Assassin’s Creed Origins İnceleme

Assassin’s Creed Origins İnceleme

Assassin’s Creed Origins İncelemesi

Assassin's Creed Origins İncelemesi

Daha büyük resmi görmeniz gerektiğinde, köklerinize dönmek en iyisidir. Assassin’s Creed Origins sizi oyunun kalbine götürür ve eski Mısır’ın sorunsuz ve dinamik açık dünyasına adım atar. Bu hareket serinin daha parlak bir geleceği olacağı konusunda parıltı gösteriyor olsa da, çekirdek oynanışı ve sunumun yeni keşfedilen hız ve ölçeğe ayak uydurmak için bazı zorluklar yaşadığı da açıktır.

Prequel ve devam arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran Assassin’s Creed Origins, Assassin Brotherhood‘un başlangıcına geri dönüyor, aynı zamanda yeni bir günümüz hikayesi için de zemin hazırlıyor. Mısır’daki Ptolemaik Krallık zamanında, Tapınakçıları öngören esrarengiz bir düzene karşı intikam arayışında bir Medjay ranger olan Bayek rolünü üstleniyorsunuz. Kleopatra ve Julius Caesar gibi tarihsel figürlerle yolları kesişen Bayek, Kuzey Afrika’nın yoğun ve çeşitli topraklarından geçiyor. Mısır’ın sosyal ve siyasi dünyasında kilit isimlerini gizlice yağmalayacak, bıçaklayacak ve günümüz olaylarına kadar Krallık’ın geleceği için birkaç öngörülemeyen sonuca yol açacak. 

Oyun, diğer oyunlardan önemli karakterlere ve olaylara atıfta bulunurken, özellikle de Bayek ve arkadaşlarına Mısır’da inançlarının temellerini atarken Origins’ın paralel anlatılarına arka planda yer verir. Bayek’in kendisi; başkaları ve çevresi üzerinde düşünülmüş, dünyadaki önemli bir etkendir. Trajedi konumunda olmasına rağmen gerginliği bir şaka ile yumuşatma konusunda ve önerilerini sevdikleriyle paylaşmakta utangaç değildir. Kendisine haksızlık edenlere karşı intikam almak için kararlı olmasına rağmen, ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için her zaman isteklidir. 

Origins, Ptolemaik Mısır‘da bir ideoloji ve kültür çatışması göstererek şaşırtıcı yollarla bunu hayata geçirip potansiyelinin iyi olmasını sağlar. 30 saatlik ana hikayesinde, Mısır’da seyahat edip kendi gündemleriyle farklı müttefikler ve düşmanlarla tanışacaksınız. Bazı yerlerde stil ve genel manzaralarda birkaç benzerlik var. Diğer içerikler biraz seyrek olsa da Mısır genel olarak canlı ve gür olup içeride güçlü bir yaşam hissi veriyor. 

Assassin’s Creed Origins Fragman

Assassin’s Creed Origins, nehirler boyunca geçen denizcileri teknelerinden ayağa kaldıran timsahlara, bataklıklardan geçerken birlik içinde yükselen kuş sürülerine kadar hareket halindeki bir dünyayı ayrıntılı olarak görüntüler ve birbirleriyle oyun oynayan benzersiz AI (Yapay Zeka) sistemleri barındırır. Örneğin bir kampa baskın yaptığınızda yakındaki gölde bulunan öfkeli suaygırı grupları tarafından aniden saldırı altına girebilirsiniz. Mısır’ın daha nüfuslu şehirlerde ve kasabalarda etkileyici yoğunlukta olması gibi detaylar, ikna edici bir şekilde net olarak dikkatle uygulanmış. Bu serinin en iyi başarılarından biridir.

Oynanış, Bayek’in yolculuğu boyunca şaşırtıcı derecede eğitici. Hatta gladyatör sahaları ve at arabası yarış pistleri gibi her bir etkinliğin yapılışı, döngüyü belirleme ve dönem hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı var. İskenderiye’deki kalabalıkların genel sohbetinden ilgi alanlarına ve eşkıya kamplarına gelen çeşitli notlara ve günlüklere kadar, Mısır’ın geçmiş dönemleri, Ptolemaik’in “şimdiki” halini doğuran şeyler hakkında çok şey öğrenmeye başlıyorsunuz. Yunan-Roma ve Mısır etkileri arasındaki kültür çatışmalarını gösteren çekirdek anlatı ve yan hikayeler, ırkçılığın, sömürgeciliğin ve zamanın sistemik sorgulanmasına karşı çıkan konuları anlamlı ve çekici hale getiriyor.

Bu, özellikle Bayek açısından seyahat ettiği kendisinin bir yabancı olduğu birçok yer için geçerlidir. Sonuç olarak, kötüye kullanımın bazılarına şahit olur. Kötü niyet ve ciddiyet anlarını dengeleyerek Origins; alt sınıf vatandaşları zehirleyen aç gözlü toprak sahipleriyle uğraşan görevler gibi oyunun genel tonunu iyi niyetle işlemektedir. Örneğin; Bayek, parkur numaraları yaparak şehirdeki yerel çocuklara yardım eder. 

