En İyi 10 RTS Oyunu Mücadelesi (Tek Oyunculu Hikaye Modu)

En İyi 10 RTS Oyunu Mücadelesi (Tek Oyunculu Hikaye Modu)

En İyi RTS Hikaye Modları

En İyi RTS Hikaye Modları

Şimdiye kadar yapılmış en iyi oyunlardan bazılarını seçerek, gerçek zamanlı strateji mücadelelerin niteliklerini görelim. Bu alandaki ortak devlerin bir kısmını geri çekmekten kaçınmak çok zordur: Relic, Blizzard ve Westwood’un oyunları, dünya inşa ve hikaye anlatımlarını çok ciddiye aldılar ve bu da onların mücadelelerinin kalitesini gösteriyor. Bunların yanı sıra, daha önce hiç dikkat çekmeyen veya bazı kişiler tarafından fark edilmeden kaybolabilecek bazı oyunları da listeye aldık. Sizler için en iyi RTS mücadelelerini derledik.

1. Battle Realms

1. Battle Realms

Çoğunlukla, RTS’de gelişmiş savaş sistemlerini tartışırken, Dawn of War, Men of War, Company of Heroes ve WarCraft 3 gibi oyunlar ortaya çıkar. Liquid Entertainment’ın 2001 RTS Battle Realms’ı bu listede önemli bir yeri hak ediyor. WarCraft 3’ten bir yıl önce piyasaya sürülen Battle Realms, bir dizi eğlenceli sistemik twistse sahip. Köylüleri herhangi bir muharebe birimine yükseltebilir, bir kaynağın (su) başka bir kaynakla (pirinç) takviye edebilir, aralıklı ve yakın muharebe savaşları arasında dinamik olarak geçiş yapabilir ve yeni bir Yin/Yang sistemi kullanarak sistemleri yükseltebilirsiniz.

Mücadele modunun kendisi bu listedeki diğerlerinin bazıları kadar parlak değil: tüm cutscenes oyunda işlenmiş, bu günlerde oldukça demode görünüyor. Ama çekirdek formül 2018’de hala taze hissettiriyor. Serpent Clan veya sinsi Dragons’un kabuğuna bürünerek, seçtiğiniz klanın hakimiyetini yeniden kurmaya çalışırken sürgün edilen kahraman Kenji’yi gölgelemelisin. Mücadelenin bir ağırlığı var. Battle Realms bu konuda iyi bir iş çıkarıyor, bir sonraki adımda bölge ve senaryo üzerinde seçim yapmanızı sağlar. Kazanan savaşlar, gelecekteki görevlerde ikramiye sağlayabilir ve bu da görevler arasında kalıcılık notu ekler.

2. Company of Heroes 2: Ardennes Assault

2. Company of Heroes 2: Ardennes Assault

Company of Heroes 2: Ardennes Assault dört komutanın gözlerinden (üçü oynanabilir olan) the Battle of the Bulge hikayesini anlatıyor. Her birinin, üç tane oynanabilir liderin kuvvetlerine yansıdığını gördüğünüz kendi arka planı ve kişiliği vardır. Ordular ilgi çekicidir, ancak onu diğerlerinden gerçekten ayıran Ardennes Assault meta-katman haritasının şaşırtıcı derinliği ve tavizsiz bir zorluğudur.

Bir diğer konnu da Total War oyunlarının siyasi katmanını taklit etmeye çalışmamak ve savaşların öne ve merkeze girmesine izin vermemeleri. Ardennes Assault, ödülleri ve sonuçları oluşturmak için takviye kullanarak bunu yapar. Yenilenmiş düşmanlar, henüz almadığınız toprakları güçlendirmek için geri çekilebilir ve bu da müteakip görevleri, aksi halde olduğundan daha zor hale getirir. Bu geri çekilme düşmanlarını şirketlerinizi harita üzerinde manevra yaparak kesebilirsiniz, ancak bunu yapmak zaman açısından kritik görevleri kaçırmanız anlamına gelir. Sistemde çok fazla nüans var ve bu mücadele tarzı tekrar görmeyi isteyebileceğiniz tarz olabilir.

3. Emperor: Battle for Dune

3. Emperor: Battle for Dune

Bu listedeki bazı oyunlar, hikayelerinin sunumu ve karakterlerinin ne kadar unutulmaz olması nedeniyle burada. Sistemlerin tekrarlanabilirliği ve derinliği nedeniyle bazı oyunlar bu listede yer almaktadır. Emperor: Battle for Dune bu şeylerin hepsi yüzünden bu listede.

Westwood, Command & Conquer formülünü uyarladı ve 1984 Dune filmine giydirdi. Mücadele modu size Arrakis gezegeninin kontrolü için iki AI Houses ile savaşmanız gereken bir Risk tarzı bölge haritası sunuyor.

