En İyi RPG Oyunları

En İyi RPG Oyunları

Tüm zamanların en iyi RPG’leri turuna hoş geldiniz. Rol yapma oyunu, PC oyunlarının temel taşıdır. Atıcılardan veya gerçek zamanlı strateji öncesinden çok daha eski olan PC geliştiricileri masaüstü RPG’lerini bilgisayarda çoğalttılar ve orklar, sihirbazlar ve zindanlarla dolu geniş maceralar kurdular. İlk oyunlar yavaş yavaş masaüstü köklerine dayandı ve RPG’ler sonunda popüler oldu, öğeleri diğer türlere de yayıldı.

En iyi oyunlardan oluşan bir liste aracılığıyla yolumuza devam etmek için oturduğumuzda, ilk adım en iyinin ne demek olduğunu belirlemekti. Bu durumda, hangi RPG’lerin şu anda eğlenceli olduğunu tespit ediyoruz. Bu, bugün oynayacağımız en iyi oyunların genel listemiz olmadan aldığımız yaklaşımla aynı. Bir oyunun etkisini tamamen görmezden gelmiyoruz -yenilik ve etki yalnızca kriterlerimize göre daha düşük bir ağırlığa sahip.

RPG tarzı oyunlar aslında genel olarak zor. Bu liste aslında size hikayeleriyle sizi etkileyebilecek en iyi RPG oyunlarını sunacak. Listedeki oyunlar bir karakterde yaşamanıza izin veren, beceri noktalarıyla diyalog kararlarını özelleştirilebilen, kontrol edilebilir türde. 

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance

Çıkış Tarihi: 2018 | Geliştirici: Warhorse Studios | Steam , GOG

1403 yıllarında Bohemia’nın çamurlu alanlarındaki bu tarihi RPG’de, vatanı için savaşa sürüklenen Henry adında bir köylü olarak oynarsınız. Derin bir kılıç dövüş sistemi, açlık ve susuzluk sistemleri gibi sistemleri titizlikle modellenen bu oyun detaylı bir RPG. Aynı zamanda şaşırtıcı bir şekilde açık uçlu. Ormanda veya kırsal alanlarda dolaşabilirsiniz. Güzel kırsal bölgeleri keşfederken haydutlara dikkat edin.

Kusursuz bir oyun olmasa da tüm kusurlarına rağmen en iyiler arasında yer alabilecek kadar iyi bir RPG.

Kingdom Come: Deliverance Sistem Gereksinimleri

Divinity: Original Sin 2

Divinity: Original Sin 2

Çıkış Tarihi: 2017 | Geliştirici: Larian Studios | Steam , GOG

Masaüstü oyunların dışında, Larian’ın gülünç olma ihtimalini ortadan kaldıran az sayıda RPG var. Bir şey yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız muhtemelen yapabilir, hatta bir teleportasyon büyüsü kullanarak bir taciri kaçırır ve sonra ona ateş açabilirsiniz. Hemen hemen her becerinin, savaşımızda olup olmadığınızdan bağımsız olarak, bazen birden fazla alternatif ve şaşırtıcı kullanımı bulunuyor.

Bu madcap denemesinin ve taktik savaşının keyfini üç arkadaşınızla çıkarabilirsiniz. Önyükleme yapmak için işler gerçekten ilginç hale geliyor çünkü birlikte çalışmaya veya hatta dünyanın aynı yerine kalmaya zorlanmıyorlar. Gerçekten de, birbirlerine karşı iş yapmak için birçok neden var. Oyunda oyuncu her zaman sürüş koltuğundadır ve dört oyuncu ile çarpışmalar kaçınılmazdır.

Divinity: Original Sin 2 Sistem Gereksinimleri

South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth

Çıkış Tarihi: 2014 | Geliştirici: Obsidian | Humble Store , Steam

Bu gerçekten iyi olmamalıydı. En lisanslı oyunlar kendi başına kötü, ancak kabaca hareketli, faul-mouthed bir televizyon şovuna dayalı bir rol yapma oyunu düpedüz korkunç olmalı. Obsidian’ın bazı zeki RPG trope’lerine parti üyeleri Facebook benzeri bir arayüz aracılığıyla işe alınma şekliyle Obsidian’ın uygulanması sayesinde Stick of Truth şansını yansıtıyor, bir görev size “Mr. Slave’s Package” gönderiyor. Mr. Slave’s Package olarak adlandırılan paket statü efektleri, püf noktaları gibi şeyleri içermektedir.  Bu listede en iyi RPG değil, ama en hızlı eğlenceli kayıtlardan biri ve bu tür için mükemmel bir giriş yapıyor.

South Park: The Stick of Truth Sistem Gereksinimleri

Anachronox

Anachronox

Çıkış Tarihi: 2001 | Geliştirici:  Ion Storm Dallas | Humble Store , Steam

Eski kimlik Yazılım tasarımcısı Tom Hall ilk ve tek IonStorm oyunu için bir vizyona sahipti. Final Fantasy gibi sıra tabanlı bir RPG yapmak istedi ancak açıkça Batılı bir şekilde yaptı. Anachronox’u bu kadar parlak kılan budur. Herhangi bir türün diğer birkaç oyununda Sly Boots’un çıplak mutant bir savaşçı ile yaptığı görüşmelerde eğlenceli diyaloglar vardır partinize bir bütün gezegen eklemenizi sağlar.

Ion Storm, oyunu Quake 2’nin aşırı modifiye edilmiş bir versiyonu olarak yaptı ve normal bir oyuna hiç benzemedi. Ancak bugün bile,bloklu karakter modelleri hala kişiliğe sahip ve yüz animasyonları şaşırtıcı derecede etkili. Geliştirme döngüsü sorunlarla doluydu ve nihai ürün için acele edildi, ancak Anachronox’u oynamak hala ilah gibi hissettiriyor. Hall’ın planladığı sonuçları nasıl başarabileceğin, merak etmemek imkansız.

