Bilgisayar Tarayıcılarında Oynayabileceğiniz En İyi Aksiyon Oyunları

Bilgisayar Tarayıcılarında Oynayabileceğiniz En İyi Aksiyon Oyunları

En iyi ücretsiz çevrimiçi oyunlar sadece birkaç saat boşa harcayarak eğlenmenin bir yolu değildir. Onları indirip kurulmalarını beklemeden tarayıcınızda oynatabileceğiniz için de son derece kullanışlıdırlar da. Web tarayıcı oyunları anlık zevk vaat ediyor. Ücretsiz çevrimiçi oyunlar, hızlı bir heyecan sunabilir ve ardından gününüze devam etmenize izin verirler, ancak bu noktada daha derin deneyimler de vardır. Örneğin tarayıcınızda Doom’u oynayabileceğini veya yüzlerce klasik PC oyunlarını oynayabileceğini biliyor muydunuz? Bütün RPG’leri oynatabilir, etkileşimli kurmacanın karmaşık eserlerini keşfedebilir ve arkadaşlarınıza karşı savaş yapabilirsiniz. Tüm zamanların en iyi online oyunlarından bazılarını ücretsiz olarak oynayabilirsiniz. İşte TARAYICI TABANLI EN İYİ AKSİYON OYUNLARININ olduğu listemiz!

Doom

Shareware geçmişi sayesinde, ilk versiyon Doom’un ilk (ve en iyi) bölümünün tamamı tarayıcınızda oynanabiliyor. Burada ne bekleyeceğinize dair bir özet vermem gerekmiyor: bildiğiniz Doom. Koridorlarla ve sırlarla dolu, yayılan bir Mars üssünün etrafına yerleştirilmiş iblisler, kapılar, anahtarlar ve tuş kartları var. Bu tarayıcı tabanlı oyunun tek dezavantajı, fare görünümünü desteklememesi, bu nedenle, kaliteli bir FPS’de, silah oyunu denetimlerinin ne kadar hantal olabileceği konusunda bir de tarih dersi alıyorsunuz.

Doom

Super Hot

The Seven Day FPS yarışması birinci şahıs silah oyunlarına ilgi çekmek için yaratılmıştır. Katılımcılara, kendilerini sınırlamak için bir tema olmadan, eksantrik, deneysel ve yüksek kavramlı fikirler üretmek için bir hafta veriliyor. Bullet Time’ın yorgun FPS klişesini alan SuperHot gibi bir oyun için mükemmel bir çoğalma alanıydı ve formülde basit bir değişiklik yaparak tamamen yeni bir şey yaratıldı. Oyunun açılışı ekranında şu sözler yer alıyor: “Zamanı geldi’’.

Oyunda siz hareket ettiğinizde zamanda hareket ediyor. Sabit kalırsanız oyun donup kalıyor. Yürürken durun, bombalayın veya hedef alın ardından tekrar yürümeye devam edin. SuperHot oynamak refleks ve tepki ile ilgili değil, hassasiyet ve koreografi ile ilgilidir. Her aksiyon filminin temelini oluşturan aynı ilkelerdir, ancak bu oyunlarda gerçek zamanlı ateş görmek biraz zor. Biraz kısa ama Kickstarter tarafından uzun ücretli bir versiyonu da üretilecek gibi duruyor.

Super  Hot

Dojo of Death

Bir judo kulübü, dövüşmek için oldukça mantıklı bir yer gibi görünüyor, ancak bu güzel ahşap zeminlerin hepsi cehennemden geliyor olmalı yoksa adı Dojo of Death (Ölümcül Judo Okulu) olmazdı. Tek düğmeli, tamamen fare girdili küçük bir zaman harcayıcı, insanları parçalara ayırmaktan hoşlanıyorsanız oynayabilirsiniz. Kasap değilsiniz elbette, ama her taraftan düşman tarafından kuşatılmış aşırı hızlı bir ninja olabilirsiniz. Kılıcınızı gerilmiş halde ileri sürerek ilerleyin ve kötü ninjalara doğru işaret ettiğiniz yönde tıklayın. Bazen oklu kötü ninjalar bitişik odadan çıkıyor ve çok dikkatli olmazsanız sizi güzel bir macun haline getirebilirler. Dojo of Death zor ve bitmek bilmeyen zorlu oyunların birçoğu gibi, öldüğünüzde size tek seçenek olan yeniden denemeyi öneriyor. Yani bundan bir hafta sonrayı hatırlamanıza ihtimal yok, ama emin olun bir tarayıcı oyunundan daha fazlasını bekleyemezdiniz.

