Age of Empires: Definitive Edition Steam’e Gelecek Mi?

Age of Empires: Definitive Edition Steam’e Gelecek Mi?

Microsoft Kapıları Açık Bırakıyor!

Age of Empires: Definitive Edition, 20 Şubat tarihinde Windows Store’da çıkacak ancak Steam‘de bulunmayacak. Bu olay bir şekilde Valve’nin hatası olarak bildirildi. Alman oyun sitesi GameStar.de’de ”Kurallar buna izin vermiyor” manşeti ile bildirmişti. Fakat işin Valve ile pekte alakası yok, AoE’yi tek mağazada piyasaya sürmek Microsoft’un kendi kararı:

Microsoft sözcüsü yaptığı açıklamada ” Age of Empires: Definitive Edition’ı binlerce Xbox Live ödülleri ile (başarılar, bulut kaydetme, çok oyunculu en hızlı, daha güvenilir oyun ağı ve daha fazlası) Windows Store’da piyasaya sürmeyi seçtik.” dedi.

Sözcü, “Quantum Break, Gears of War 4, Forza Horizon 3, Halo Wars 2 ve daha fazlası gibi Store’umuzda sunulan oyunlara hem Mağaza hem de Windows 10 bazında kare hızı gibi özelliklere verilen desteği artırdık ve genel tüketici deneyimini daha iyi hale getirdik. Bilgisayarda rekabet, yenilikler kattığı ve müşterilere daha fazla değer sağladığı için endüstri ve oyuncular için faydalı.” diye devam etti.

Microsoft, oyunu diğer mağazalara da getirmenin kapısını açık bırakıyor: “Başka mağazalara satmadan önce, müşterilerin en iyi tecrübeye sahip olmalarını sağlıyoruz ve elbette Age of Empires: Definitive Edition’ı almak isteyen diğer mağazalar tamamen windows 10 destekli de olmalıdırlar.”

Böyle bir şey ilk defa olmuyor tabi: Remedy’nin Quantum Break’i başlangıçta Windows Store’da yayınlandı ancak Steam sürümü yalnızca altı ay sonra duyuruldu; Steam versiyonu Windows 7’yi desteklemesine rağmen, Windows Mağaza sürümü (her iki oyunun da) yalnızca Win10’du. Kullanıcıların yüzde 70’inin Windows 7 çalıştırdığını düşünürsek, bu dışlama hoş karşılanmadı.

Microsoft’un mağazasının namı oyuncular arasında öyle kötü ki, oyuncular Microsoft’un mağazasıyla uğraşmaktansa, başka sitelerde oyunların görünmesini bekliyor. Biraz haklılar desek yanlış söylemiş olmayız çünkü mağazada gezinmek neredeyse imkansız. Heleki Xbox uygulamasıyla beraber kullanmak tam anlamıyla kafa karıştıcı bir eziyet.

Microsoft Kapıları Açık Bırakıyor!

Age Of Empires Hileleri