2018’in En İyi Antivirüs Programları

2018’in En İyi Antivirüs Programları

En İyi Antivirüs Programları

En İyi Antivirüs Programları

Ne yazık ki, siber suçlar ve virüsler, Truva Atları ve bize göndermeye çalıştıkları kimlik avı dolandırıcılığı hiçbir zaman yok olmuyor. Aslında, kendinizi koruyarak ve bilgisayarınızın virüssüz olduğundan emin olmanız, günümüzde ne kadar çok bilgiyi çevrimiçi depoladığımızdan dolayı daha da önemli olabilir. Bu yüzden 2018 için dünyanın en iyi antivirüs programlarının bu kullanışlı listesini oluşturduk.

Kullanımlarımız artık yalnızca ev bilgisayarlarında yapılmadığı için, vurguladığımız en iyi güvenlik yazılımlarından bazıları da bir dizi cihaz üzerinde kullanılabilir. Bu, telefonunuzun, tabletinizin ve birden çok aile dizüstü bilgisayarınızın aynı paket tarafından karşılanabileceği anlamına gelir. Donanımınızın mümkün olan en güçlü güvenlik yazılımı ile korunmasını sağlamak artık her zaman olduğu gibi önemli.

Bilgisayar korsanları, PC’nize ve diğer İnternet özellikli cihazlara erişim sağlamak için her zaman yeni yollarla geliyorlar. Neyse ki en iyi antivirüs şirketleri sürekli olarak yazılımlarını güncelliyorlar. Kullanıcı deneyimi iyileştirmeleri ve kimlik avı dolandırıcılığı, fidye yazılımları ve diğer tüm virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı son korumayla birlikte 2019 paketlerinin pazara geldiğini görmeye başlıyoruz.

En iyi ücretli antivirüs yazılımının sağlayabildiği eksiksiz bir virüsten koruma aracı paketi aldığınızdan emin olmak istersiniz. En son siber tehditlere karşı çok yönlü bir koruma arıyorsanız, en iyi antivirüs yazılımına yatırım yapmak 2018’de umut edebileceğiniz en iyi çözümdür. Bu, listenin PC’nizin korunması için size en uygun fiyatları sağladığından, büyük para harcamaya başlamak zorunda olduğunuz anlamına gelmez.

1. Kaspersky Anti-Virus 2018

1. Kaspersky Anti-Virus 2018

Kaspersky Anti-Virus 2018, temel güvenlik gerekliliklerine odaklanan bir ard arda gelen güvenlik paketidir: web filtreleme, tehlikeli URL’leri engelleme, doğru bir antivirüs motoru, tehditleri algılama ve kaldırma, akıllı izleme teknolojileri, kötü amaçlı eylemleri izleme ve tersine çevirme.

Her ne yapıyorsanız çok iyi çalışıyor. Çok çok iyi. Kaspersky‘nin kötü amaçlı yazılımları engellemenin en iyileri arasında olduğunu ve virüs bulaşmış bir sistemden virüsün kaldırılmasının yanı sıra AV-Comparatives gibi sitelerde düzenli olarak en iyi şekilde yer aldığı tespit edildi.

Programın da kullanımı kolaydır. İyi tasarlanmış bir arayüzde, sadece doğru sayıda düğme ve seçenek bulunur. Çok basit değil, ama karmaşık veya göz korkutucu da değil. Her şeyin nasıl çalıştığını açıklayan çok sayıda ekran talimatı var. Yeni başlayanlar için de idealdir.

Kaspersky Anti-Virüs korumasına sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kaspersky İndir

2. BitDefender Antivirus Plus 2019

2. BitDefender Antivirus Plus 2019

Büyük bağımsız antivirüs test cihazlarının sıralamasına bir göz atın ve Bitdefender‘ın birinci sınıf güvenlik ürünleri her zaman zirvededir. Kötü amaçlı sitelere erişimi engellemek için web filtrelemesini, çevrimiçi bankacılığınızı ve alışveriş işlemlerinizi güvende tutan güvenli bir tarayıcıyı içeren virüs taramalarında güvenilir ve doğru olma eğilimindedir. Web formlarında kredi kartı bilgilerini otomatik olarak tamamlayan bir şifre yöneticisi mevcuttur. Ayrıca, arama motoru sonuçlarınızdaki kötü amaçlı bağlantılara karşı sizi uyaran ve tehlikeli sitelere erişimi engelleyen mükemmel kimlik avı koruması modülü için de yüksek puanlar almıştır.

