Call of Duty: WWII’de Tek Kişilik Mihver Devlet Kampanyası olmayacak!

Call of Duty: WWII’de Tek Kişilik Mihver Devlet Kampanyası olmayacak!

İkinci Dünya Savaşının yüksek bütçeli bir FPS oyununda Mihver devleti askeri olarak oynayamama ihtimali biraz ilginç geldi, belki biraz da ürpertici. Erken zafer günlerinde veya umutsuz savunmanın son günlerinde savaşı düşmanın gözünden görmek henüz Call of Duty tarzı video oyunlarında karşılaşmadığım bir olay zaten.

Elbette bir nedeni var. Öncelikle Mihver devletlerin amaçları kötüydü e Üçüncü Reich’ı savunmak için oynamak size kötü hissettirebilirdi. Yine de bir gün gerçekleşmesi gerekiyor. Aynı şekilde oyun severler Call of Duty: WWII’de olup olmayacağını merak ediyordu. Çeşitli oyunla ilgili bilgi paylaşan sitelerde de Alman askeri bu oyunla birlikte paylaşılınca bu düşünce daha da güçlenmişti.

Geliştirici Sledgehammer Games daha önce, yeni CoD’nin, “ırkçılık, dini zulüm, cinsiyetçilik gibi şeyleri ve tabii ki savaş alanındaki korkunç zulümleri savaşa girilen dönemşn tasvirleriyle birlikte önceki oyunlardan daha nüanslı bir görünüm alacağını söyledi. Ancak stüdyo kurucularından Michael Condrey’in Twitter’da söylediği gibi, herhangi bir Mihver devlet kampanyası söz konusu değil.

Şaşırdığımı söyleyemem. Activision sırrı açığa vurmamak için lafı dolandırıyor gibi görünüyor. Her durumda, şimdi kampanyanın herhangi bir bölümünde mihver devleti oyuncusu karakterinin olmadığını biliyoruz.