Atari’nin Bilgisayar Teknolojili Ataribox’u NES Classic’e Benziyor!

Atari’nin Bilgisayar Teknolojili Ataribox’u NES Classic’e Benziyor!

İşte Yeni Ataribox!

İşte Yeni Ataribox!

”Eskilere Sadık Kalmak İstiyoruz”

Geçtiğimiz ay, Frederic Chesnais bilgisayar tekniği ile güçlendirilen retro-moda konsol Ataribox’un duyurusunda Atari’nin “donanıma işlerine geri döndüğünü” söylemişti. 20 saniyelik bir fragman ahşap görünümlü Atari 2600 görünüşe sahip bir cihaz ortaya koymakta, ancak gelen makine Nintendo’nun NES ve SNES Mini / Klasik sistemlerinin beğenisini klasik oyun kütüphanesi ile yansıtıyor gibi görünüyor.

 Atari, Verve tarafından da aktarıldığı üzere, potansiyel oyunculara, “eski ve yeni Atari hayranlarına her ne kadar cazip gelirse de, amaçlarının yeni bir şey yaratmanın yanısıra eskilere de sadık kalmak” olduğunu söyledi.

Aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi Ataribox’da iki HDMI girişi, dört USB girişi ve SD kart desteği bulunmakta. Ahşap kaplamalı bir varyasyon da, gösterge ışıklarıyla birlikte kırmızı ve siyah bir versiyonun yanında gelecek.

İşte Ataribox’ı İlk Kez Göreceğiniz Bir Video:

Henüz Atari, klasik oyunların yanısıra oyuncuların “mevcut içeriği” bekleyebileceklerini söyleyerek yeni konsolun kapağının altında ne olduğunu açığa çıkarmadı. Atari, “Daha detaylı bilgi almak, spesifikasyonlar, oyunlar, fiyatlandırma, zamanlama konusunda bilgi istediğinizi biliyoruz. Maksadımız sizle kasıtlı olarak alay etmek değil; bunu doğru yapmak istiyoruz; bu yüzden bunu yaşama geçirirken adım adım paylaşmaya ve Atari topluluğunun geri bildirimlerini dinlemeye karar verdik.” diyor.