Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 Oyununu Geride Bıraktı!

Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 Oyununu Geride Bıraktı!

Evet, geleceğinden eminim.

1

Sizce ilerleyen zamanlarda CS:GO oyunu, PUBG oyununa yetişebilecek mi?

3

Hayır, Valve şirketi oyuncuların önerilerini dikkate almadığı sürece bu düşüş devam edecektir.

1

Yıllardır piyasada bulunan ve Valve şirketinin oyunu olan, Counter-Strike: Global Offensive ve Dota 2 popülerliğini kaybetmeye başladı denebilir. PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununun yaptığı muhteşem ve ani bir satışla, oyuncuların ilgisini çekememeye  başlayan iki oyun, yakın zamanda da tekrardan yükselişe geçecek gibi gözükmüyor. Nisan 2016’da, gün içindeki maksimum oyuncusu 1 milyon civarında olan Dota 2, şimdi ise maksimum 600 bin oyuncu civarı sayısına sahip olmaktadır. CS:GO ise Şubat 2016’da günlük maksimum 850 bin oyuncu tarafından oynanıyor iken, şu anda bu rakamlar 500 bin ila 600 bin arasında gidip gelmektedir.

Bu zamanlar bu iki oyun arasında bir ilk gerçekleşti. Counter-Strike: Global Offensive, günlük maksimum oyuncusu sayısı Dota 2’yi ilk defa arka plana atmayı başarmıştı. Bu kötü gidişata dur demek için Valve, görünürde herhangi bir şey planlamıyor ve planlamadı. Dota 2, piyasada ki en büyük rakibi League of Legends tarafından da oyuncu sayısı bazında geride kalmıştır. Dota 2 oyunun düşüşü, halen devam etmekte. Buna rağmen canlı turnuva organizasyonlarına hala önem veren Dota 2 ve  CS:GO, turnuvalardaki en büyük ödül havuzuna sahip olan oyun ünvanına sahiptir.

Oyuncular, oyundaki bu düşüşün suçunu Valve şirketine atmaktadır. Oyunun arayüzünün/içeriklerin kötü yapıldığını belirten kullanıcılar, oyunun eski arayüzünü gibi olmadığını ve getirilen yeniliklerin iyi olmadığını düşünüyor. Oyunun sadece bir haritaya sahip olması ve oynanan oyunların çok uzun süreler sürmesinin de oyuncu kaybına/düşüklüğüne

neden olduğu düşünülüyor. Oyuncular, oyunun eski haline gelebilmesi için, oyuna yeni içeriklerin ve güncellemerin eklenmesi ve oyun için daha iyi bir güvenlik sistemii gerektiği konusunda hem fikir. Firmanın, oyuncularının tavsiyesine kulak asıp asmayacağını zaman gösterecek.

Bilemiyorum, bu zaman göstercek.

1