Artık Facebook Messenger’dan HD Videolar ve 360 Derecelik Fotoğraflar Gönderilebilir

Artık Facebook Messenger’dan HD Videolar ve 360 Derecelik Fotoğraflar Gönderilebilir

Facebook Messenger: HD Vide ve 360 Derecelik Fotoğraf

Facebook Messenger: HD Vide ve 360 Derecelik Fotoğraf

Facebook, bu sabah fotoğrafları ve videoları paylaşmak için uygulamayı biraz daha iyi kılan küçük bir güncelleme yayınladı. En önemlisi, 720p videolar için destek ekliyor. Ama maalesef, bu videolar uygulama içinden doğrudan çekilemez. Bazı nedenlerden dolayı, uygulama içi kameranın daha düşük çözünürlükte kalacağı anlaşılıyor. Ancak daha yüksek çözünürlüklü çekimleri, kamera rulonuzdan veya önceden Haber Kaynağı’ndan alındığı sürece paylaşabilirsiniz.

Messenger ayrıca 360 derecelik fotoğraf gönderme yeteneğini de ekliyor. Yine, bu fotoğrafları Messenger‘ın dışında tutmak zorunda kalacaksınız, ancak artık bunları uygulamanın içinde paylaşabileceksiniz. Messenger, daha sonra, her şeyi görmek için etrafa sürüklenebilecek görüntülere dönüştürecektir. Facebook’un kendisi bir süredir 360 derecelik fotoğrafları ve videoları destekledi, bu yüzden bu özelliğin daha önce sunulmadığına şaşkınız.

Bugünkü güncellemeler, Kasım ayında 4K görüntülere destek sağlayan fotoğraf kalitesinde güncellemenin zirvesine ulaştı. Fotoğraflar biraz sıkıştırılıyor, ama kalite bakımından çok da farkedilmiyor. Yine de, kalite çok daha kötü olduğu için uygulama içi kamerayı kullanarak çekim yapmayın.

Bunlar, Messenger’ın zaten tartışmasız sahip olması gereken özelliklerdir. Ama Facebook uygulama ile pek ilgilenmedi ve bu yıl uygulamaya odaklanılacağı söylendi. Ocak ayında, Messenger’ın lideri David Marcus, uygulamanın çok dağınık hale geldiğini itiraf etti ve şirketin “kitlesel olarak basitleştirilmesine ve kolaylaştırılmasına yatırım yapacağını” söyledi. Ama şimdiye kadar, bunun gerçekleştiğine dair hiçbir belirti görmemiştik.

Kaynak: 1