Dolandırıcılar ICO Yöneticileri Olarak 1,8 Milyon Dolar Çaldı

Dolandırıcılar ICO Yöneticileri Olarak 1,8 Milyon Dolar Çaldı

Seele Projesinden 1,8 Milyon Dolar Çaldındı

Seele Projesinden 1,8 Milyon Dolar Çaldındı

Kendisini “blockchain 4.0” olarak tasfiye eden bir Blockchain projesi olan Seele’nin Initial Coin Offering (ICO)’su 1.8 milyon dolarlık Ether değerinde çalınan dolandırıcılar tarafından tehlikeye atıldı. Financial Magnate haber sitesinde 4 Şubat Pazar günü yayınlanan bir makalesine göre, Saldırganlar, şirketin Telgraf kanalında yöneticiler olarak davranıp yatırımcıları kandırmaya çalıştılar.

ICOdrops’a göre, Seele’nin 1 milyar ERC-20 uyumlu SEELE tokenlerinden resmi ICO drop’unun “yakında” gerçekleşmesi bekleniyor.

Seele’in resmi Telegram kanalının @SeeleSupport ve @nicsmith’in iki yöneticisi olan dolandırıcılar, Seele’nin talep ettiği üyeler; Ether için özel satışın bir parçası olarak doğrudan mesajlaşma özelliğinden sohbet ediyorlar. Telgraf kanalı; sahte yönetici hesabında dolandırıcının Seele’de bir veri analisti olarak Dr. Nick Smith adını ve resmini kullandığını bildirdi.

Seele’nin gerçek yöneticisi, bu sabah Telegram kanalına tutturulmuş resmi bir açıklama ile yanıt verdi. Acil müdahale ekibi oluşturduklarını ve yöneticiler için çift doğrulama yöntemi eklediğini yazdı.

Seele’nin resmi bildirisinde, “Dolandırıcılık için çok üzgünüz. Seele pazarlığa başlamamış olmasına rağmen, ayrıntılı tazminat planları yaparak topluluk üyelerinin kaybını en aza indirmek için sorumluluk alacağız.” denildi.

Seele Telegram kanalının birden fazla üyesi, yalnızca bir yöneticinin başkasını yönetici yapabileceği fikrine dayanarak aldatmacayı bir “iç iş” olarak adlandırdı.

Kripto para birimleri ve ICO’lardaki dolandırıcılık çok nadir görülür. 29 Ocakta Texas düzenleyicileri, kendilerine ait bir kripto para birimi bankası olan AriseBank’ı operasyonlarının bir aldatmaca olduğu ortaya çıktıktan sonra durdurma emrini vermişti.

Ocak ayında da, Bulgaristan’daki OneCoin‘in “Ponzi-scheme” olduğu ortaya çıkmıştı. Charlie Lee‘nin Twitter’daki birden çok sahte hesabı da Twitter’daki takipçileri LTC ödüllü konsepti adı altında dolandırmıştı.

Kaynak: 1