    Anachronox Sistem Gereksinimleri

    Grim Dawn

    Grim Dawn

    Çıkış Tarihi: 2016 | Geliştirici: Crate Entertainment | Humble Store , Steam 

    Diablo 2’de modern bir düzeltme arıyorsanız, işte sizin oyununuz. Grim Dawn, güçlü sınıfları olan cesur, iyi yapılmış aksiyon oyunu. Titan Quest’in oğlu tasarımcıları tarafından 2006’daki Yunan efsanesi ARPG ile paylaşıldı. Grim Dawn kuzeni gibi iki sınıf seçmenize ve yükseltme puanlarınızı iki beceri ağacı arasında paylaşmanıza izin verir.Bu melez ilerleme sistemi, teori hazırlamaya yönelik çok sayıda alan yaratır ve beceriler kullanmak için heyecan vericidir.

    Bir ARPG için hikaye de kötü değil. Vahşi doğayı yöneten suçlular, kültler ve canavarlardan daha fazla nefret ettiğinizde daha sert çetelerin ve kötü siddet kahramanlarının yarattığı düzgün bir ırk itibar sistemi var. Dünyanın her bir bölgesini terörize eden yerel iblisler ve savaşçılar, kaydırılan metin NPC diyalogunda iyi bir şekilde tasvir edildi. Nihayetinde Grim Dawn her ikisini de etkili bir şekilde sunuyor.

      Grim Dawn Sistem Gereksinimleri

      Legend of Grimrock 2

      Legend of Grimrock 2

      Çıkış Tarihi: 2014 | Geliştirici: Almost Human Games | Humble Store Steam 

      Orijinal Legend of Grimrock’u ve eski Dungeon Master modelini çok sevdik. Bir grup istatistiğe göre bunun sebebi dünyayı bir kerede keşfedebilmekle ilgili.  Tek bir dezavantajı var o da zindan paletli bir kişinin çok küçük olması. Düşmanlar değişebilir ama oyunun sonuna kadar aynı koridor dizisine benzeyen bir yerde dolaşıp durursunuz.

      Bununla birlikte hem zindanlarda hem de açık dünyada son derece eğlenceli zaman geçirirsiniz. Ölümcül düşmanlar ve daha zorlu bulmacalarla dolu bu oyunda çok eğleneceksiniz.

      Daha önce de olduğu gibi gücünüzün büyük bir kısmı sürpriz unsurlara dayanıyor. Düşmanları önce kolaylıkla alt ettikten bir sonraki aşamada kendinizi alt etmekte zorlanacağınız bir şeytanla karşı karşıya bulacaksınız. 

        Legend of Grimrock 2 Sistem Gereksinimleri

        Arx Fatalis

        Arx Fatalis

        Çıkış Tarihi: 2002 | Geliştirici: Arkane Studios | GOG

        İlk oyunuyla Arkane’nin amacı, Ultima Underworld gibi bir zindan deneyimi yaratmaktı. Underground’un “her şey önemlidir” ahlâkını benimseyen ve genişleten işçilik sistemi olduğu gibi gizlilik de kritik önem taşıyor. Oyunda yavaş ve kısıtlı karşılaşmaları farklı açılardan değerlendirmeniz gerekiyor. Arkane’s Dishonored’de daha sonra ortaya çıkan tasarım tohumlarının çoğu burada ekiliyor, daha fazlasını görmek isterseniz bunu da size sağlıyor.

        Arx Fatalis Sistem Gereksinimleri

        Undertale

        Undertale

        Çıkış Tarihi: 2015 | Geliştirici: tobyfox | Humble Store , Steam 

        Sadece ilk 20 dakikayı oynadığınızda Undertale başka bir JRPG oyunu gibi gelebilir. Earthbound ve Final Fantasy ile ilgili birkaç grafikle zenginleştirildi. Fakat oyuna bütün olarak bakıldığında son derece yaratıcı ve içten bir oyundur. En iyi RPG’ler arasına girebilecek oyunlardan biri. Bu listeye girme sebeplerinden bir diğeri de hikaye anlatımı ve oyuncu kararlarına olan saygısı. 

        Undertale Sistem Gereksinimleri

        Tyranny

        Tyranny

        Çıkış Tarihi: 2016 | Geliştirici:  Obsidian Entertainment | Humble Store , Steam

        Bu oyun  Pillarsof Eternity’nin kuzeni gibi. Fakat Tyranny 2’nin öncülüğü onu diğer RPG’lerden ayırıyor. Oyun bürokrasinin coolluğuna ve ideolojik konuma odaklanır.

        Sıkı dolaşan orduları arasındaki arabuluculuk görüşmeleriyle görevli ve açık barakaya rağmen savaşan isyancılarla meşgul olmakla görevlendirilirsiniz. Onlarla ne zaman karşılaşmak istediğinizi veya ne zaman ortadan kaldırılacağını seçmeniz çoğu zaman zulüm ve siyasi konumlamayı etkileyen kötü bir uzlaşmaya neden oluyor.

        Pillars’da olduğu gibi, Tyranny’nin pauseable realtimecombat’ı ve izometrik fantastik dünyası klasik cRPG’lere geri döndü. Türün sadece bir kış uykusuna yattığı düşünülüyor. Daha önce sahip olduğu tüm yaratıcılıklarıyla doğru zamanda yeniden oluşması bekleniyor.

        Tyranny Sistem Gereksinimleri

        Path of Exile

        Path of Exile

        Çıkış Tarihi: 2013 | Geliştirici: Grinding Gear Games | Official Site

        Bu mükemmel free-to-play action RPG, mümkün olan en etkili öldürme makinesini inşa etmek için oyunun keyfini çıkaran oyuncular için cennettir. En gösterişli ARPG olmasa da, olağandışı ilerleme derinliği ve oyunun tadilat yükseltmelerinden ziyade kozmetik ürünlere dayanan mükemmel bir özgür-to-play modeli var. Belki Diablo 3 kadar iyi hissettirmez, ancak tadını çıkarabileceğiniz bir oyun.  Kendi türündeki en zeki RPGlerden biridir.

