Elite Dangerous’un Haritasının Büyük Olduğunu Biliyorduk Ama Bu Kadarı Pes Dedirtti!

Elite Dangerous’un Haritasının Büyük Olduğunu Biliyorduk Ama Bu Kadarı Pes Dedirtti!

Oyuncular Yalnızca Yüzde 0.003’ünü Keşfedebilmiş!

Oyunun Samanyolu versiyonu, oyunu anlaşılmaz derecede güzel yapıyor çünkü yüksek doğruluklara dayanıyor. Yaşamın olduğu veya olmadığı gezegenler dışında uzayda yaklaşık 400 milyar yıldız var ve siz ne kadar cesur olursanız olun uzayın yüzde birini keşfederken bile oldukça fazla zaman harcamış olacaksınız.

Elite Dangerous Star Map (EDSM)’in, oyuncuların bulgularını ve Elite ile ilgili diğer faydalı verileri kaydedebildiği bir veritabanına göre, oyuncular sadece 15.779.755 yıldız sistemini keşfedebildiler.. Bu da galaksimizin tahmini toplam sayısının yaklaşık 0.003941’ini oluşturuyor. Bu hızda keşfetmeye devam edilirse de her şeyi keşfetmek 56.206 yıl alacak.

EDSM’nin veritabanında yalnızca keşiflerini karşıya yüklemek için zaman harcayan oyuncular var, bu nedenle kesin bir sayım diyemeyiz. Ancak keşfedilen sistem sayısını konsol oyuncuları ve keşfetmeleri buluta yüklemeyenler için ikiye katlamış olsak bile, ortaya çıkan yüzde şaşırtıcı derecede düşük bir sayı olacaktır.

Yukarda  gördüğünüz bilinen sistemlerin bu inanılmaz yıldız haritasını oluşturmak için, Reddit kullanıcısı ModishNouns EDDB.io adlı başka bir veritabanından verileri bir araya getirmiştir. Haritada küçük yumurta şekilleri var ve eğer yüksek çözünürlüklü versiyonuna bakarsanız, aslında keşfedilen sistemi işaretlemiş olan bir dizi küçük nokta olduğunu göreceksiniz.

Oyuncular Yalnızca Yüzde 0.003'ünü Keşfedebilmiş!