012 yılında başlatılan bir ağ, ripple kavramı aslında daha önce 2004’te başladı. Bitcoin bile var olmadan önce. 

Yıl sonundan önce ve XRP’nin 1 doları geçmesinden sadece bir hafta sonra kripto bir günde yüzde 34’lük bir artış gösterdi ve yükseldi. Aylarca para birimi 0,20 dolar civarındaydı ama 1 doları geçtikten sonra adeta yolu açıldı. XRP’nin piyasa değeri, ethereum ve bitcoin’e göre henüz çok taze ve ethereum’un piyasa değerini yeni geçti. 

İkinci sıraya yerleşen ripple, piyasa değeri nedeniyle büyük ihtimalle üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı ve Coin Market Cap’e göre yayınlandığı sırada 2,35 USD ile işlem gördü. Coindesk’e göre, özellikle Asya’daki pazarlar değerini yükseltmeye devam ederse, bu muhtemelen ripple’ın zirve noktası olmayacak. İlginçtir ki, Güney Kore’de artan kripto düzenlemelerine rağmen geçen hafta 24 saat içinde XRP’nin küresel ticaret hacmi esas olarak Güney Kore merkezli borsalardan geldi. ABD ve Avrupa’daki müşterileri birbirine bağlamak için ripple ağını kullanmayı planlayan American Express gibi şirketler sayesinde bu değer artmaya devam edebilir. 

2017, ikinci çeyrekte neredeyse yüzde 4.000 artarak başlayan ripple için kötü bir yıl değildi. Bu yıla kadar oldukça küçük bir rakip oldu, ancak 2018’de ripple beklentilerin çok üzerinde artabilir.

Ripple alım satım  işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek isterseniz “Ripple Nasıl Alınır?” makalemizi  inceleyebilirsiniz. Hemen kripto para birimi alış verişlerine başlamak için binance.com adresine üye olabilirsiniz. 

Kaynak: 1