        Path of Exile ‘ın korkunç karmaşıklığı,karakterinizin seviye ekranına geldiğinizde belirginleşiyor. Düşmanları yok edip üst seviyeye çıktıkça, bu büyük tahtanın üzerinde seyahate çıkmış gibi hissedersiniz. Özelleştirme son derecede ayrıntılı. Yapabileceğiniz en güçlü savaşçıyı yaratmak için elinizden geleni yapacaksınız.

        Path of Exile Sistem Gereksinimleri

        Darkest Dungeon

        Darkest Dungeon

        Çıkış Tarihi: 2016 | Geliştirici:  Red Hook Studios | Humble Store , Steam

        Darkest Dungeon’a bir XCOM kampanyası gibi başlamış olabilirsiniz. Savaş için adını verdiğiniz, dekore ettiğiniz ve yükselttiğiniz bir savaşçı ekibi kurmak. Ne kadar naif! Şifacınız mazoşistçe döner ve aslında her dönüşte kendinize zarar vermeye başlar. Veba doktorunuz aç gözlülük eder ve her bir zindan koşusu sırasında yağmuru çekmeye başlar. İlginç bir şekilde en başta birkaç saatinizi geçirmek için bir oyunmuş gibi gelse de sonrasında adeta hayatınızdan çıkaramayacağınız bir araç haline gelir.

        Lovecraft’ın işyeriniz gibi cehennemiyle Darkest Dungeon,acımasız ve etkili bir orta yönetici olmanın öğrenilmesini sağlar. Çökmekte olan koridorları zorlarken kahramanlarınız balıkçılar, tarikatçılar, iblisler ve kötü domuzcular tarafından katledilir, ancak işkence gören zihinlere veya başka hastalıklara sahip olanlar kampa geri dönerler. Onlara bakmak için altın yığınlarını mı harcarsınız yoksa bu kaynakları nihai hedefinize mi koyarsınız?

         En Karanlık Zindan, sanat, ses, yazı ve tasarımın parlak bir birleşimidir. Renkli, elle çizilen korkunç olaylar etkisini göstererek ekrandan ortaya çıkar. Zor bir oyun, ancak bir kere başarıyı tadınca bırakamayacaksınız. 

          Darkest Dungeon Sistem Gereksinimleri

          Mount & Blade: Warband

          Mount & Blade: Warband

          Çıkış Tarihi: 2009 | Geliştirici: TaleWorlds | Humble Store , Steam

          Ortaçağ savaşını haklı kılan az oyun var ve çok azı hala stratejik ordu kurma bileşeni ekliyor. Bir çiftçi ordusunu savaşçıya dönüştürmek çok güzel, ancak Mount & Blade’in bize savaş alanındaki bir kahraman figürü olmasını ve bizim atış yapmamız veya çabucak sürüş tarzımızla kendimizce bir mücadele şekli vermemizi seviyoruz. Warband, savaşları destekleyen ittifak, evlilik, yağma ve ekonomi metagamesi, mal, düşman ve dostluk kazanma konusunda tatmin edici bir oyun haline getirir. Temel oyun ince giysili olsa dahi, Mount & Blade’in modları ve çok oyunculu oyunu, yapacakları işin daha fazlasını verir; hatta bazıları aksiyonu uzaktaki bir galaksiye bile taşımaktadır.

          Mount & Blade: Warband Sistem Gereksinimleri

          Neverwinter Nights 2

          Neverwinter Nights 2

          Çıkış Tarihi: 2003 | Geliştirici: Obsidian Entertainment | GOG

          BioWare’ın 2002’deki orijinal Neverwinter Nights’ını çok sevdik ancak kendi sınıfı olan tek kişilik oyunlar arasında. Objektif, esas olarak DM kitinin neler yapabileceğini göstermeyi amaçlayan oldukça zayıf bir ana kampanyaya sahip olsa da, Obsidian Entertainment, idareyi ele geçirdiğinde, devamında BioWare’in öykü anlatma becerisini tartışmasız olarak geçmeyi başardı. Shades of The Legend of Zelda: A Link to the Past aynı dünyanın iki yarısına odaklanıyor ve Obsidian, din konusunda unutulmaz bir yorum yapmak için o tanıdık çerçeveyi ustaca kullanıyor. 

          Neverwinter Nights 2 Sistem Gereksinimleri

          Gothic 2

          Gothic 2

          Çıkış Tarihi: 2002 | Geliştirici: Piranha Bytes | Humble Store , Steam

          Gotik 2 gibi sağlam ve açık dünya oyunu olan birkaç oyun var. Gotik 2 çok cezalandırıyor gibi geliyor ama doğru yolu öğrenmemize yardımcı olan şeyleri seviyoruz. Düşmanlar, Elder Scrolls serisinde olduğu gibi seviyenize göre gelmez. Yolunuzu bulmak için metin ve NPC görevlerine yakından dikkat etmek zorunda kalacaksınız. Zor kontrolleri aştıktan sonra parmak uçlarınızda büyük, genişleyen bir RPG var ve başlangıçta zayıf ve güçsüz hissetmiş olsanız da sonunda gerçek bir badass olacaksınız.

          Gothic 2 Sistem Gereksinimleri

          The Elder Scrolls V: Skyrim

          The Elder Scrolls V: Skyrim

          Çıkış Tarihi: 2012 | Geliştirici: Bethesda Softworks | Humble Store , Steam

          Bir yön seçin ve kaçın. Neredeyse küçük bir macera olmasına rağmen sizi etkileyecek bazı küçük dünya yerlerini keşfetmeniz mümkün. Skyrim’i sürekli ödüllendiren içerik yoğunluğu mevcut. Mage’s Guild’i ziyaret ederseniz,bilgi alanı arayışına dönüşürsünüz. NPC ile rastgele sohbet ederseniz sizi efsanevi bir kalıntı arayacak çok uzak bir zindana yönlendirirsiniz. Bir dağın yanındaki meyveleri toplayıp ejderha keşfedebilirsiniz. Afedersiniz, kazara ejder savaşı.

