Call of Duty: Black Ops 4’te Hikaye Modu Olmayacak mı?

Call of Duty: Black Ops 4’te Hikaye Modu Olmayacak mı?

Call of Duty: Black Ops 4 Hikaye Modu Olmayacak

Call of Duty: Black Ops 4 Hikaye Modu Olmayacak

Activision, Polygon’un yorum yapma isteğini şu sözlerle yanıtladı: “Biz söylentilere ve spekülasyonlara yorum yapmıyoruz. 17 Mayıs’ta Black Ops 4‘ü açıklamayı umuyoruz.” Buna cevap verilmemesi beklenmedik bir şeydi. Ama Waypoint’ten Patrick Klepek, Polygon’un raporu yayınlandığında aynı hikaye üzerinde çalıştığını söyledi.

Poligon’un raporlarından, Treyarch’ın tek oyunculu mücadeleyi bırakma kararında zamanın ana faktör olduğu anlaşılıyor. Bu garip görünmekle birlikte, serilerin üç yıllık döngülerde üç stüdyo tarafından geliştirildiği göz önüne alındığında, Black Ops 4 çıkış tarihinin Kasım ayından 12 Ekim’e çekilmesi bunun zamanla ilgili olabileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak, Treyarch, odağını rekabetçi çok oyunculu ve işbirlikçi Zombies modunu büyütmeye kaydırdı. Tek oyunculu bir mücadelenin yerine ek kooperatif modların da olması muhtemeldir, ancak henüz hiç birşey kesin değildir.

Call of Duty: Black Ops 4 Tanıtım

Call of Duty hayran sitesi Charlie Intel’den bir söylenti de doğruysa, Black Ops 4 battle royale oyun modu bu boşluğu doldurabilir. Polgyon’un raporunun ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Charlie Intel, Raven Software’in Black Ops 4’ün battle royale modunu geliştirdiğini bildirdi. Raven Software daha önce Call of Duty: Modern Warfare Remastered‘i yapmıştı. Bunu bir dedikodu olabilir, ancak Charlie Intel sık sık Call of Duty haberlerini sızdırıyor.

Black Ops alt bölümlerinin geri kalanıyla aynı doğrultuda görünecek olan hikaye ritimleriyle açılmıştı. Şimdi Poligon’un belirttiği gibi, belki de tanıtım videosunun sonundaki “Bildiğiniz şeyi unutun” sloganı muhtemelen yeni bir başlangıç olarak görülebilir.

Bu gerçekse, 15 yıllık bir geçmişi olan seride ilk kez bir oyunun tek oyunculu modu olmadan lansmanı yapılacaktır. Kuşkusuz, 2007’de Call of Duty 4: Modern Warfare’in yayımlanmasıyla Call of Duty, son on yılda çok oyunculuğuyla tanındı.

Ancak, tek oyunculu mücadele hikayeleri kötü değildi. Daha geçtiğimiz yıl, Call of Duty: WW2‘nin hikayesi kritik bir hit oldu ve oynadığımız en iyi 2. Dünya Savaşı hikayelerinden birini yayınladı.

Call of Duty hikayelerini takdir edenler için, Black Ops 4 biraz anormal ve Call of Duty’nin sadece çok oyunculu yoldan gitmesini görmek garip olur.

Kaynak: 1