Bitcoin Cash Nedir? Bitcoin Cash Nasıl Alınır?

Bitcoin Cash Nedir? Bitcoin Cash Nasıl Alınır?

Bitcoin Cash Nedir?

Bitcoin Cash Nedir?

Bitcoin Cash (BCH),  kripto para birimi bitcoinin zor bir çatalıdır. Çatal, 1 Ağustos 2017’de gerçekleşmiştir. Bitcoin Cash, SegWit’i dahil etmeden blok boyutunu bir megabayten sekiz megabayt’a yükseltti.

Bitcoin topluluğunun bazı üyeleri, blok büyüklüğü sınırını arttırmadan BIP 91’i benimsemenin, bitcoin ölçeklenebilirlik sorununun çözülmesini geciktireceğini ve bitcoinin bir işlemsel para birimi yerine dijital bir yatırım olarak kullanılmasını isteyen insanları tercih ettiğini hissetti. 

Bir hardfork (sert çatal) yapma planı ilk önce Bitmain tarafından ilan edildi. Proje ilk olarak UAHF olarak anıldı: Bitmain’in şirket blogunda UASF (BIP148)’ye karşı bir hazırlık planı oluşturduğu BIP 148 (Kullanıcı Etkin Yumuşak Çatal) başarılı olursa ASIC bitcoin madencilik donanım üreticisinin başlatacağı belirtildi. Ardından, geliştiriciler projeye ilgi duydu. Bitcoin Cash adı ilk olarak Çin madencilik havuzu ViaBTC tarafından önerildi. 

Bitcoin Cash protokolünün Bitcoin ABC denilen ilk uygulaması, Hollanda’nın Arnhem kentinde Bitcoin’in Geleceği konferansında Amaury “Deadal Nix” Séchet tarafından ortaya çıkarıldı. Bitcoin Cash çatalının 1 Ağustos 2017’de gerçekleşeceği açıklandı. Başlatıldığında, Bitcoin Cash, o tarihte Bitcoin para biriminin işlem geçmişini devraldı, ama sonraki tüm işlemler ayrı olarak devam etti.

Altcoinlere yatırım yapmak isteyenlerin göz ardı etmemesi gereken bir kripto para birimidir. Bitcoin ve Ethereum‘umdan sonra üçüncü sırada gelir. Ayrıca yakın zamanda bitcoin.com kurucularından Oldenburg, tüm bitcoinlerini satıp bitcoin cash aldığını açıklamıştır. Ama tabi ki de gelecekte bitcoin cashin nasıl bir yol izleyeceğini bilemeyiz. 

Bitcoin Cash Nasıl Alınır?

Bildiğiniz üzere ülkemizde altcoin işlemlerinin yapıldığı çok fazla coin borsa sitesi yok. Bitcoin Cash de onlardan biri. Bundan dolayı Bitcoin Cash alım satım işlemleri için yurt dışı borsaları kullanmanız gerekmektedir. Altcoinler ile al sat işlemlerinin nasıl olduğu ile ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.  “Altcoinler Nasıl Alınır?” makalemiz.  Bitcoin borsası işlemleri için popüler binance.com sitesine üye olabilirsiniz. 

Türkiye’deki coin siteleri için Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

Bitcoin ile ilgili daha fazla bilgi için “Doğru Bitcoin Kullanımı” makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bitcoin Üretmek İçin Hangi Ekran Kartını Seçmeliyiz ?” adlı videomuzu da izleyebilirsiniz.

Ayrıca; güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.