Akali ct, Akali Counter, Akali Counterları – Akali’ye Karşı Güçlü Rakipler ve Öneriler

Akali ct, Akali Counter, Akali Counterları – Akali’ye Karşı Güçlü Rakipler ve Öneriler

Akali Counter

Akali Counter

Akali counter (Akali ct)’dan bahsetmeden önce biraz kendisinin özelliklerinden bahsedelim. Daha sonra rakiplerine geçeceğiz.

Akali Efendisiz Suikastçı; Kinkou Tarikatı’nı ve onun Gölge Yumruğu unvanını terk eden Akali, artık insanların tek ihtiyacının olduğu ölümcül silah olmaya hazırdır. Saldırıları tek başına yapar. O, usta Shen’den öğrendiği her şeye rağmen, Ionia’yı düşmanlarından savunacağına ant içmiş. Akali sessizce saldırıyor olabilir, ama onun mesajı yüksek ve açık bir şekilde duyulur: efendisiz suikastçıdan korkacaksın.

Öncelikle LoL karakteri Akali’nin yeteneklerini hatırlayalım.

Akali Yetenekler

Suikastçının Damgası
Bir yetenek ile bir şampiyona zarar vermek etraflarında bir halka oluşturur. Halka oluşunca, Akali ona doğru bir hareket hızı patlaması kazanır. Halkalıyı geçtikten sonra, Akali düşmana doğru başka bir hareket hızı patlaması kazanır.

Halkayı geçmek aynı zamanda kamalarını güçlendirir ve bu da bir sonraki saldırı hasarının artmasını sağlar. Bu saldırı aynı zamanda az miktarda enerji geri yükler.

Beş Nokta Saldırısı
Akali, dar bir yayda beş kunai atar, önündeki düşmanlara hasar ve bunları maksimum aralıkta yavaşlatır. Neredeyse dolu enerjiye sahipken kullanıldığında, Akali verdiği hasarın belli bir yüzdesi kadar iyileşir. 5. yetenek seviyesinde Beş Nokta Saldırısı, minyonlara ve canavarlara ekstra hasar verir.

Alacakaranlık Perdesi
Akali enerji yeniler ve halka şeklindeki bir alanı kaplamak için yavaşça yayılan bir duman bulutu oluşturur. Dumandayken Akali gizlenir ve hareket hızı artışı kazanır. Akali gizlenmiş haldeyken görülemez ve posizyonu açığa çıkarılsa bile Akali görülür olmaz. Yani kuleler de dahil olmak üzere yetenek veya saldırılarla hedef alınamaz. Akali, Alacakaranlık Perdesi süresini uzatmak için dumanı birkaç kez terk edebilir.

Çevik Silah
Akali, ilk düşman vuruşuna zarar veren ve işaret eden bir shuriken fırlatır. Shuriken ayrıca Alacakaranlık Perdesi’ne vurup işaretleyebilir. Akali, Çevik Silah’ı işaret ettiği hedefe vurarak, geçtiği düşmanlara zarar verebilir.

Kusursuz İnfaz
Akali aralarında ufak bir gecikmeyle iki defa atılır. İlk atılışı, fiziksel hasar verip kısa süreliğine düşmanları sersemletir, ikinci atılışı ise düşmanın eksik sağlığına dayanan büyü hasarı verir.

Akali Counterlar’ına (Akali ct) bir göz atalım.
Akali ct, Akali Counter, Akali Counterları:

Akali’ye Karşı İyi Olan Rakipler

Akali'ye Karşı İyi Olan Rakipler

Akali’ye Karşı Kötü Olan Rakipler

Akali'ye Karşı Kötü Olan Rakipler