Candy Crush Geliştiricileri Mobil için Yeni Call of Duty Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Candy Crush Geliştiricileri Mobil için Yeni Call of Duty Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Call of Duty Mobile

Call of Duty Mobile

Candy Crush geliştirici King yeni bir Call of Duty oyunu üzerinde çalışıyormuş gibi görünüyor. Yakın zamanda keşfedilen bir iş ilanı, İsveç’in Stockholm kentindeki stüdyonun ofisinden “heyecan verici yeni bir proje” üzerine çalışmak için bir seviye tasarımcısı arıyor. Oyun, 2015 yılında inanılmaz bir fiyatla 5,9 milyar dolar karşılığında King’i satın alan Activision Blizzard ile birlikte geliştiriliyor.

İlanın bir satırı şu şekilde, “Amaç mobilde bir Call of Duty deneyimi oluşturmak ve aynı zamanda mobil için yeni bir zemin oluşturmak ve bu türün yeniden tanımlanmasıdır. Yaklaşım ve hırs, çok otantik bir oyun deneyimi sunarken, taze, sosyal ve erişilebilir olmaktır.”

İstenen bir adayın, nişancılık alanında çalışacak deneyime sahip olacak, bu zaten şaşırtıcı bir durum değil ve King’in oyununun bir çeşit nişancı olacağı anlamına geliyor. İş ilanında ayrıca, “gündelik ve orta ölçekli pazarlara dair bazı anlayışlarınız varsa, iş için daha iyi bir şansınızın olduğunu” belirtir.

King’de Call of Duty ile ilgili en az iki tane başka iş ilanı vardır; diğerleri üst düzey bir ağ mühendisi ve bir üst düzey araç geliştiricisi isteniyor.

Daha birkaç hafta önce, Activision Publishing başkanı Coddy Johnson, şirketin özellikle mobil olarak Fortnite‘nin büyük başarısını gördükten sonra şirketin mobil alana daha fazla yatırım yapabileceğini belirtmişti.

Activision cep telefonu için çok sayıda Call of Duty oyunu yayınladı, bunlardan en sonuncusu Call of Duty: Heroes. 3D bir strateji oyunu olan Heroes, Call of Duty: Duty: WWII ve Call of Duty: Black Ops II gibi Call of Duty oyunlarından kahramanları kontrol etmenizi sağlıyor.