BofA ve JPMorgan Kredi Kartlarıyla Bitcoin Alımlarını Durdurdu

BofA ve JPMorgan Kredi Kartlarıyla Bitcoin Alımlarını Durdurdu

JPMorgan ve BofA’dan Kredi Kartlarıyla Bitcoin Alımlarına Yasak

JPMorgan ve BofA'dan Kredi Kartlarıyla Bitcoin Alımlarına Yasak

JPMorgan Chase ve Bank of America, kripto para birimi ile ilgili risklerden dolayı Bitcoinin kredi kartlarını kullanarak alımını yasakladı.

Bu sınırlama kararı, 18 Aralık’dan bu yana yarıdan fazla bir kayıp ve Bitcoin fiyatının üç ayda en düşük fiyatı olan 8,000 doları bulduğu zaman diliminde geldi.

Daha önce yapılan bir araştırma ya da çalışma, kredi ile ilgili kripto para birimi satmanın bir risk oluşturduğunu gösteriyor. Örneğin, kredi alanlar arasında yüzde 3 ila 4 arasında geri ödeme yapılmadı. Araştırmaya göre kripto para birimi alanların yüzde 18’i kredi kartı ile satın alıyorlar.

Kripto alımları için yapılan krediler, fiyatlar değişkenken ve aşağı inmesini beklerken riski artırır. TenX’in kurucu ortağı Julian Hosp, kredi alımlarının beklenmedik şekilde gerçekleşmesi halinde kriptonun çökmesine neden olabileceğini belirtti.

Bir banka sözcüsü Mary Jane’e göre, JPMorgan satın alımları Cumartesi günü yasakladı. Bank of America ise cuma günü ticareti yasakladı. Bu, bankaya ait tüm kişisel ve ticari kredi kartlarını etkileyecektir.

Bununla birlikte, bankanın bankamatik kartları hala kripto ticaretine izin veriyor.

İşlemleri desteklemeyen diğer bankalar arasında Capital One Financial Corp. ve Discover Discover Finansal Hizmetler bulunmaktadır.

Kaynak: 1