          Bethesda’nın içeriğini bir şekilde tüketiyorsanız,modderslerin Steam Workshop’da daha fazla sizi beklediğinden emin olabilirsiniz; canlı topluluk Skyrim’i piyasaya sürülmesinden bu yana Steam’de ilk 100’de tutmuş ve bize harika bir dünya ile maceraya sonsuz yollar vermiştir. Bazı PC Gamer ekibi, macera gibi hissetmek ihtimaline karşı, modded bir Skyrim kurulumu kullanışlı tutuyor. 

          The Elder Scrolls V: Skyrim Sistem Gereksinimleri

          Pillars of Eternity

          Pillars of Eternity

          Çıkış Tarihi: 2015 | Geliştirici: Obsidian Entertainment | Humble Store , Steam 

          Pillars of Eternity hakkında yenilikçi olan çok az şey var. Aslında bütün Kickstarter tarafından finanse edilen varlığı, Baldur’s Gate II gibi yaşlanmakta olan Infinity Engine CRPG’lerinin nostaljisine hitap etmeye dayanmaktadır. Pillars of Eternity çok iyi lanetlediğinden bu önemli.

          Grafikler, 1990’lı yıllarda biraz fazla zayıflamıştı, fakat hala ustaca. Obsidian Entertainment bunu, dinsel çatışmalardan toplumsal mücadelelere kadar her şeye mükemmel biçimde dokunan harika bir öykü örmek için kullanıyor. Obsidian’ın dünyanın her adımını kendi hikayesiyle doldurması kötü olmaz ve bu deneyimi daha keyifli hale getirmek için saatlerce ek ses çalışması başlatmıştır.

          Pillars of Eternity, acımasız tasarımların erişebilirlik çağında hala yaygın olduğu bir dönemde cazibesini hala koruması azımsanacak bir başarı değil.

          Pillars of Eternity Sistem Gereksinimleri

          Ultima Underworld: The Stygian Abyss

          Ultima Underworld: The Stygian Abyss

          Çıkış Tarihi: 1992 | Geliştirici: Blue Sky Productions (aka Looking Glass Studios) | GOG

          Tasarımcı Paul Neurath başlangıçta, geleneksel rol yapma konvansiyonlarının başını döndüren bir zindan simülatörü tasarladı. Underworld diye anılan gelecekteki Looking Glass Stüdyoları ekibi, bulmacaları bulmak için gerçek dünya düşüncesini ödüllendiren ve NPC’leri memnun eden bir oyun geliştirdi. Ultima’nın geliştiricisi Origin Systems, oyun haklarını satın aldığı üç boyutlu motordan ve birinci kişinin dövüşünden çok etkilendi. Aniden Avatar Stygian Abyss’e geldi.

          Normalde düşman olan karakterler Underworld’da arkadaştır.Bir kahramana saldırmak kötü bir hamle olabilir, çünkü arkadaşınız olacak gibi görünüyor. Underworld 1992’de teknolojik bir hayranlık uyandırdı. Grafikler tarihi olsa da Stygian Abyss’i keşfetme hissi bugünkü kadar heyecanlı.

          Ultima Underworld: The Stygian Abyss Sistem Gereksinimleri

          Divinity: Original Sin

          Divinity: Original Sin

          Çıkış Tarihi: 2014 | Geliştirici: Larian Studios | Humble Store , Steam

          Divinity bir Kickstarter başarı hikayesiydi, bu yine de bizi şaşırttı. Çoğu RPG’den farklı olarak, kooperatif gözüyle tasarlanmıştır; tek kişilik bir versiyonda iki kahramanı kontrol etmiş olursunuz. Sohbetlerle farklı motivasyonları canlandırırsınız. Arayışların alışılagelmiş hallerde çözülmesi gerektiği bir oyun.

          Bazen dev bir mekanik robot kullanan bir goblini yok etmeniz veya bir macerayı çözmek için bir köpekle konuşmanız gerekecek. Ama bu köpek sizin için acı verici bir hikayeye sahip olabilir. Bu, Ultima’nın tarihinden beri sahip olmadığımız, serbest biçimli, epik, parti tabanlı RPG ve bu da tam olarak sevdiğimiz türden demek oluyor.

          Divinity: Original Sin Sistem Gereksinimleri

          Star Wars: Knights of the Old Republic 2

          Star Wars: Knights of the Old Republic 2

          Çıkış Tarihi: 2005 | Geliştirici: Obsidian | Humble Store , Steam

          BioWare’in ilk KOTOR’u bir Star Wars klasiği iken, KOTOR 2 franchise’ı daha cesur bir yönden ele alıyor. Kuvvetin Light veya Dark taraflarına odaklanmak yerine, Jedi Exile of Obsidian’ı işler. İttifaklar yapılır, daha sonra kırılır, ardından yeniden yapılır. İyi olduğunu düşündüğünüz seçenek sadece diğer karakterlere ihanet etmektir.

          Birçok Obsidyen ilk oyunu gibi, KOTOR 2’nin kısaltılmış gelişimi, bütün alanların kesilmesi gerektiği anlamına geliyordu. Bir fan yapımı mod, bir droid gezegeni de dahil olmak üzere bu içeriğin çoğunu geri yükler ve çok sayıda üstün hatayı düzeltir.

          Star Wars Knights of the Old Republic 2 Sistem Gereksinimleri

          Vampire: The Masquerade – Bloodlines

          Vampire: The Masquerade - Bloodlines

          Çıkış Tarihi: 2004 | Geliştirici: Troika  | Humble Store , Steam

          Her şey temas ettiğiniz goth kulüplerinden, fare kanından arındırdığınız arka sokaklara, oyunda en iyi questlerden biri olan perili Ocean House Hotel’e kadar olan atmosferden oluşuyor. Bloodlines’ın White Wolf’ ‘un Vampir kainatının iddialı kullanımı, bu listede gösterilen diğer kılıç ve sihir oyunlarından farklı olduğunu hissettiriyor.

          Oyunda özellikle sansürsüz bazı zindanlar var ancak başka hiçbir oyun sizi böylesine bir Vampir dünyasına sokamaz. Bu gerçekten bir RPG kült klasiği. Piyasaya sunulduğundan beri oyunu sürekli düzeltiliyor ve geliştiriliyor.

