En İyi Süper Kahraman Oyunları Listesi

En İyi Süper Kahraman Oyunları Listesi

Süper Kahraman Oyunları

Süper Kahraman Oyunları

  En iyileri açıklamadan önce kriterlerimizden bahsedelim. ‘Süper kahraman’ terimi oyun dünyasında biraz havada kalıyor. Dishonored veya Mass Effect‘i bir süper kahraman gibi oynadığınızı söyleyebilirsiniz. Ama bu liste Spider-Man , Deadpool gibi süper kahramanların oyunlarından oluşacak. İşte süper kahraman oyunları listemiz. 

1. Injustice 2

1. Injustice 2

   Injustice 2 birçok insan tarafından mükemmel olarak nitelendiriliyor.DC’nin genişleyen kadrosu etrafındaki bu eğlenceli gezi, oldukça samimi ve gerçekten iyi üretilmiş. Tek kişilik oyun, hikaye sonunda pek bir anlam ifade etmiyor aslında, ama bunun pek bir önemi yok. Çünkü bu oyun büyük bir geçit gösterisi hissi uyandıran harika bir kahraman gösterisi.

2. Batman: Arkham City

2. Batman: Arkham City

   Bazı oyuncular Arkham Asylum tercih ederken bazıları Arkham Knight tercih ediyor. Biliyoruz ki Gotham, Batman için olmazsa olmaz. Şehirde eşkıyaları döverek caddelerde dolaşmak iyi hissettiriyor. Savaş durumlarında Arkham oyunları Batman’in muhteşem vuruş gücünü kullanmada çok iyi. Genelde Rocksteady’nin Batman oyunları, dünyayı dijital bir biçimde fark etmede muhteşem bir iş çıkarıyor. Batman: Animated Series’de karikatür karakterlerle gerçekçi dokuların kullanılması oyunun kötü adamlarının, o cesur ve detaylı şehrin zeminine karşı aydınlık görünmesine yardımcı oluyor.  

3. Saints Row 4

3. Saints Row 4

   Süper kahramanlarla eğlenen oyunlar onları ciddiye alan oyunlar kadar eğlenceli olabiliyorlar. Özellikle SR4 çok iyi çünkü süper güçleri sınırsız kullanmak çok keyifli. Süper koşu ve süper zıplama özellikleri de oldukça iyi.

4. Freedom Force / Freedom Force vs. The Third Reich

4. Freedom Force / Freedom Force vs. The Third Reich

   Irrational’ın  iki gerçek zamanlı taktik oyunu, Stan Lee ve Jack Kirby dönemine saygı duyuyor. Çeşitli güçler ile Marvel analoglarının bir takımını kontrol etmenize izin veriyorlar. Düşmanlarla çarpışma ses efektlerinin çizgi romanlarla görselleştirilmesi çok güzel. Her iki Freedom Force oyunu da şuanda GOG’da ve aynı şekilde ikisi de çok eğlenceli. Yıllar önce PC Gamer tarafında %88 puan alan oyunlar hala en ilginç süper kahraman oyunlarından.

5. Lego Marvel Superheroes

5. Lego Marvel Superheroes

    Steam’deki süper kahramanlık oyunlarının giderek yoğunlaşan saflarında yer alan bu oyun ve Lego Batman 2 birbirine çok yakın. Bu oyundaki hikaye tamamen yeni ve giderek daha fazla sayıda süper kahraman içeriyor. Luke Cage’den Squirrel Girl’e kadar herkesin özelliklerini taşıyan birçok kahraman var.

6. Chroma Squad

6. Chroma Squad

   Power Rangers hayranı olmasanız bile Chroma kadrosunun sevgiyle bir araya getirilmiş olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu komik ve renkli bir taktik oyunu. Eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin.

7. Ultimate Marvel vs. Capcom 3

7. Ultimate Marvel vs. Capcom 3

   Yeni Marvel vs. Capcom bu sene pek iyi gidemedi. Neyse ki bu yılın başlarında PC’ye gelen Ultimate Marvel vs. Capcom3Wolverine, X-23 ve Magneto ile daha cazip geliyor. 

8. South Park : The Fractured But Whole

8. South Park : The Fractured But Whole

   İkinci South Park RPG, şakalar ve sağlam bir tema için süper kahramanlar kullanıyor. Oyunu Cartman’s Coon and Friends çetesine katılan yeni bir süper kahraman olarak oynuyorsunuz ve yolunuza devam edebilmeniz için uygun bir hikaye oluşturuluyor.

9. SpeedRunners

9. SpeedRunners

   SpeedRunners, dostlukları sona erdirme gücü ile hızlı ve çılgın rekabet ortamı sağlayan bir multiplayer oyunudur. Oyunun amacı basit; suç mahaline gelin ve günü kurtarın. İlginçtir, SpeedRunners 2015 yılında ESL tarafından bir esport olarak tanınmıştı ancak ertesi yıl kapatıldı.

10. Fallout 4 The Silver Shroud

10. Fallout 4 The Silver Shroud

   The Silver Shroud’da kurgusal radyo çizgi roman kahramanının kostümünü ve şahsiyetini ödünç alıyorsunuz. Ghoul pal ve Shroud hayranı Kent Connolly, sizi radyoda suç işlemeye yönlendiriyor ve karakteri canlandırırken suçluyla yüzleşiyorsunuz.

11. Grand Theft Auto 5

11. Grand Theft Auto 5

   Saints Row, GTA formülünü vahşi bir yönde ele geçirirken, GTA nispeten daha aklı başında kaldı. Oynadığınız karakterler çok çeşitli. Superman , Flash, Hulk, Iron  Man ve dahası… Fakat bitmiş, deneyimli bir oyun kadar iyi değil. 

Kaynak: 1