Antivirüs Plus‘ın 2019 sürümü için yeni olan çok katmanlı fidye koruması, bu tehditlerin davranışının yanı sıra, tüm bağlı cihazlarınızı Bitdefender Central mobil uygulaması üzerinden tarayabilmenizi sağlar.

3. Norton AntiVirus Basic 2018

3. Norton AntiVirus Basic 2018

Norton AntiVirus Basic 2018, PC’nizi otomatik olarak koruyabilen en iyi kalitede bir kötü yazılım avcısıdır. Ancak, en iyi antivirüs programları listesine dahil olmasının en önemli nedenlerinden biri, aynı zamanda 2018’deki piyasadaki en iyi güvenlik yazılımı çözümleri için de geçerli olmasıdır.

Norton, bunlara ihtiyaç duyanlar için pek çok ince ayarlar, seçenek ve ayarın yanı sıra sizi kötü amaçlı web sitelerinden uzak tutan kullanışlı bir URL engelleyici gibi özellikler sunar. Bir şeyler gözden kaçıyorsa, mükemmel bir dosya itibar servisi şüpheli indirme işlemlerini hemen tanır. Kötü amaçlı yazılım hala bir yol buluyorsa, akıllı davranış izlemesi, sorunun ilk belirtisinde onu öldürür.

4. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

4. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Hemen hemen her antivirüs aracının “kasmadığını” iddia ediyor, ancak Webroot SecureAnywhere AntiVirus bu alanda gerçekten iddialıdır. Kurulum saniyeler alır, program dosyaları sabit diskinizin 2MB’ını kaplar, RAM izi küçüktür ve bant genişliğinizi bağlamak için yüksek boyutlu imza güncellemeleri yoktur.

Ama, özelliklerde herhangi bir uzlaşma yoktur. Çekirdek antivirüs koruması ile birlikte akıllı davranış izleme, gerçek zamanlı kimlik avı, güvenlik duvarı ve ağ bağlantısı monitörü, geliştirilmiş anti-fidye yazılımı ve diğer ilginç ekstralar var.

Webroot‘un doğruluğunu rakiplerle karşılaştırmak kolay değildir çünkü büyük test laboratuarları şirketin ürünlerini nadiren değerlendirmektedir. Ancak gözden geçirildiklerinde, genellikle iyi puan alırlar.

5. ESET NOD32 Antivirus 2018 Edition

5. ESET NOD32 Antivirus 2018 Edition

ESET NOD32 Antivirus 2018 Edition biraz hayal kırıklığı olabilir. Güvenlik duvarı, şifre yöneticisi, dosya parçalayıcı, güvenlik açığı tarayıcısı veya başka bir yerde sıklıkla bulabileceğiniz paket özelliklerden herhangi biri yoktur.

Ama bu paketin güçsüz olduğu anlamına gelmez, sadece antivirüs temellerine odaklanır. ESET NOD32 Antivirus 2018 Edition, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım koruması, bir anti-fidye yazılım katmanı, istismar koruması, kötü amaçlı web sitelerini engellemek için URL filtrelemesi ve PowerShell ve kötü niyetli komut dosyaları kullanarak saldırıları önlemek için modüllerle birlikte gelir.

Bir Aygıt Kontrol modülü, USB belleklere, harici sabit sürücülere, optik depolama ortamlarına ve hatta Bluetooth ve FireWire ile bağlanan aygıtlara erişimi kontrol ederek diğer aygıtlardan bulaşma riskini sınırlar. Bu alışılmadık bir ekstradır.

ESET NOD32 Antivirus 2018 Edition, yeni başlayanlara yönelik değildir. Arayüz bazen zordur, bazı özellikler çok ileri düzeydedir ve hatta Yardım her zaman tam olarak yardımcı olmaz.

Deneyimli kullanıcılar, ESET’in gücünü ve yapılandırılabilirliğini takdir edeceklerdir. Ortalamanın üstünde koruma, sizi güvende tutmak için iyi bir iştir ve hafif bir tasarım, paketin sizi yavaşlatmamasını sağlar.