Oyun size her kesimden kaçış hikayesi verir. Bazı görevler Spacing Guild Heighlighers veya Caladan gibi başka gezegenler üzerinde gerçekleşir. Ayrıca, oyunlarda farklılıklar yaratan Minor Houses de katılabilirsiniz. Ardennes Assault ile birlikte, Emperor: Battle for Dune keyifli bir meta-mücadele için altın standart olmaya devam ediyor. Ve Red Alert 2 ile birlikte, Emperor gerçek zamanlı strateji oyunlarında keyifli mücadelelerin en iyi örneklerinden biri olarak güçlü durur.

4. Dawn of War: Dark Crusade

4. Dawn of War: Dark Crusade

Dark Crusade, tüm RTS oyunlarında en ilginç ve eğlenceli gruplardan ikisini tanıttı: Necronlar ve Tau. Bu hizipler, Warhammer 40,000 dizisinin üyeleri olarak kendi aralarında ilginçtir, ancak RTS bağlamında, onlar bir çifttir.

Bu listedeki diğer oyunlar, Ardennes Assault ve Emperor: Battle for Dune gibi, meta-katman stratejik mücadele modu vardır ve iyidir. Dark Crusade’ın iterasyonu bir dizi nedenden ötürü öne çıkıyor. Bölgeler, oyuna nasıl yaklaştığınızı değiştirebilecek benzersiz özelleştirmelere erişmenizi sağlar. Her hizipin başlangıç konumları göz önüne alındığında, bu özelleştirmeleri farklı siparişlerde edinebilirsiniz. Ayrıca, ilerledikçe, seçilmiş liderinize wargear uygulayabilecek, Warhammer-genel Endless War’in ötesine geçecek bir hikayeye bile gerek kalmadan, onları daha da özelleştireceksiniz. Bu size eğlenceli bir ilerleme ve gelişim hissi veriyor.

Başka güzel dokunuşlar da var. Mücadele, bir eyalet kazandıktan sonra üssünüzü korur. Hizip liderleri için The Honor Guard bir başka düzgün kalıcı unsurdur.

5. Homeworld

5. Homeworld

Relic’in Homeworld oyunu, şimdiye kadar yapılmış en zorlayıcı gerçek zamanlı strateji oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Böyle bir ölçek ve dokunaklılık bir evren yaratmak için gerçek zamanlı strateji oyunu nadirdir. Karan S’Jet ve Mothership ikonik karakterler haline geldi ve oyunda başka bir RTS oyununda yaşayamayacağınız duygusal bir ağırlık var.

Doğrusal olanlardan daha üstün olmak için bazı seçenekler sunan mücadeleleri görmek isteriz. Çünkü kısmen tek oyunculuda yeniden yayınlanabilirlik değerlidir, ama kısmen de bu tür seçimler oyuncuya güçlü duygular sağlayabilir. Bununla birlikte, Homeworld’ün doğrusal mücadelesi bir istisnadır. Gücünüz misyondan misyona taşınır, bu da sonuçlara neden olur.

6. Homeworld: Deserts of Kharak

6. Homeworld: Deserts of Kharak

Deserts of Kharak‘a karşı şüphe ile yanaşabilirsiniz. Homeworld’ün DNA’sına dayanan oyunun bir gezegenin yüzeyinde düzgün bir şekilde çalışabileceğini düşünmeyebilirsiniz, ama bu şaşırtıcı derecede iyi. Aynı zamanda, orijinal Homeworld oyunlarından doğru öğeleri ödünç alan düzgün bir doğrusal mücadele moduna sahiptir.

Varsayılan mücadele ayarında, görevden göreve kadar birimler getirebilirsiniz ve görevler, özellikle zorlu bir savaşı bitirdikten sonra bir nefes alabilmeniz için oldukça tempoludur. Çekirdek Homeworld oyunları gibi, oyun derin atmosferiktir. Küçük bir araç filonuzun etrafında geniş bir alana yayılmış gibi hissedersiniz.

Gaalsien ve liderleri, K’had Sajuuk, Command and Conquer’den Brotherhood of Nod’a benzeyen harika kötü adamlardır. Ya da belki Dune’den gelen fremen gibi. Hikaye, önceki Homeworld canonundan farklı olsa da, Kharak’ın öykü anlatımının genel kalitesi, onu modern çağda yayınlanan en iyi RTS mücadele modlarından biri haline getirmektedir.

7. Red Alert 2

7. Red Alert 2

Emperor: Battle for Dune mücadelesine övgüde bulunduk ve Westwood bunu her zaman iyi yaptı. Ama Red Alert 2‘de olduğu gibi, birim tasarımında ve cutscenes’lerinde mükemmel tonu hiç kullanamadı. Westwood’un mücadele modlarının çoğunda olduğu gibi Red Alert 2 de hem Müttefikler hem de Sovyetler için ayrı öyküler içeriyor. Ama Sovyet mücadelesi genel olarak daha keyifli.

