Altcoinler Düşüşte Bitcoin’i Yalnız Bırakmadı

Altcoinler Düşüşte Bitcoin’i Yalnız Bırakmadı

Altcoinler Düşüşü

Altcoinler Düşüşü

Dow Jones Endüstri Ortalaması, 5 Şubat Pazartesi günü 2011’den bu yana en düşük seviyesine, 1.100 puandan fazla düşerken, Bitcoin (BTC) de Kasım ayından bu yana ilk kez 7000 doların altına düştü.

Bloomberg’e göre, pazarın dalışı dün gece saatlerinde gerçekleşti ve işlem hacmi 30 günlük ortalamanın neredeyse iki katına çıktı.

CNBC, “belirli bir haber” in piyasanın düşmesine neden olduğunu bildirirken, yükselen faiz oranları hakkındaki asılsız bir korku bir faktör olabilirdi. Ancak bugün hükümet tahvilleri daha düşüktü.

S&P 500 Endeksi de % 4.1 düşüşle Ocak ayı kazancını kaybetti.

Kripto pazarı, benzer bir keskin düşüş yaşadı ve CoinMarketCap’te düşüş zamanında kırmızı renkte ilk 100 coinin 98’i yer aldı.

Kripto pazarında yaşanan düşüş, Çin’in bugün daha önce bildirdiği yabancı kripto borsaları yasağı ve ICO web sitelerinden kaynaklanıyor olabilir.

CoinMarketCap verilerine göre sabah saatlerinden sonra geleneksel pazarında olduğu gibi toplam kripto para birimi pazar payı 310 milyar doları buldu. Toplam pazar payı düşüş zamanı ile 330 milyar doları buluyor.

Kripto piyasaları, BTC’nin Aralık 2017’deki 20.000 $ ‘dan bu yana nispeten istikrarlı bir şekilde düşüyordu. Buna rağmen John McAfee gibi büyük destekçiler hem Bitcoin hem de altcoinlere güvenini sürdürüyordu.

McAfee, hem geleneksel hem de kripto pazarlarına yönelik bugünkü daha sert düşüş sürecinde, Bitcoin’in geçtiğimiz Ocak çeyreği düşüş grafiklerini tweet attı ve “Bitcoin bunu her yıl bu zamanlarda yapar” diye yazdı;

Kaynak: 1