Dojo of Death

The Last Tango

New Mexico Oyun Ödülleri kazananı, The Last Tango  ritim casusluğu ile  hayatta kalma türünün harmanlaşmış halidir. Oyunu iki casus  olarak oynuyorsunuz ve çeşitli ölümcül yerlerde dans ediyorsunuz. Seviyler gitgide karmaşıklaştığı için hareketlerinizi düzgün yapmalısınız. Eylemleri sıraya koyup ve düşmanların ölüşünü izleyin. Sağa bas, sola ateş et, sola adım at, döndür, ateş et ve sağdan bir ninja tarafından kafan kesilsin. Dans giderek tehlikeli hale geldiğinde, zamanlama ve düzen size başarıyı getirecektir.

The Last Tango

Rhythm Doctor

Bu sene IGF Öğrenci Vitrini’nin bir parçası olan Rhythm Doctor, ritim oyunlarının stil ve hoşnutsuzluğunu alıyor, ancak hatalara karşı olma bakımından başarılı olduğunu söyleyebiliriz. İşiniz -bir NHS için stajyer doktor olarak- bir hastanın kalp atış hızı izleyicisinin her yedinci turunda bir düğmeye basmaktır. Bu düğme basın yalnızca hedefin 0.02 saniyesi içinde bulunuyorsa kayıt olur, bu nedenle hassasiyet çok önemlidir. Her hasta farklı ritmik sayımlara sahiptir. Bazı kalp atışları sessiz olabilir, bu da sizi kendi zamanınızı tutmaya zorlayabilir ama diğer zamanlarda çoklu ritimler görünmekte. Oyunu daha da karmaşıklaştırmak için, bazı hastalara patron virüsleri de yerleştirilmiş.

Rhythm Doctor

SoundDodger

Ritim oyunlarında müzik hem düşmanınız hem de ödülünüzdür. Bu ilke, Soundodger’da biraz aşırıya kaçmış; burada, notalar göstergenize adeta ateş eder. Vurun ve müzik bozulsun – hızlı kayıt yapar gibi birkaç saniye öne geçin. Puan kaybetmek zaten zor bir iş ve en büyük ceza, Disasterpeace ve Lifeformed gibi bestecilerin şarkılarını içeren mükemmel soundtrack’lerin yokedilmesidir. Bedava sürümünden hoşlanırsanız, Steam’de genişletilmiş bir sürüm bulunmaktadır.

SoundDodger

Brawlin’ Sailor

Binbaşı Bueno döndü! Brawlin ‘Sailor, serinin başka güzel ve komik kısa öyküsüdür, bu sefer sidescrolling beat-’em-up topraklarına doğru ilerlemektedir. Savaşın kaçışı yok. 

Brawlin' Sailor

Silhouette

Bir dizi ücretsiz korku oyunu gibi, Silhouet korkutma ögelerini üretmek için yüksek teknoloji görsellerine güvenmiyor. Karanlık bir evde kurgulanmış iki oyunculu kurbana karşı katil tarzı bir oyun . Kontrol, bıçaklı katil ve silahsız kurban arasında geçiş yapar ve katilin ve kurbanın yaklaşmasıyla birlikte daha kısa sürede gerçek zamanlı hareketi sağlar. Gittikçe artan bir hız, korku sinemasında görülen aynı manipülatif kalıplarla, Jaws soundtrack’tan Psycho filminin ünlü cinayet sahnelerine kadar her iki oyuncuda da panik yaratmaya ilham veren harika bir iş çıkarıyor. 

Silhouette

My Friend Pedro

My Friend Pedro, konuşan bir muz içermekte. Bu, Max Payne’e borçlu olan bir 2D aksiyon platformudur fakat halüsinasyon kahramanı ile, bir insanın değerini sorgulamaya daha az eğilimli. Kısa bir oyun, ama balistik kurşun yeteneklerinizi göstermek için bulunmaz fırsattır.

My Friend Pedro

Pale Machine

Arcane Kids’ten Ben Esposito’nun “oynanabilir bir müzik videosu” ve müzisyen Bo en. Bu oyundaki mutlu birkaç dakika, ok tuşlarıyla nesneleri eğip, klavye ile kendinizin veya herhangi birinin parmaklarını uzatamakla sınırlıdır, ancak bu parlak ve renkli dünyanın bir parçası hissetmek için bunlar gerçekten yeterlidir.

Pale Machine

Critical Annihilation

Critical Annihilation, silahlar, roketler ve ne alakaysa bir AC-138 silah gemisi ile voksel uzaylıların sonsuz dalgasını yoketme konulu basit bir oyundur. Bütün bu kaynaklarla, tehlikeli olan çevrenizden kurtulabileceğinizi düşünürsünüz. Ne yazık ki, öyle olmaz. Acı sona kadar bu işin içindesininizdir.

Critical Annihilation