Nükleer Füzeler, Psişik Işıldaklar, Yuri’nin bin avluları, Einstein ve Kronosfer, Eyfel Kulesi’ni dev bir Tesla silahına çeviriyor, Sovyet Premier’i iç çamaşırı ile tutuluyor. Uygun bir şekilde aksanlı saçma FMV gibi oyunda çok komik anlar var. WarCraft 3 gibi, bu da doğrusal bir hikaye anlatımıdır: orijinal, eğlenceli ve unutulmaz. Ayrıca, onlara detaylı ortamlar için sahne vermelisiniz: Westwood genellikle size bir yer hissi verme konusunda iyi bir iş çıkarır: şehirler, şehirler gibi görünür.

8. StarCraft 2: Wings of Liberty

8. StarCraft 2: Wings of Liberty

StarCraft ve onun genişlemesi, Brood War, kendi başlarına ikonik oyunlar. Ancak uygulama açısından bakıldığında, StarCraft 2 sadece daha keyifli. Blizzard, caraftı bilemek için çok uzun zaman aldı ve oyun serisinin ilk oyununda oluşturulan hikayeye uygun bir adalet yapmamış olabilir. Gerçek görev tasarımı ve tüm görevler arası arayüzün, sunabileceği en iyi seçenekler arasında yer aldığından şüphe yoktur.

Her görevde bir dönemeç var. Bir görevde, Overmind’ın cesedini ziyaret edersiniz, başak birinde büyük duvarın ateşinden kaçmak zorunda kalırsınız. Yan görevler, birimlerinizin ve tekniğinizin savaş dışında uzmanlaşmasına yardımcı olur ve görevler arasında nasıl ilerleyeceğiniz konusunda bazı seçenekleriniz vardır. Sizinle birlikte büyüyen karakterlerin kadrosuyla konuşup etkileşim kurabilirsiniz ve cantina bile olağanüstü küçük bir arcade oyununa sahip olabilir.

Seçimleriniz için biraz ısrarcı olmakla birlikte, oyunu tamamlama yeteneğinizi etkileyebilir. Çok oyunculu dengeye ihtiyaç duyulmaksızın sınırlandırılan kampanya, birimleri güçlü değişkenlere yükseltmenizi ve genel gücünüzü özelleştirmenizi sağlar. Bağımsız genişlemeler, Heart of the Swarm ve Legacy of the Void, aynı zamanda Zerg ve Protoss hiziplerini derinlemesine inceleyen muhteşem mücadeleler de sunuyor.

9. WarCraft 3

9. WarCraft 3

Warcraft 3, Blizzard’ın hikaye anlatımının zirvesi olabilir. Medivh, Thrall, Arthas, Kel’Thuzad Jaina Proudmoore, Tyrande, Illidan, Mannoroth ve Archimonde’a karşı yapılan savaşın dörtlü hikayesi sinematik, destansı ve türün en iyi cutscenes’leriyle bağlanmıştır. Görev tasarımı çeşitlidir ve her hizibe güneşte zaman verilir.

Arthas’ın dönüşü belki de tüm RTS oyunlarında en sevdiğiniz an olabilir. İyi olmanın getirdiği sınırlamalarla, umutsuzluğunu ve hayal kırıklığını görmek, Stratholm’da soykırım yapmak, köylüleri öldürmek, Dreadlord Mal’Ganis’i yenmek için şeytani bir silahı kabul etmek, babasını öldürmek ve sonra da Undead mücadelesinde tekrar rol almak: bunların hepsi olağanüstü.

10. World in Conflict

10. World in Conflict

Bu mücadelede, AI kontrollü ekibinize yardımcı olmak, daha büyük savaş çabalarıyla koordinasyon içinde hedeflerini tamamlamaya çalışmak için sorumluluk üzerinizdedir. Bu çarpıcı bir anlatımla ve şaşırtıcı derecede güçlü bir şekilde iyi yazılmış bir hikaye ile pekiştirilmiştir.

Teknik olarak, World in Conflict‘in bir RTS’den ziyade gerçek zamanlı bir taktik oyunu olduğunu düşünebilirsiniz. Gerçek bir temel bina veya ekonomik ilerleme yoktur ve oyundaki tüm vurgu, toprağı kontrol etmek ve birimlerinizi etkili bir şekilde kullanmaktır. Bazı RTT’ler, oyunun yarısı soyulmuş bir RTS gibi hissedilirken World in Conflict, kendi üstünlüklerine dayanan RTT arasında öne çıkıyor.