6. F-Secure Antivirus SAFE

6. F-Secure Antivirus SAFE

F-Secure Antivirus SAFE, antivirüs yazılımı araçlarından oluşan harika bir koleksiyondur ve diğer yandan en iyi antivirüs yazılımlarından biraz daha pahalı olsa da, aldığınız özelliklerin büyük bir kısmının hakkını verir.

F-Secure Antivirus SAFE ile güvenli çevrimiçi alışveriş, aile güvenliği araçları ve kayıp Android veya iOS cihazınızı izlemenizi sağlayan bir cihaz bulucu ile birlikte F-Secure‘ün mükemmel antivirüs yazılımını edinebilirsiniz. Gerekirse uzaktan kilitleme eya silme de yapabilirsiniz.

Paket, tipik olarak AV-Test korunmak için maksimum işaretleri alır ve genellikle AV-Comparatives’den de yüksek puan alır. Ayrıca, rekabetin çoğundan önemli ölçüde daha fazla yanlış pozitif sonuç verebileceğini söylüyorlar. Ancak bu durumu sizi nasıl etkilediğini, bilgisayarınızı nasıl kullandığınıza bağlı olarak değişecektir.

Arayüz önemli bir artı. Kullanımı son derece kolaydır, hafiftir ve çoğu zaman PC’nize bakmak için uygulamayı yalnız bırakabilirsiniz. Programın sistem performansınız üzerinde minimum etkisi vardır ve eğer müdahale etmeniz gerekiyorsa, genellikle birkaç tıklatmayla sorunları çözebilirsiniz.

7. Panda Antivirus Pro

7. Panda Antivirus Pro

Gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım algılama, hızlı bulut tabanlı tarama, kötü amaçlı web sitelerini engellemek için URL filtreleme: Panda Antivirus Pro, en iyi antivirüs yazılımından bekleyebileceğiniz tüm güzelliklere sahiptir.

Bu sadece başlangıç. Basit iki yönlü bir güvenlik duvarı, sisteminizi güvende tutmanıza yardımcı olur. Bir uygulama kontrol sistemi, bilgisayarınızda yepyeni ve keşfedilmemiş kötü amaçlı yazılımları bile durduran şeyi tam olarak tanımlayabilir. Sanal klavye, gizli veriyi keylogger’lar tarafından ele geçirilmeden girmenize yardımcı olur. Hatta en inatçı tehditleri bile ortadan kaldırmaya hazır, önyüklenebilir bir USB kurtarma diski oluşturmak için bir araç bile var.

Bu bonus özelliklerinden bazıları nispeten basittir. Panda güvenlik duvarı işini yapar ve sizi daha güvenli hale getirebilir, ancak bağımsız güvenlik duvarı rekabeti ile rekabet etmez. Deneyimli ağ kullanıcıları muhtemelen daha fazlasını isteyecektir.

Panda Antivirus korumasına sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Panda İndir

8. Trend Micro Antivirus+ Security

8. Trend Micro Antivirus+ Security

Trend Micro Antivirus + Security, ortalama antispam ile ve fidye yazılımlarını engellemek için etkin bir “Folder Shield” modülü ile kullanımı kolay, yetenekli bir antivirüs paketidir.

Ne kadar iyi? Üst düzey test laboratuvarları, tüm detaylarda birtakım anlaşmazlıklar olmasına rağmen, koruma için çok yüksek oranlar sunmaktadır. Özellikle, AV-Comparatives yüksek sayıda yanlış pozitif verir, bu gerçek bir sıkıntı olabilir. Fakat AV-Test, yüksek doğruluk düzeylerini bildirir ve yanlış pozitiflerle ilgili hiçbir sorun içermez.

Burada bir sorun varsa, performans etkisi olması muhtemeldir. PassMark’ın Mart 2017 Performans raporu, çeşitli performansla ilgili ölçütlerdeki 15 güvenlik ürününü değerlendirdi ve Trend Micro, listenin en altına geldi.

Ürünle ilgili kullanıcıların deneyimleri biraz daha elverişlidir: Koruma seviyeleri Bitdefender’a benzer, yanlış pozitifler ise sadece biraz daha yüksektir ve sisteminizi fazla yavaşlatmaz. Satın almadan önce 30 günlük deneme sürümünü kullanmanız tavsiye edilir.