Bilgisayar Oyunları Arasında En İyi Yan Görevler

Bilgisayar Oyunları Arasında En İyi Yan Görevler

En İyi Yan Görevlerin Listesi

En İyi  Yan Görevlerin Listesi

Bu Görevler Oyunun Tamamına Bedel!

Bazen boş boş gezerken de başımıza iyi şeyler gelebilir. Her ne zaman bir oyuna adım atsaanız önünüze farklı kocaman bir dünya sunulur. Ana hikaye çizgileri iyi gitse de ekstra maceralar genellikle daha iyi yazı, daha komik şakalar ve daha ilginç bir mekanikler içermekte. Bazen o kadar iyi ki, dikkat dağıtıcı noktalar ve yönlendirmeler, belleğinizde merkezi yolculuğun kendisinden daha kalıcı bir yere sahip olur. Bunu göz önünde bulundurarak, PC’deki en iyi yan görevlerin bir listesini oluşturduk. Birdenbire, beş yıl önce 100 saat oynadığın RPG’yi yeniden yüklemek isterseniz beni suçlamayın.

Oasis, Fallout 3

“Bu Fallout 3’teki en sevilen çizgilerden biri olan tartışmasız en iyi yan macera. Gri çoraklığın köşesinde sıkışan Oasis, burada gelişen bitki ömrü ile trajik bir masalı içerisinde gizler. Ortasında başında ağaç büyütmüş olan bir mutant var: Harold. O kadar büyüdü ki Harold kökleşti ve sefil yaşantısına son vermenizi istiyor. Ancak onu öldürmek, etraftaki sakinliği bozacak, dünyayı geri kalanına yayma şansını durduracak ve takipçilerinin umutlarını sona erdirilecek. Ee ne yapacaksın? Rol yapmanız için muhteşem bir fırsat ve hangi seçeneği seçerseniz seçin mükemmel bir oyun deneyimi yaşayacağınızın sözünü veriyoruz.

Harper Hold Görevleri, Baldur’s Gate 2

Bioware’in 2000 yılı RPG’si türün en iyilerinden biri olmayı sürdürüyor ve büyük oranda yan görevlerine güveniyor. Harper Hold görevleri buna mükemmel bir örnektir: zaman zaman karışık, karmakarışık ama sonunda ödüllendirici. Her şey karakterlere bağlı. En iyi ikiden ilki Baldur Kapısı-Çar ve Montaron (bir tanesi ölür, diğeri bir kuş haline dönüşür) ve Jaheira’nın etrafındaki masal merkezlerinin çoğu mükemmel romantizm hikayesiyle bağlantı kurar. Gerçekten çok uzun, ama çok fazla dikkat etmek zorunda değilsiniz. Aksiyon eklemeleri var -özellikle Harpers’le savaşmayı örnek verebiliriz- ardından gün boyu hareketsiz kalacaksınız ve ardından macerayı ilerletmek için seyahatlerinizde aniden bir karakter ortaya çıkıverecek. Ne yazık ki günümüzdeki oyunların pek yaptığı bir şey değil.

Blood on the Ice, Skyrim

Skyrim’in ana görevi, laf aramızda, biraz çöp. Oyunun zevki saçakların etrafında yatıyor ve bu sayede cinayet gizemi oyunu ayağa kalkıyor. Windhelm’i dört kez ziyaret ettiğinizde etkinleşir; Önceki üç ziyarette, seri katilin fısıltılarını duyarak atmosferi inşa edeceksiniz. Gizemi çözmek, ipuçları toplamak ve şüphelileri sorgulamaktan ibarettir ve sonunda olayları birbiriyle birleştirdiğinizde katili bulursanız, bir dahi olduğunuz hissine kapılabilirsiniz. Bizden söylemesi.

Whodunit? Oblivion

Oblivion’un Dark Brotherhood görev çizgisi oyunun ana olay örgüsü ve Whodunit’i gölgede bırakıyor mu? En öncemli noktası mı? Zengin bir müşteri, beş konukla birlikte bir hazine avı partisi düzenledi ve onları birer birer sessizce öldürmek için kiralık katillere para verdi. Bir Kızak Koruyucusu olan Neville’ı onu öldürebilesiniz diye yukarı çıkmaya ikna edip uykusunda onu öldürebilirsiniz . Matilde Petite’e gelince, onun sizi sevmesini sağlamak için bir katil olduğunuz şakasını yapabilir ve sonra da onunla sizinle madalyayı aramak için bodruma gelmesini isteyebilirsiniz. Eğer gerçekten kötüyseniz, bir çılgınlık büyüsü uygulayabilir ve misafirlerin birbirlerini  parçalamasını sağlayabilirsiniz. Gerçekten Bethesda’nın hayal gücüne mükemmel bir örnek olarak verilebilir bu görev.

The Last Wish, The Witcher 3

Witcher 3 komik yan görevlerle doludur – Özellikle bir kaç kumarhanede içip sarhoş olup uyandıktan sonra kıyafetlerinizin çaldığını keşfettiğiniz Novigrad’s Hospitality’e bayılıyorum-. Ancak The Last Wish, farklı bir şey. Geralt ve Yennefer arasındaki üç oyun ilişkisinin doruk noktasıyla ilgili olan görevde her şey son birkaç dakikada toplanmış durumda. Görev şiirsel olarak yazılmış, sunum ve o bölümdeki yüz ifadeleri belki de oyundaki en duygusal anlardan biri haline getiriyor.