            Vampire: The Masquerade – Bloodlines Sistem Gereksinimleri

            Diablo 3: Reaper of Souls

            Diablo 3: Reaper of Souls

            Çıkış Tarihi: 2014 | Geliştirici: Blizzard  | Battle.net

            Kabul edelim, gerçek para açık artırma evi kötü bir fikirdi. Blizzard, Raper of Souls’ın piyasaya sürülmesinin hemen öncesinde nakit ihalelerini karıştırdı ancak seriyi hayal kırıklığına uğratan netice için sergilediği Adventure Modu eklendi. Oyun eylemlerini tekrar yerine koymak yerine, Adventure Modu’nun göreve dayalı kilometre taşları ve rastgele alanlar oyunu, oyunun daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Mükemmel bir mod ve Diablo 3’ü başka bir şekilde oynamayı hayal etmek zor.

            Ancak RoS, RPG’lerimizi nasıl sevdiğimizi değiştiren başka bir özellik ekledi: guild desteği. Bir zindanla oynamak için arkadaşlarınız olması, sizinle birlikte olmasa bile oyunun çok daha az yalnızlaşmasına neden olur ve Blizzard’ın daima çevrim içi felsefesini haklı çıkaran bu tür küçük dokunuştur. Bu, uzun süre oynayacağımız oyun türlerinden biri.

            Diablo 3: Reaper of Souls Sistem Gereksinimleri

            Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

            Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura

            Çıkış Tarihi: 2001 | Geliştirici: Troika Games | GOG

            Arcanum: Steamworks and Magick Obscura çıktığında şaşırdık ve savaşlarının birçoğu isimleri kadar gülünç derecede dengesizdi. Yamamalar ve modlar yıllar içinde bunlardan bazılarını hafifletti, ancak o zamanlar bile fantezi ve steampunkery’nin mükemmel karışımı, gelişmiş olduğunu gizleyecek kadar güçlü değildi. 2001 yılındaki bir derlemede, “Bu oyunda sevilecek bir şey bulamazsan, o zaman bilgisayarınızı atın” diyor.

            Bu değerlendirme devam ediyor. Bazı eğilimler öfke haline gelmeden önce, Arcanum gnome oyuncuların Tesla-gun’ları parlak kumaşlarla süslemelerine izin verdi. Doğrusal olmayan ilerleme ve görevler için birden fazla çözüm sağlamaya çalışın, 14 yıldan sonra kazanç elde edersiniz.

            Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura Sistem Gereksinimleri

            Fallout: New Vegas

            Fallout: New Vegas

            Çıkış Tarihi: 2010 | Geliştirici: Obsidian | Humble Store , Steam

            Fallout 3 başarılı olsa da, tamamen Interplay’ın klasiklerinden farklıydı. Obsidian’ın franchise alması, West Coast’a geri taşıyor ve itibar, güç mücadeleleri gibi unsurları yeniden gündeme getiriyor. Obsidian Bethesda’nın oyununun neredeyse her alanında genişler. Ayrıca, klasik oyunlardan çok sevdiğimiz mizahın çoğunu da ekliyor: Sana nükleer bomba fırlatıcısı veren bir oyundan nasıl hoşlanmazsın?

             New Vegas’ın “Hardcore” modu, RadAway ve Health Stims’in gücünü sınırlaması, arazide hayatta kalmayı daha ilginç kılmaktadır. Oyunu zorlaştırır, ama aynı zamanda daha ödüllendirici yapar. Eğer bu sizin meseleniz değilse, oyun yönetmeni Josh Sawyer’ın kendi denge modu da dahil olmak üzere, bol miktarda mod ekledi. New Vegas hakkında en çok sevdiğimiz şey, Bethesda’nın ilk kişi RPG çerçevesine Fallout duygusunun nasıl eklendiğidir.

            Fallout: New Vegas Sistem Gereksinimleri

            Dark Souls 3

            Dark Souls 3

            Çıkış Tarihi: 2016 | Geliştirici:  From Software  | Humble Store , Steam

            Son beş yılda yapılan benzer görünümlü RPG’leri düşündüğünüzde hepsinin Dark Souls’a ilham kaynağı olduğunu anlayacaksınız. Yine de, Dark Souls 3 hiç kimsenin oldukça iyi sonuç vermediğini ispatlıyor. Dark Souls 1’de olağanüstü olan özgünlüğün kıvılcımı burada o kadar açık değil. Bu,öncüllerinden çok daha hızlı tepki veren, karanlık oyunların popülerleştirildiği karanlık oyunlardan fedakarlık etmeden daha hızlı hareket ve tepki talep ediyor.

            Dark Souls 3, basitleştirilmiş çevrim içi işbirliği ve her kuytu ve köşeyi keşfetmeye çağıran güzel sanat sayesinde seride en iyi olandır. Hiçbir oyun serisi, övgüsünü incelemek ve sırlarını açığa çıkarmak için sizi bu kadar derinden ödüllendirmez ve Dark Souls 3’ün daha hızlı, sıkı kontrolleri ve animasyonu, oynamak için en eğlenceli ortam sağlar.

            Dark Souls 3 Sistem Gereksinimleri

            The Witcher 2

            The Witcher 2

            Çıkış Tarihi: 2011 | Geliştirici: CD Projekt Red | Humble Store , Steam

            The Witcher 2: The Assassins of Kings’in epik ölçeği dikkat çekicidir, ancak onu unutulmaz kılan, sonsuz çirkin bir dünyada tercih edilen güçtür. Ahlaki belirsizlik o kadar güçlü bir şekilde sunulmamıştır, yaptığınız kararlar gerçekten önemlidir ve sonuçlar genellikle öngörülemeyen ve nadiren umduğunuz kadar iyidir.

            The Witcher 2’nin en etkileyici şeylerinden biri, iki farklı tecrübenin harmanlandığı yol. Oyunun başında Geralt, oyunun olaylarıyla tamamen farklı bir perspektif sunan iki ayrı yoldan birini seçecek bir tercih yapmalıdır. Hepsini görmek isterseniz, iki kez oynamak zorunda kalacaksınız. Buna değecek.

