Coincheck Hackerları Çalınan Coinleri Harekete Geçirdi

Coincheck Hackerları Çalınan Coinleri Harekete Geçirdi

Hackerlar Çalınan Coinleri Paraya mı Dönüştürmeye Çalışıyor?

Hackerlar Çalınan Coinleri Paraya mı Dönüştürmeye Çalışıyor?

NEM Vakfı genel başkan yardımcısı Jeff McDonald‘ın 30 Ocak Salı günü Reuters‘e verdiği demeçe göre; 26 Ocak’ta Japonya’nın en büyük kripto para birimi borsası Coincheck‘den yaklaşık 530 milyon dolar değerinde NEM coini çalan hackerlar, şimdi bu coinlerin bir kısmını farklı adreslere taşımaktadır.

Reuters’e göre NEM Vakfı; hackerların “rasgele adres” e aktarmak için yaklaşık 83 dolarlık değere sahip 100 NEM coin göndermeye başladığını tespit etti. NEM ekibi şu anda hackerların yerlerini tespit etmeye çalışıyor, ancak şu ana kadar bunu tam olarak bulamadı.

İngiltere merkezli Eliptik güvenlik şirketinin CEO’su ve kurucularından Tom Robinson, şunları söyledi:

“İnsanlar bu tür fonları aklamaya çalıştıklarında, para aklamayla mücadele mekanizmalarını tetikleme olasılığı daha düşük olduğu için bazen daha küçük işlemlere yayarlar.”

Reuters’in orijinal raporunun aksine, hackerlar çalınan coinleri kripto para birimi borsalarına yönlendirerek nakit çıkarmaya çalışmıyor gibi görünüyor. NEM Europe’un kurucusu Paul Reiger’in 31 Ocak’ta Coindesk haber sitesine gönderdiği bir e-postada bunu iddia etmişti:

Hacker hesaplarından birine ‘rastgele’ hesaptan on bir adet 100 XEM işlemi yapıldı. Hiçbir şey satılmadı. Değişim için girişimde bulunulmadı.”

Coincheck borsası, saldırıya uğradığını açıkladı ve yaklaşık 320 milyon NEM coinin 26 Ocak’ta çalındığını bildirdi. Cointelegraph’ın 27 Ocakta bildirdiğine göre şirket, kesintiden etkilenen kullanıcıların tüm kayıplarını telafi etme sözü verdi.

Kaynak: 1