Lair of the Shadow Broker, Mass Effect 2

Lair of the Shadow Broker Mass Effect sihrinin sadece üç saatinden ibarettir. Bir başka geri dönen karakter olan Shadow Broker’ın ilişkilerini incelerken ilk oyunda çok yer alan Sheffer ve Liari T’Soni arasındaki ilişkiyi araştıracaksınız. Görev en iyi aksiyon filmlerinden izler taşımakta. İki unutulmaz patron kavgası da var, ancak diyalog gösteriyi gölgede bırakıyor: tüm üçlemenin en komik, en içten bölümlerinden biridir ve Shephard ve Liara’nın bir araba kovalamacasında birbirleriyle eğlenmeleri dinlemek gerçekten çok eğlenceli.

A Night to Remember, Skyrim

Skyrim, bir içki içme oyununun sonunun kötü bitmesiyle Hangover’u anımsatıyor. Güçlü Dragonborn, yoğun bir toplantı sonrasında bilinicini yitirir ve çöp kutusunda uyanır. Temizledikten sonra dev bir ayak parmağı, iki şişe Alto şarabı, Hagraven tüyü ve içki dostunuz Sam’den bir not buluyorsunuz ve notta bunların bir şekilde birbirleriyle ilişkili olduklarını söylüyor. Görevin büyük kısmı, bir gece önceden olanları bir araya getirmek ve bir Daedric prensinin düğününde sona eriyor. Baştan sona eğlenceli bir bölüm.

Come Fly With Me, Fallout: New Vegas

Come Fly With Me sadece güzel kelimesiyle tanımlanabilir: bir sürü gulyabaniye bir roket gemisi inşa etmelerinde yardım edeceksiniz ve böylece uzaya giderek çorak ülkeden kaçıp yeni bir ev bulabilecekler. Bu mini hikaye şaşırtıcı derecede karmaşıktır. Bir gulyabani olduğunu düşünen Chris adlı bir insan başrol oyuncusu vardır ve sonunda onu insan olduğuna ikna ederseni gulyabanilerden intikam almak için uğraşacaktır. Yani onunla konuşup roketleri sabote etmek sizin elinizdedir. 

Crookback Bog’e Dönüş, The Witcher 3

Kanlı Baron benim en sevdiğim Witcher 3 karakterinden biridir – ve Return to Crookback Bog birazda karısı Anna’yı puslu bataklıklar içinde aramasına son verme şansıdır. CD Projekt’in, bir sürü canavar ve özellikle unutulmaz bir Fiend ile yolunuza devam ederken, nasıl hikayeyi devam ettirdiğinin en güzel kanıtlarından biri. Ana görevle zarifçe bağlanır ve oradaki seçeneklerinize bağlı olarak bitiş, kalbinizi ısıtabilir veya içinizi burabilir. Tek bir ailenin samimi masalını, çoğu oyuna yaymak her babayiğitin harcı değil tabiki de.

The Silver Shroud, Fallout 4

Fallout 4’teki Goodneighbor kasabasının çarpıcı bir özelliği var: Silver Shroud radyosu. Süper kahramanın maceralarını yeniden yayınlıyor ve Kent Connolly adında bir kötü insan tarafından yönetiliyor. Kent, Silver Shroud’un hayata döndüğünü görmekten başka bir şey istememektedir – dikkat karakterin coşkusu bulaşıcıdır-. Karakteriniz Silver Shroud özel bir kıyafet giydiğinden ve görünüşte suçlularla dolup taşan kasabada adalet önermek için aşırı üstü bir süper kahraman sesi takındığından, görev kendi içerisinde bir rol-play’e dönüşüyor.

Siegmeyer of Catarina quest line, Dark Souls

Gri zırhı ve her zamankinden şaşkın görünümü nedeniyle hayranlarından “Onion Bro” lakabını alan Catarina’nın araştırma hattından Siegmeyer, serideki en acı tatlıdır. Maceraya atılmak için yaptığı heyecan bulaşıcı olabilir, fakat onun yanında kavga ederek ölümünün yazarı oldunuz.

Cesareti ile gurur duyuyor ve ne zaman bu gurur azalsa ona yardım ediyorsunuz. Son savaşta sizin hayatta kalabilmeniz için kendisini feda eder ve bu da çok üzücü iki seçeneğin ortaya çıkmasına yol açar. Ölürse, büyük bir arkadaşın için yas tutacaksın. Yaşarsa, utanacak ve boş bir insan olarak kalacak. Dark Souls’a evreninin küçük bir köşesinde epik bir trajedi diyebiliriz.

Kasumi’nin Sadakati, Mass Effect 2

Bu liste için Mass Effect 2’nin sadakat misyonlarından herhangi birini seçebilirdim, ancak Kasumi en benzersizi gibi geldi. Bioware, James Bond tarzında bir görev yaratmayı amaçladı ve bunu yapmışa benziyor: Shepard sahte bir kimlik üstleniyor ve yaklaşan soygun için hangi ögeleri çalacağını düşünen pisliklerin içki içtiği partinin etrafında gezintiye çıkıyor. Bu görevde Kasumi’nin görünmeden düşmanın arkasından dolanması ve onları sırtından bıçaklaması gerekecek.

Vinewood Souvenirs, GTA 5

GTA V’in Strangers & Freaks görevleri genel olarak bakınca oldukça donuktu. Ancak Nigel ve Bayan Thornhill, ünlü olma takıntılı ve lüks bir İngiliz çift, bu görev dizisini özel kılıyor. Trevor başta onları gizlice gözetmeye başlar ve onlara sevdikleri aktörün eşyasını almakta yardımcı olur. Onlardan AI di Napoliyi bagaja atıp kaçırarak tren raylarına bırakmalarını isteyene kadar hepsi çok masumdurlar. Trevor itaat ettirmek için çok heveslidir. Bu sevimli çifte kim hayır diyebilir?