            Tüm uğraşınızın ve sorununuzun sonunda herkese adil ve mutlu bir son vermesini bekleyebilirsiniz, ancak olmaz. Geralt bir kahraman değildir;O, etrafındaki kaostan korumak için çalışırken, seyirci olandan daha fazla değildir. Onun arayışı tamamen kişisel, ileriye doğru renkli, zaman zaman tuhaf ve şaşırtıcı derecede inandırıcı karakterler canlandırıyor ve oyunu canlandırıyor. Geralt yalnız çalışır, ancak diğer parti tabanlı RPG’lerin kurt adamı kahramanlarından çok “pek çok kişiden birine” benziyor.

            Çok sağlam mekanik temeller üzerine yerleştirilmiş harika ve iyi anlatılmış bir masal: Esnek bir karakter geliştirme sistemi,  yoğun savaş ve  doğayı kamufle etmek için yeterli ikincil içerik. Karanlık, kirli, bazen de iç karartıcı oluyor -ve bu muhteşem.

            The Witcher 2: Assassins of Kings Sistem Gereksinimleri

            Dragon Age: Origins

            Dragon Age: Origins

            Çıkış Tarihi: 2009 | Geliştirici: BioWare | Steam , Origin

            Eski Baldur’s Gate hissini yakalamak Dragon Age’i  bir numara yaptı ve oldukça iyi geldi. Ferelden, unutulmuş Realmlerin çoğunu tekrar canlandırmaya gerek duymadan çağrıştırıyor ve ekibinizle olan ilişkinizde eski BioWare sihri var. Karanlık palyaço, dikkat edilmesi gereken dünyayı saran türden bir tehdit gibi hissediyor. Ejderha Çağı’nın dünyasında sihirleri nasıl davrandığını, özellikle de şeytani sahiplenme sıralamasında kurban otobüsü büyücüsünün sonucunda en iğrenç şeylerle nasıl iyi başa çıkacağımızı seçmeye zorlayan görevleri severiz.

             Ancak, en tanıdık ve en eğlenceli olan savaştır. Savaşınızı duraklatmanın, sipariş vermenin ve sonuçlara tepki vermenin tatmin edici taktiksel derinliği modern bir Infinity Engine oyunu gibi çalışıyor.  BioWare için son hamlede ve klasik tasarımı için uygun bir son.

            Dragon Age: Origins Sistem Gereksinimleri

            System Shock 2

            System Shock 2

            Çıkış Tarihi: 1999 | Geliştirici: Irrational Games  | GOG

            Yalnızlık. Irrational’in ilk oyununun belirleyici duygusu budur. Birçoğu biyolojik terör yaratıklarına karşı yapılan bir savaşta hayatta kalmak için mücadele eden büyüleyici karakterlerden ses kayıtları duyarsınız. Ama o insanlarla tanışmayacaksınız, çünkü bunu başaramamışlardır.

            Bu yalnızlık önemli çünkü System Shock 2 tüm şeyleri senden uzaklaştırmakla alakalı. Cephane? Kontrol edin. Muhtemelen bir saldırı droidinde onları daha sonra saklamak için kurtarmalısınız. Hypos? Evet. Yayılan odaya girmeden önce iki kez düşünün.

            Ortam merkezi karakter olduğu yerde mantıksız oyunlar yaptı;burada bu karakter Von Braun’dur. Sessizce koridorlarında gezinirken kıkırdıyor ve inliyor. Güvenlik sistemleri sana saldırıyor. Bu karakterin iyi tarafında kalmak zor ancak Shock 2’nin keşif yoluyla kazandırdığı deneyim puanlarının tesviye sistemi, riskleri ve ödülleri dengeler. 

            System Shock 2 Sistem Gereksinimleri

            Ultima VII: The Black Gate

            Ultima VII: The Black Gate

            Çıkış Tarihi: 1992 | Geliştirici: Origin Systems | GOG

            Guardian genç beyinlerin karşılaştığı en korkunç şeylerden biriydi. Onun muazzam taş yüzü ekrandan çıkıyor; gerçekmiş gibi sesiyle hem bizle alay ediyor, hem de korkutuyor.

            O zamanlar teknolojik bir harikaydı, ama Ultima 7 Britannia’nın etkileşimi nedeniyle zamanın sınanmasıdır. Ultima’nın hikayesi,önce Britannia’nın ruhu için dini bir savaşa dönüşmesi ve genişlemesi için sizi çifte cinayetle başlatıyor. Black Gate’in diyalog tasarımı hala günümüzde de geçerli. Şüphesiz, şimdiye kadarki en efsanevi RPG’lerden biridir.

            Ultima Underworld: The Stygian Abyss Sistem Gereksinimleri

            Deus Ex

            Deus Ex

            Çıkış Tarihi: 2000 | Geliştirici: Ion Storm Austin | GOG

            Ateşli silahlarla ateş etmek ister misin, yoksa etrafta sinsice gizlemek mi istiyorsun? Bazı terminalleri ele geçirmek ve droid takviye almak istiyor musun? Deus Ex’in dünyası seçimleri sonsuz gibi gösteriyor.

            Bir shooter gibi görünse de Deus Ex rol-playing öğeleriyle ilgilidir. Beceriksiz olduğunuz bir silahla amaçsızca ateş edin. Dengeleme sistemi deneyi ödüllendirir ve sonraki yükseltmelerden bazıları Denton’unuzu bir süper kahraman gibi hissettirir. Kullandığınız silahlar bile standart bir tabancayı durdurulamayan bir öldürme aracına dönüştürebilir.

            Deus Ex dünyası, her karanlık sokak ve havalandırma sistemini keşfettikçe ödüllendirilmek üzere inşa edilmiştir, çünkü yeni bir ipucunu nerede bulacağınızı asla bilemezsiniz. Ve bir sürü ipucu var. Gördüğünüz ya da imzaladığınız her nota yeni bir komplo ima ediyor gibi görünüyor. Karşılaştığınız NPC’ler, bu komplo yüklü dünyayı canlı hissettirmek için yeterince inandırıcı. Human Revolution daha iyi görünüyor, ancak bu daha akıllı, daha açık uçlu bir oyundur.

