Bitcoin Medyanın Govt’un Düzenleme Konusunu Yanlış Yorumlamasından Dolayı mı Düştü?

Bitcoin Medyanın Govt’un Düzenleme Konusunu Yanlış Yorumlamasından Dolayı mı Düştü?

Medyanın Yorumları Bitcoini Düşürdü

Medyanın Yorumları Bitcoini Düşürdü

Jaitley yaptığı konuşmada, kripto para biriminin ülkede yasal ihale olmadığını ve kripto içeren “gayri meşru faaliyetler” konusunda sıkı bir önlem alınacağını belirttikten sonra, ana akım basın ve sosyal medyada açık bir yasağa karşı yanlış yorumlanan bir yorum karmaşası ortaya çıktı.

Perşembe günü Bitcoin ticareti, Bitstamp gösterilerinden gelen verilerle 31 Ocak Çarşamba günü 10.300 $ kazandıktan sonra $ 9,512’nin altına daldı.

Hindistan son iki yıl içinde kripto para birimi resmileştirme girişimlerinde dağınık olmuştur. Ülkenin para birimi reformlarından bu yana, Bitcoin’e olan ilgi özellikle hızla yükseldi ve yerel borsalar büyük bir büyüme bildirdi.

Aynı zamanda Hindistan merkez bankası, kripto para birimi yatırımıyla ilgili tekrarlanan uyarılar yayınladı ve bunlardan bazıları yasadışı olarak nitelendirilmek üzere gösterildi.

Jaitley bugün yaptığı bütçe konuşmasında şunları söyledi:

“Hükümet kripto para birimini yasal ihale veya coin olarak tanımıyor ve gayri meşru faaliyetlerin finansmanında ya da ödeme sisteminin bir parçası olarak bu kriptoların kullanımını ortadan kaldırmak için tüm önlemleri alacaktır.”

Jaitley’nin konuşması, kriptonun yasallığı konusunda kendi içinde söz etmese de, üçüncü taraflar ve ana akım medya gazetecileri tarafından yapılan yorumlar tartışmalı bir şekilde yasağın yakın olduğunu iddia etti.

Quartz’ın konuyla ilgili yazısında, “Arun Jaitley, Hindistan’ın kripto para birimi taraflarını öldürdü. Bir yasama mekanizması veya… mevcut mevzuatta kripto para birimi ile uğraşma ve ticaretin yasadışı hale getirilmesini ve dolaşımına katılan varlıkları ve kişileri cezalandırmasını sağlamak için mevcut düzenlemede değişiklik yapılması.” diye bahsetti.

Twitter’da da, Jaitley’nin sözlerinin ilginç bir şekilde yorumlanarak, Bitcoin’in “yasadışı” ve yakında “ortadan kaldırılması” beyanları ile devam etti.

Bununla birlikte, endüstri içinde, kaynaklar tamamen farklı bir hikayeyi anlattı. Kripto değişimi Unocoin, bütçe konuşmasından bu yana hükümet perspektifinde “değişiklik yapılmadı” dedi.

En son yaptığı twitter aktivitesinde “Olağan zamanki gibi,” diye ekledi.

Cointelegraph muhabiri Joseph Young da kişisel twitter’ında FUD hakkında maliye bakanının yorumlarını çevreleyen ana akım medyada yer verdi.

Jaitley önceki hükümet girişimleriyle aynı şekilde, ileri aşamada Blockchain teknolojisinin devlet düzeyinde kullanımını genişletme taahhüdüyle benzer bir şeyler yapmadı.

“Hükümet, dijital ekonomide öncülük etmek için blok zincir teknolojisinin proaktif olarak kullanımını keşfedecek” dedi.

Kaynak: 1