Amazon, Alexa-Powered Akıllı Gözlükleri ve Ev Güvenlik Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Amazon, Alexa-Powered Akıllı Gözlükleri ve Ev Güvenlik Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Financial Times, Amazon‘nın şu anda şirketin sanal asistanı Alexa tarafından desteklenen iki yeni ürün üzerinde çalıştığını bildiriyor.

Financial Times, Seattle merkezli şirketin planlarını bilen insanlara atıfta bulunarak, ilk ürünün dünyanın her yerinden kullanıcıların Alexa’ya erişmesini sağlayan bir dizi akıllı gözlük olacağını yazıyor. Rahatça giyilebilmesini sağlamak ve halkın dikkatini çekmemek için, cihaz tipik bir gözlük camı çiftine benzeyecektir; Ayrıca, kulaklık takmadan Alexa’yı duymalarına izin veren bir kemik iletme ses sistemi de bulunduruyorlar. 

İkinci ürün Amazon’un şık ev aksesuarlarının bir parçası olacak; Özellikle bir ev güvenlik kamera sistemi. Kamera internet özelliklerine sahip olacak ve çeşitli Echo ürünlerini destekleyecektir. Kullanıcılar arasında, Amazon Echo Show ekranında kameranın video akışını veya Amazon siparişinin ilerlemesini izleyebilecekler. 

CNET, Alexa ve Amazon Echo‘nun ilgili lansmanlarından bu yana iyi performans gösterdiğini ve muhtemelen Amazon’ın akıllı gözlük ve yeni güvenlik donanımına geçme kararının önemli bir nedeni olduğunu yazıyor. EMarketer’e göre Amazon, Mayıs 2017’den itibaren sesli akıllı hoparlör pazarının yüzde 70’ini kontrol ediyor ve onu Google Ev‘in yüzde 24’ünden çok ileriye taşıyor.

Her iki ürünün ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor, ancak insanların yeni bir akıllı gözlük çiftine nasıl tepki verdiğini görmek ilginç olacak. Google’ın akıllı gözlük girişiminde bulunduğu Google Glass, tüketicilerde tam bir etki oluşturmadı. 2015 yılında yeniden başlatıldı ve Project Aura olarak yeniden adlandırıldı. Hemen hemen yalnızca Google çalışanları tarafından kullanılan bir ürün haline geldi. 

Kaynak: 1
Kaynak: 2