Assassin’s Creed Origins Oynanış Fragman

Ne yazık ki, birkaç teknik bug ortaya çıkıyor. Bu da deneyim akışını kesiyor. Xbox One X ve PS4 sürümlerinde oyun oynanırken; doku pop-in örnekleri, sahne geçişleri boyunca fark edilen kare hızı düşüşleri, etkileyici anlardan diğer karakterlerle etkileşim kurarken ve keşfederken garip grafik sorunları oynanışı etkiliyor. 

Geçmişteki Assassin’s Creed oyunlarının tamamen yavaş yavaş farklı merkez alanlarına taşınıp büyük ölçüde yalıtılmış misyonlarla başa çıkabileceğiniz aynı özdeş formülünden giderek uzaklaşın. Origins, boş zamanlarınızda etkinliklere katılabileceğiniz daha kesintisiz bir dünyada size daha fazla özgürlük ve temsil gücü sunar. Her bölge birkaç ilgi noktasına sahipken, görünmeyen manzaraları bulmak için yoldan sapmak; değerli yağmalamaları, dünyayla ilgili geçmişi ve daha büyük bir şeye bağlanan diğer sırları verebilir. 

Origins, yeni bir açık ortam getirmenin yanı sıra serinin diğer önemli oyun direklerinden birini yenilgiye uğratıyor: Combat. Düşmanlarla çelik ticareti yapan, dinamik görevleri, gerçek zamanlı engelleme ve savuşturma sayesinde artık daha aktif ve ilgi çekici geliyor. Serinin grup odaklı eyleminin bazı izleri kalırken savaş, anlarınızı seçtiğiniz ve doğru zamanda vurduğunuz küçük çatışmalar üzerine odaklanmaktadır. Üstelik, uzağa dövüş de geliştirilmiş, havada sıçrayarak kullanışlı bir yavaş-mo hedefi de dahil olmak üzere daha fazla manevra kabiliyeti ve doğruluğu eklenmiştir. Bu yeni mücadele yaklaşımı; savaşları daha ilgi çekici ve katılımcı hale getirerek başlangıçta her yerde iyileşme gibi hissediliyor olsa da bu değişikliklerin bazıları onları sürükleyebilecek sorunlara neden oluyor.

Sınırlı sayıda düşmanla savaşırken dövüş sağlam olsa da, karışıma daha fazla düşman eklendiğinde işler hızla tersine döner. Çünkü mekaniği daha samimi uğraşlar için tasarlanmıştır. Bu, özellikle hareketi çok yakından takip eden, dolambaçlı, taktiksel ve şiddetli olabilecek savaşlarda, kilitlenmeden çalışan bir kamera ile sorunlu hale gelir. 

Nedense bu beceriksizlik, garip bir şekilde geçmiş oyunlardan daha fazla gizlilik sisteminde mevcut. Her nasılsa, daha yavaş ve kasıtlı hareket, daha az doğru ve tepkisiz kontroller nedeniyle güvenilmez hissettirebilir. Bazı durumlarda gizlice tırmanırken Bayek, çıkıntılara veya diğer nesnelere yeterince yakınlaştığında sıkışabilir. Bu da sık sık istemeden düşmanın sizi fark etmesine neden olur. İster bu nesnelerden dolayı fark edilmeden olsun ister AI (Yapay Zeka) figürlerinin rutin olarak tehlikeye girdiği durumlarda olsun gizlenme, bu tutarsızlıklardan dolayı zayıf hale gelmiş. Gizlilik sıklıkla oyunun değer figürlerinden daha fazla güçlük çeker ve Origins’ı en zayıf yanlarından biri haline getirir. 

Assassin’s Creed Origins, kurulan gizli aksiyon unsurlarını bir aksiyon-RPG mekaniği ile harmanlamaya çalışır; ama bu iki durum her zaman birleşmez. Stat-inşa ve ganimet yağmalama eklenerek, haritaların alanlarına gereksiz seviye noktası oluşturur. Bu, hayati becerileri ve kaynakları elde etmek için yağmaya harcanan zamanla sonuçlanır. Daha geniş anlamda suni dolgu gibi hissedilebilir. Bu da, kaynaklarını ve zekalarını düşmandan gizlenerek manevra yapmak için kullanan usta bir suikastçı olma fantezisi ile çelişiyor.

Assassin’s Creed Origins bu yeni ortamda büyük zirvelere ulaşırken, rutin olarak genel tecrübeyi hafifleten sorunlarla doludur. Teknik sorunlar tutarsız bir deneyim yaşıyor ve yeni oyun direkleri sistemlerinin ağırlığı altında titreşiyor gibi. Ancak buna rağmen, Origins Dünyası dikkat çekici ortam ve çekici hikayenin kanıtı olan keşfetmek için taze ve heyecan vericidir. Assassin’s Creed, uzun ve hikmetli tarihinde bir çok değişikliğe uğradı ve Origins yeni bir yolculuğun başlangıcındaki ilk adım gibi hissettiriyor. Sorunları olduğu halde, gelecek vizyonu takip etmeye değer bir oyundur. 

Assassin’s Creed Origins İnceleme

Assassin's Creed Origins İnceleme

Assassin’s Creed Origins

Assassin's Creed Origins

Assassin’s Creed

Assassin's Creed

Origins

Origins

Origins İncelemesi

Origins İncelemesi

Origins İnceleme

Origins İnceleme

Assassin’s Creed Oyunları

Assassin's Creed Oyunları