Bitcoin Neden Bu Kadar Kötü Bir Yoldur?

Bitcoin Neden Bu Kadar Kötü Bir Yoldur?

Bitcoin Dünyasında Neler Oldu?

Bitcoin Dünyasında Neler Oldu?

Ocak kapandığında Bitcoin 9,000 dolara doğru düştü (Şubat ayının ilk günlerinde 8,000 doların altına). Özellikle Bitcoin için zorlu bir buçuk ay geçti, eğer Aralık ayı ortalarından bakarsak, 19.000 dolarla zirveye ulaşmıştı.

Bunun nedeni, bazı kağıt para tutukunları ya da daha kötüsü sahte haberlerin olması oldu. Bitcoin gibi spekülatif bir pazarda, özellikle kötü haberler yatırımcının güvenini zedelemektedir.

Güney Kore Karışıklığı
Ocak ayının ortasında, doğudaki önemli bir Bitcoin merkezi olan Güney Kore‘den gelen ve kripto para birimi ticaretini yasaklama planlarını bağımsız bir şekilde ilan eden Adalet Bakanlığı’ndan çıkan bir karışıklık vardı.

Bu da Çin yasakladığını ilan ettiği zamanki gibi, piyasalar arasında panik gönderdi. Bununla birlikte, o zamandan beri daha üst düzey yetkililer tarafından temizlendi ve aslında, bu pazar korkusundan sonra Güney Kore’den gelen duygular oldukça olumlu oldu. Bu içerden bir ticaret olarak görülüp, birçokları sözde planlı FUD saldırısına karşı savaşmıştı.

Temizlemeden bağımsız olarak ve Asya ulusunun üstünde bulutların ayrıldığı hasar hala devam ediyordu. Piyasalar biraz geriye dönmeyi başardı, ama kısa sürede borsa yatırımcılarının kaçması için şüpheli bir bütünlük haberleri geldi.

Eski Haberler
Bitfinex ve Tether için bir mahkeme celbi çıktığında; ABD’de korku, belirsizlik ve şüphe bitcoinin karşısına çıktı.

Bu, yine bir numaralı düşman olarak sınıflandırılan düzenleyiciler tarafından toplum genelinde panik atakları göndermesine neden oldu.

Rapora göre, Emtia Vadeli İşlem Komisyonu, garip bir şekilde, ABD merkezli şirketlerin bile olmadığı bu iki şirkete mahkeme celbinde mektuplar gönderip, yetki alanında alternatif soruları ön plana çıkardı.

Ancak New York Times gazetesi muhabiri Nathaniel Popper; piyasanın bu haberlerde yüzde 11’lik bir düşüşle karşılaşmasının ardından, bu celplerin zaten Aralık başında yayınlandığını ortaya çıkardı.

Yine negatif haberlerin etkisi belirgindi ve piyasalar alakalı olmayan veya ilişkili olmayan bir sebeple iki katına çıktığı için geçerliliği görünüşe göre önemsizdi.

Düzgün Okunmalı
Piyasalar üzerinde söylenmiş olan yanlış bilgilere ilişkin son söz, panik oluşturan basit bir yanlış okuma vakası da Hindistan‘dan çıktı. Haberi almak için çabalayan ana akım medya, hükümet düzenlemesiyle ilgili bir konuşmayı yanlış bir şekilde yorumladı. Söz konusu olan maliye bakanı Arun Jaitley’den şunları söyledi:

“Hükümet kripto para birimini yasal ihale veya coin olarak tanımıyor ve gayri meşru faaliyetlerin finansmanında veya ödeme sisteminin bir parçası olarak bu kriptolu varlıkların kullanımını ortadan kaldırmak için tüm önlemleri alacaktır.”

Ancak bu konu daha sonra Kuvars’ın makalesinde, “Arun Jaitley, Hindistan’ın kripto para birimi partisini öldürdü” şeklinde yayınlandı.

Denklemdeki çizgi, Hindistan’daki düzenleyicilerin yasadışı faaliyetleri finanse etmek için kripto para birimleri kullanımını ortadan kaldırmayı amaçladığını, ancak dijital para birimlerinin tam yasallığını belirtmeyi önlediğini belirtiyor.

Dünyanın İyi Haberlere İhtiyacı Var
İkna gücünden şüphe edilemez ve kötü haberler bir pazarı Bitcoin’inki gibi spekülatif olarak etkileyebilir. Ve bu amaçla, daha kötü haberler, sahte, gerçek, eski veya geç, zaten kırılgan bir güven üzerine kazık çakmış gibi abartılı hale gelir.

Birçoğu, dijital para biriminde dengelenmiş tüm yanlışları düzeltmek ve piyasanın buna göre tepki göstermek için bir pozitiflik peşinde olmasını umuyor.

Kaynak: 1