Battle Royale Oyunu H1Z1 Ücretsiz

Battle Royale Oyunu H1Z1 Ücretsiz

H1Z1 Ücretsiz

H1Z1 Ücretsiz

Zombie hayatta kalma-battle royale oyunu H1Z1 şimdi resmi sürümünden sadece bir hafta sonra ücretsiz oldu. Erken erişime üç yıl kaldıktan sonra, oyunun 1.0 sürümü, 28 Şubat tarihinde Auto Royale adlı yeni bir araba muharebe modu yanında 20 $/£ 15 fiyatlandırma ile PC için çıktı. Oyunu satın alanlar, oyun içi eşyaları bir teselli olarak ücretsiz alacaklar, ancak Steam’in geri ödeme politikasına göre de para iadeleri alabilecekler.

Ücretsiz bir oyun modeline geçmeden önceki gün, H1Z1’in Steam’deki en yüksek eşzamanlı oyuncusu sayısı toplamda yaklaşık 7.000 idi. SteamCharts.com’a göre, son 30 günde en yüksek oyuncu sayısı yaklaşık 15.000 kullanıcı oldu; En iyi ayı Temmuz 2017’de, oyunun ortalama 150.000 oyuncuyla 86.000 oyuncuya ulaştığı sırada gelmişti. Bu, ana rakibi olan Playerunknown’s Battlegrounds‘ı göz önünde bulunduran oyun için iyi bir performans göstermedi ve Eylül 2017’den bu yana her ay bir milyondan fazla eş zamanlı kullanıcıya ulaştı.

H1Z1 sadece kozmetik ürünler için mikro ödeme içerir. Skulls denilen oyun içi para birimi, oyunu oynayarak ve zorlukları tamamlayarak bu ürünleri satın almak için kullanılır. Oynamak için ücretsiz, satın alınabilir Bronze, Silver ve sınırlı sayıda Gold battle royale paketleri mevcuttur. H1Z1 satın alan herkes, aşağıdaki öğeleri içeren bir “telafi paketi” alacaktır:

 – Gasrunner Hoodie
 – Bloom Survivor T-Shirt
 – Splinter Camo ARV
 – 10 Victory Crates
 – 10,000 Skulls

Ücretsiz olmanın yanı sıra, geliştirici Daybreak Games yeni H1Z1 Pro League (H1PL) ‘i de zorluyor; Cloud9, CLG, TSM, Echo Fox ve diğerlerini içeren 15 profesyonel ekiple bir esports ligidir. İlk etkinlik 21 Nisan’da Las Vegas, Nevada’da gerçekleşecek.

H1Z1 genel müdürü Anthony Castoro, fiyatının tamamen düşürülmesi ve H1PL’nin lansmanı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“H1Z1’in bugün başlamakta ücretsiz olacağını açıklamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu karar sadece Battle Royale ve Auto Royale versiyonumuzu daha da fazla oyuncuyla paylaşmamıza izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda H1Z1’i mutlaka izlemek zorunda olduğunuz bir esportun yapımında bir sonraki adımı temsil ediyor. Pro League, bu Nisan ayında Las Vegas’ta başladığı esporları yeniden tanımlayacak. Bir kişinin hevesli bir pro atlet olması ya da sadece arkadaşlarıyla oynamak istediği herkesin en rekabetçi battle royale oyununu oynama şansına sahip olmasını isteriz.”

Kaynak: 1