            Deus Ex Sistem Gereksinimleri

            The Elder Scrolls III: Morrowind

            The Elder Scrolls III: Morrowind

            Çıkış Tarihi: 2002 | Geliştirici: Bethesda Game Studios | Humble Store , Steam

            Fallout 4’ün piyasaya sürülmesi, Bethesda’nın genelde güvenilir açık dünya modelinde bazı çatlaklara girmeye başladığını gösterdi ancak Morrowind, 2002’de kelimenin tam tersine yinelendiğinde, bu modele geri döndü. Vvardenfell’in, binalara girdikten sonra kaydedilen bir yükleme ekranıyla karşılaşmadan ve NPC nüfusunun sizinle olan etkileşimlerinin ötesine geçtiğini gördüğünüzde büyüleneceksiniz.

            Diğer oyunların bol miktarda olduğu yıllar içinde benzer etkiler elde etti, ancak Morrowind’in harikası hala tüm bunları yıllarca devam ettiriyor – teknik olarak üstün Oblivion’tan bile daha fazla. Bu itiraz, Vvardenfell’in lezzetli sürrealizminden kaynaklanıyor; burada ırkçı elfler,şirinler gibi kıvırcık mantarlarda asılıyor. AI, günümüz standartlarına göre ilkel olarak görünebilir, fakat anlatılan hikayeler, daha güzel çağdaş RPG’lerdekilerle sıklıkla yarışmaktadır.

            The Elder Scrolls 3: Morrowind Sistem Gereksinimleri

            Mass Effect 2

            Mass Effect 2

            Çıkış Tarihi: 2010 | Geliştirici: BioWare | Steam , Origin

            BioWare’in ilk Mass Effect’i bir KOTOR klonu gibi hissettirdi ve pek güzel değildi. Evren yaşamak istediğimiz bir yerdi, anca koraya gitmek için çok fazla sistem ve menü vardı. Yine de, BioWare’in o kadar çok akışı olduğunu ve atış mekaniğine daha fazla önem verdiğini duymak bizi korkuttu. Ama şaşırtıp iyi sonuçlar verdi .

            Mass Effect 2, galaktik keşifte bir egzersiz yerine, bir bilim-kurgu Ocean’s Eleven veya Dirty Dozen gibi oynanıyor. Collectors’ı ele geçirmek için bir ekip alımı, küçük, ilginç hikayelere odaklanmanızı sağlar. Her Loyalty misyonu, arkadaşlarının motivasyonlarına dair fikir verir ve böylece Normandiya’nın mürettebatının her üyesini olağan dışı bir karakter haline getirir. Bu, BioWare’in en iyilerinden biri.

            Mass Effect 2 Sistem Gereksinimleri

            Dark Souls: Prepare To Die Edition

            Dark Souls: Prepare To Die Edition

            Çıkış Tarihi: 2011 | Geliştirici: From Software | Humble Store , Steam

            Evet, Dark Souls RPG’lerin temel kurallarını çiğniyor: seviye kaybetmeden yenebilirsin. Ancak, eğer gerçekten iyi iseniz ve yalnızca sistemlerini mükemmel bir şekilde anlarsanız, bazı öğeler yalnızca karmaşık görevleri yerine getirmek suretiyle elde edilebilir. Her statin karakterinizin yapısını nasıl etkilediğini öğrenmek sadece D & D temalı RPG’lerin çoğundan daha derin bir süreçtir, ancak nihai olarak ödüllendirici niteliktedir.

            Gizemli konuşmalar ve zarif çevresel ipuçları aracılığıyla söylenen zengin Lordrayan’ı keşfedilir. Dark Souls’un dünyasının derinliği de araştırmaya katlanıyor. Her şey mükemmel bir şekilde bağlanıyor ve sırlarla,kısayollarda (muazzam gizli alanlar ve özellikler de dahil olmak üzere)maceraperestleri beklemektedir. Dark Souls’un çağırma sistemi de RPG’lerdeki herhangi bir şeyden farklıdır, ancak bütün oyunu tek başına fişten çekip yenebilir veya işgal edilmeyi ve başka bir oyuncuya karşı savaşmayı sevmeyi öğrenebilirsiniz. Söylenen zorluk sizi favori RPG’lerimizden uzak tutmanıza izin vermeyin.

            Dark Souls: Prepare to Die Edition Sistem Gereksinimleri

            The Witcher 3: Wild Hunt

            The Witcher 3: Wild Hunt

            Çıkış Tarihi: 2015 | Geliştirici: CD Projekt Red | Humble Store , Steam

            BirçokRPG, yalnız, gezgin maceracıların hikayelerine odaklanıyor, ama eğer Witcher 3 gibi bir sanatla uğraşıryorsa çok az şey var. Bu sanat, nefes kesen gün batımları,  rüzgârla ve bahçelerle doludur. aylar sonra, hızlı seyahat noktalarını almak yerine kendimi yürüyerek gezmeye gitmeyi tercih ediyorum. AncakThe Witcher 3’ün gerçek gücü, bu unutulmaz manzaraları, piyasadaki en insan RPG deneyimlerinden birini yaratmaya yardım eden alçak gönüllü fakat unutulmaz maceraları dolduran NPC’lerle doldurmasıdır. Yol kenarındaki kasabalarda çürüten, Weraler Geralt yerel ırkçılığa karşı mücadele eden fakir elfler bulabilir; başka bir yerde, uzun zamandır ölen kızıyla bir araya getirilmiş bir baronun yeniden birleşmesine yardımcı olabilirsiniz. 

            Bu arayışlar ahlaki sorunları ağır bir şekilde ele almadan ya da açık çözümler sunmadan yönlendirir. Bununla birlikte, The Witcher 2’de olduğu gibi, Geralt genellikle bu sorunlu dünya sahnesinde başka bir karakterin rolünü oynar. Bu süreçte, canavarların öldürülmesi ve boyutlar arası akıncıların bu hikayesiyle garip ve dokunaklı bir şekilde bağdaştırılır .

