Bugün Bitcoin Neden Çakıldı ve Satın Almak için Doğru Zaman Ne Zaman?

Bugün Bitcoin Neden Çakıldı ve Satın Almak için Doğru Zaman Ne Zaman?

Bitcoin Düşüşü ve Bitcoin Ne Zaman Alınmalı?

Bitcoin Düşüşü ve Bitcoin Ne Zaman Alınmalı?

Bitcoin, ilk ve en popüler kripto para birimi diyebiliriz ve şu anda doğrudan bir rakibi yok gibi. Bunun en büyük nedeni, değer bakımından diğerlerinin öncüsüdür. Bununla birlikte, son birkaç yıldır, bu pazar, kripto para birimlerinin sayısının arttığına tanık oldu ve belki de bazıları kapanmakta.

Oyuncular arasında böylesine yoğun bir rekabette, artan güvenlik açısından teknik ve işlevsel yenilik ve kripto para birimi platformlarının gelişmiş özellikleri ortaya çıktığı zaman, eski ve ilklerinin yükseltilmesi esastır; Aksi takdirde, bunlar eskimiş hale gelebilir. Doğanın kuralı budur.

Bitcoin ile olan biten de bu mu? Bitcoin neden düşüyor? Nedenlerini biraz analiz edelim. Yukarıda bahsedilen noktanın yanı sıra, BTC çöküşünde rol oynayan çeşitli iç ve dış faktörler var. İç faktörlerden bazıları; işlem ücretleri, ölçeklenebilirlik, Bitcoin altyapısı sorunları ve daha fazlası olabilir.

Bitcoin, dahili ticaret iddialarına, yüksek işlem ücretlerine, çok sayıda varyanta, borsa kapatmalarına ve olası iç çatışmalara ilişkin yakın tarihteki şüpheler nedeniyle de bir darbe almış olabilir.

Bitcoin.com’dan Roger Ver CNBC’de yaptığı açıklamada, kullanıcıların “hacklenmiş olan borsalarda Bitcoin tutmaması” gerektiğini söylediğinde altyapı sorunlarına ve yüksek işlem ücretlerine ilişkin iç çatışmalar neredeyse gün yüzüne çıktı. Bu nedenle iç çatışma, BTC çakılmasının nedenlerinden biri olabilir. (Kaynak: “‘Bitcoin Jesus’, bitoin’in düşmesi durumuna yatırımcıların hazır olması gerektiğini söylüyor”, CNBC, 22 Aralık 2017.)

Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus, bu düşüşün sadece geçici bir evre mi yoksa bazı kripto para biriminden kuşkulananların söylediği gibi patlayan balon mu olduğu. Bu çakılmanın geçici olduğunu ve er ya da geç kurtarılacağını düşünüyoruz. Hisse senetleri veya kripto para birimleri olsun, yüksekler ve alçaklar bu pazarlarda olmaya bağlıdır. Artı, Bitcoin daha önce böyle düşüşlere tanık oldu ve aynı derecede geri döndü.

Finansal balonları araştıran William Derringer’e göre; “Mutlak kesinlik ile Bitcoin’in balon olduğunu bilseydik, zaten patlamış olurdu.” dedi. Bazı şüpheciler ve belki de medya balonları şişirerek her geçen gün daha da büyüttü. Gerçek olsaydı şimdiye kadar patlardı. (Kaynak: “Bitcoin balonu patlamışsa, bundan sonra ne olacak”, Wired, 22 Aralık 2017.)

Aralık ayının ilk haftasında 10.000 doları (37.500 ₺) geçtikten sonra 8 Aralık’ta 17.000 dolara (63.750 ₺) yükseldi. Daha sonraki iki günde 13.000 dolara (48.750 ₺) düştü ancak yine 11 Aralık’ta 17.000 dolara (63.750 ₺) çıktı. Hatta bir ara 17 Aralık’ta 19.000 doları (70.000 ₺) aştı. Ancak bundan sonra değer çoğunlukla düştü ve şu an 10.000 $ (37.500 ₺) – 11.000 $ (42.000 ₺) civarındadır.

Bitcoin sahipleri için elindekileri kurtarmak için BTC’nin iyileşmesi iyi bir haber olur. Bununla birlikte, bir şey kesin; Tüm yumurtalarınızı tek bir sepete koymak servet oluşturmak için en iyi yol olmayabilir. Yatırım uzmanları, çeşitli nedenlerle bir yatırım portföyü inşa etmenizi öneriyor.

Bir milyoner olmanın yanlış bir yanı yoktur, ancak bunu yalnızca Bitcoin veya yalnızca belirli bir kripto para birimi yüzünden yapmayı planlıyorsanız, belki de iflas etmenin riski yüksektir. Dolayısıyla, bitcoinlerinizi kazanırken, gerçek paranız ve diğer kripto para birimleri yatırımlarınız da olduğundan emin olun.

Bitcoin’in artan ve düşen geçmiş grafiklerine bakarsak, neredeyse bir patlama ile döneceğinden emin gibiyiz. Genel olarak Bitcoin hakkında olumluyız. İnsanlara para kazanmaları için hizmet ettiği sürece, kullanıcılarına gereken desteği kesinlikle alacaktır.

Kaynak: 1