Bitcoin 6000 Doları Aştı Piyasa Değeri 100 Milyar Dolar

Bitcoin 6000 Doları Aştı Piyasa Değeri 100 Milyar Dolar

Bitcoin Tarih Yazıyor

Bitcoin Tarih Yazıyor

Yeni bir para birimine hoş geldiniz, daha doğrusu yeni tür bir finansal sisteme hoş geldiniz. Bitcoin şimdiye kadar ilk kez 6000 dolar engelini aştı ve kripto para birimi her ihtimale karşı bu seviyede kalmayı kanıtladı. 

BTC/USD değişim hacmine en yüksek değere sahip olan Bitfinex, ilk olarak 6.000 dolar engelini kırdı. Şimdi, diğer tüm büyük borsalar için de aynı şey söylenebilir. Bitcoin fiyatı haftanın başlarında 5.300 dolar seviyelerindeydi, ama haftanın ilerleyen zamanlarında hızla 5.800 doları aştı. Şimdi ise bir başka engeli. 

Sonuç olarak, bu durum ilk kez piyasa değerinin 100 milyar doları aşmasına neden oldu.

Bitcoin Madenciliği

Dijital para biriminin fiyatta yükselmeye devam etmesi bekleniyor; kripto para birimi uzmanı Mike Novogratz’in tahminlerine göre, gelecek yıl bazı dönemler 10.000 doları bulabilir. Diğer endüstri uzmanları ise önümüzdeki 5 yıl içinde 25.000 doları bulacağını açıkladı. 

Bitcoin’in ne kadar çabuk yükseldiği göz önüne alındığında, böyle tahminler imkansız olmayabilir…hatta mümkün olabilir. 

Harvard ekonomi profesörü Kenneth Rogoff ise, bu ayın başlarında para biriminin kötüye gideceğinin an meselesi olduğubu iddia etti. “Bitcoin şaşmaz değil ve sonunda çökebilir” dedi. MarketWatch’a yazdığı bir makalede “Hükümetlerin sanal para birimleri ile anonim işlemleri yapmalarına izin verilebilir bir şey; gerçekten de, bu arzu edilir. Ancak hükümetler, büyük çaplı anonim ödemelere izin vermeleri tamamen farklı bir konudur; bu da vergileri toplamak ya da cezai faaliyeti durdurmak için son derece zorlayıcıdır.” dedi. 

Bitcoin Üretmek İçin Gerekenler

Bitcoin bu yıl; Çin, Rusya ve Güney Kore gibi ülkelerde yasak ve kısıtlamalardan etkilenmiştir. Ancak bu gelişmeler para birimi için ufak tefek engellerdi, çünkü Bitcoin bu yıl sadece yüzde 500’lük bir artış gösterdi. Bununla birlikte Vladimir Putin daha sonra Rusya’nın kendi kripto para birimini yayınlayacağını söyledi. 

Kaynak: 1, 2, 3, 4