Blizzard Üçüncü Taraf Overwatch İstatistik Uygulamalarını Yasaklıyor

Blizzard Üçüncü Taraf Overwatch İstatistik Uygulamalarını Yasaklıyor

Overwatch İstatistik Uygulamalarını Yasaklanıyor

Overwatch İstatistik Uygulamalarını Yasaklanıyor

Blizzard, oyuncuların belirli üçüncü taraf Overwatch stat-tracking uygulamalarını kullanmasına izin verilmediğini açıkladı. Şirket, oyun oynarken Visor ve Pursuit gibi çalışan yazılımların Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi’ni ihlal ettiğini ve bu araçları kullanmaya devam edenlerin daimi yasaklarla karşılaşabileceğini söyledi.

Topluluk yöneticisi Tom Powers bir forum gönderisinde, “Son zamanlarda, Overwatch oynarken kullanım için tasarlanmış üçüncü taraf uygulamaları inceledik ve Overwatch’da bu uygulamalardan hangisine izin verilmediğini tekrarlamak isteriz. Daha fazla netlik sağlamak için Overwatch’da rekabet bütünlüğünü engelleyen üçüncü taraf uygulamalara izin verilmez. Örneğin, kullanıcılara düşman konumu, düşman sağlığı, düşman yeteneği kullanımı veya Nihai hazırlık durumu gibi bilgileri sunan üçüncü taraf bir uygulama, haritadaki diğer tüm oyuncular için eşit olmayan bir oyun alanı oluşturur.” dedi.

Visor ya da Pursuit’den özel olarak bu yazıdan bahsetmemişken, Blizzard bu hizmetleri kullanan oyunculara bir e-posta gönderdi. Kullanıcıların Blizzard veya Overwatch hesaplarını şimdilik cezalandırmayacak olsa da, “izinsiz üçüncü taraf programların kullanılmaya devam edilmesi, hesabınıza karşı, kalıcı bir yasak da dahil olmak üzere, işlem yapılmasına neden olacak” dedi.

Visor, oyununuzu gerçek zamanlı olarak analiz etmek için yapay zeka kullanır ve oyun oynarken anında geri bildirim sunar. Örneğin; takımın şifacılarının kavgada ne kadar çabuk öldüğünü size bildirmek ve düşmanların nihai yeteneklerinin ne zaman hazır olabileceğini tahmin etmek gibi. Bu arada Pursuit, istatistiklerinizi izler ve oynatırken anlık fotoğraflar çeker ve eşleme tamamlandıktan sonra size bilgi verir.

Blizzard’ın kararı Overwatch’u profesyonel düzeyde etkileyebilir. Pursuit örneğin, Overwatch League sezonunun finalistlerinden biri olan Philadelphia Fusion ile ortak oldu. Visor, takımını geliştirirken Overwatch League takımlarıyla da çalıştı. Dallas Fuel ve Team Canada koçu Justin “Jayne” Conroy gibi Overwatch sahnesinden bazı isimler kararı eleştirdi.

Visor ve Pursuit kendi Discord kanallarında Blizzard’ın Overwatch oyuncularına gönderdiği uyarıların beklenmedik olduğunu söyledi. Pursuit, “OWL ve World Cup ekipleriyle ortaklığımız Blizzard onayını içeriyordu.” dedi. Her iki şirket de Blizzard’la temasa geçtiklerini ve durumun çözülmesini umduğunu belirtti.