            The Witcher 3: Wild Hunt Sistem Gereksinimleri

            Fallout 2

            Fallout 2

            Çıkış Tarihi: 1998 | Geliştirici: Black Isle Studios | GOG

            Orijinal Fallout, Interplay için büyük bir başarıydı, ama beklediğiniz gibi bir dünya kadar büyük değil. Devamı, bu dünyayı önemli ölçüde genişletir, doğru ve yanlışların birbirinden ayrılmasının zor olduğu bir oyuna daha fazla ahlaki muğlaklık katar. Yerel bir Vault sakini yerine bir kabile köylüsü olarak oynamak, size farklı bir dünya perspektifi kazandırıyor – dünyaya ve tehlikelerine karşı bu  kadar naif değilsiniz, bu da insanların beklentilerini ve motivasyonlarını bastırarak oyunu  daha karanlık hale getiriyor. 

            Cennet Yaratma Seti’nin (GECK) araştırması, ilk oyunda bir su çipinin macguffininden daha çok 1950’lerin çarpık arazisine çarptırılmış ve kafanızın üzerinde asılı bir zaman sınırı olmamak  zamanınızı alabilir ve terk edilmiş bir tonoz için acele yerine, atıkların insanlarını tanıyabilirsiniz Klasik serileri hiç oynamadıysanız, buradan başlamayı ve sonra orijinali kullanmanızı öneririz.

            Fallout 2 Sistem Gereksinimleri

            Baldur’s Gate 2

            Baldur’s Gate 2

            Çıkış Tarihi: 2000 | Geliştirici:  BioWare | GOG

            AD&Dile ilgili sorun düşük seviyeli karakterlerin oldukça can sıkıcı olmasıdır. Baldur’s Gate 2 size ilk oyundan oluşturduğunuz hesabınızı taşımanıza izin vererek bu sorunu çözer ya da 7.seviye karakteriyle size taze bir başlangıç sunar. Bu hem oyun için hem sizin için büyük bir fark yaratır; Örneğin Wimpy Fighters ve Frail Wizards yerine güçlü, yararlı bir büyü veya bir yumruk alabilir, isterseniz karakterinizi Warriors olarak yönetebilirsiniz. Aynı zamanda yeni çıkan sürüm AMN kapsamının çok büyük olmasına yardımcı olur. Daha fazla araştırma ve içerik ile diğer birçok rpg oyununa göre daha iyidir. 

            Bioware’in Infinity Engine verdiği görevler ve mücadele ile artık daha mükemmel. Bu sayede strateji ve taktik savaşta oyunun odağını vurgulayarak yönetmenize imkan tanır. Örneğin 6 kişilik bir partiyi durdurup emir vermeden kontrol etmek yerine gerçek zamanlı kararlara dayanan yeni bir oyunu hayal etmek çok zorken yeni çıkan Baldur’s Gate 2ONE AD&D size bu kolaylığı sağlayarak oyunun daha zevkli mükemmel ve kolay olmasına imkan tanır. Eğer herhangi bir nedenle masa üstü rpg oynamıyorsanız; Baldur’s Gate 2 kılıç ve büyücülük deneyimini neredeyse mükemmel olacak bir şekilde yakalar ve size yansıtır.Eğer orijinal sürümünüz varsa, kolayca modern ve en son çözünürlüklerde oyunu çalıştırmak için yeni içerik içeren genişletilmiş sürümü deneyebilirsiniz.

            Baldur’s Gate 2 Sistem Gereksinimleri

            Planescape: Torment

            Planescape: Torment

            Çıkış Tarihi: 1999 | Geliştirici: Black Isle Studios  | GOG

            Nameless One’s gibi oyunlarda buna benzeyen başka bir hikaye yok. Onun sayısız günahlarının karşısındaki kurtuluş hikayesi … Olmaya çalıştığınız kişi olana kadar kim olduğunuzu bilmediğiniz bir hikaye.  Nameless One’s yaptırdığı dövmeler ona kim olduğunu, nereden geldiğini ve kim olmak istediğini hatırlatmaya çalışır.

            Bu oyunu açık-sonluklu ve büyüleyici yapan şeyin merkezidir. Planescape: Torment gerçekçi bir düzeyde, Nameless kim olduğunu bulmaya çalışırken sizin oyun içinde yapacağınız eylemleriniz Nameless’ı tanımlamanıza, karakteri bir bakıma yaratmanıza yardımcı olur. Oyunda insanlar genellikle ölümsüz ve daha kötü olup çoğu durumda onlarla savaşmak zorunda değilsinizdir. Oyunu farklı kılan şey ise amacınız. Hedefiniz dünyayı kurtarmak, bir kaleyi savunmak veya bir yeri fethetmek değil. Sadece kim olduğunuzu bulmalısınız. Oyunu diğer oyunlardan farklı kılan ve cazip hale getiren de bu.

             Nameless One’s kodlanmış en iyi yazılı, en eğlenceli NPCS yapan ise çoğu geçmiş enkarnasyonlarından etkilenmiş olmasıdır. Pyromaniac Magge Ignus bir zamanlar sizin çırağınızdı, şuan sürekli yanması oyunu daha etkileyici kılıyor ya da sana sadakat yemini eden Dak’kon kimse nedenini bilmezken. Diğerleri ise daha az ilginç, iyi karakterler olarak karşınıza çıkar. Fallen Grace hiçbir Tanrı’ya dua etmeyen ama bir o kadar da kimseye zarar vermek istemeyen bir yaratıktır. En iyisi ise Morte, alaycı zeka ısırık saldırılarından daha keskin yüzen bir iskelettir.

             Bu karakterler herhangi bir normal yüksek fantezi dünyasında garip olurdu, ama Torment Planescape AD&D dünyada şimdiye kadar tasarlanmış en garip TSR. Bu yüzden Torment çatışma ve ışık olsa bile hikayesinde ağır savaş patlak veren bir oyundur. Bu tür  hikayeli oyunlarla ilgilenen herkese tavsiye ederiz. 

            Planescape: Torment Sistem Gereksinimleri