Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi için MEB Google Türkiye ile Anlaştı

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi için MEB Google Türkiye ile Anlaştı

MEB ve Google

MEB ve Google

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Google Türkiye arasında “İlköğretimde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İçin İş Birliği Protokolü” imzalandı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, bilginin amaç değil araç olduğunu kaydederek artık bilgi toplumunda olduğumuzu, 5. ve 6. sınıflardaki bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin zenginleştirilmesi hamlesinin teknoloji çağının bir sonucu olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Günümüzün çocukları, dünyaya teknolojiyle gözlerini açıyor. Durum böyle olunca çocuklarımıza teknolojiyi doğru ve etkili şekilde kullanmayı öğretmek zorunluluk arz etmektedir.” 

Gençoğlu, Google Türkiye’nin birikiminden faydalanarak bilişim teknolojileri ve yazılım dersine yeni müfredatta daha fazla ağırlık verdiklerini belirtti. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından uygulanacak materyallerin 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren hazır olduğunu, bilgi birikimlerinin daha da arttırılması için yazılım dersi veren öğretmenlere hizmet içi eğitimlerin yapılacağını söyledi. 

Gençoğlu; yapılan çalışmalar sonucu bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin ilk döneminde yer alan “bilgisayar sistemleri”, “iş birliği”, “iletişim araştırma” ve “ürün oluşturma” konularının zenginleştirilmesini sağlayacaklarını belirterek ikinci dönemde ise öğrencilere “çözüm değerlendirme”, “anoritmik düşünme”, “otomasyon”, “ayrıştırma”, “algoritma oluşturma” gibi konularda bilgi ve beceri kazandıracaklarını ifade etti. 

Gençoğlu; “öğrenmeyi öğrenme” ve “dijital yetkinlik” kavramları ile  öğrencilere teknolojiyi kullanma bilincini aşılamaya çalıştıklarını ve onları yeni arayışlar için onları cesaretlendirmek istediklerini söyledi. 

Google ise; öğrencilerinin temel dijital becerilere sahip olmalarını sağlayacak ve öğretmenlere yol gösterecek online bilgi portalını da hayata geçirerek çevrimiçi vatandaşlık, dijital okur yazarlık, kodlama gibi konulardaki bilgilerini öğretmenlerin kullanımına sunacak. 

Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar

Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar 2019, Çocuklar için internet ortamında bir çok oyun vardır. Tabi ki bu oyunların eğitici ve zararsız oyunlar olmasını arzu ederiz. Bu doğrultuda oyunların bazıları meb tarafından yasaklanabiliyor. Hangi oyunlar oynanmalı, hang… Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar