En İyi Telefon Nasıl Olmalı ?

En İyi Telefon Nasıl Olmalı ?

En İyi Telefon Nasıl Olmalı ?

En İyi Telefon Nasıl Olmalı ?

Apple‘ın yakın zamanda piyasaya çıkardığı iPhone X gerçekten kağıt üzerinde umut verici görünüyor olsa da, bu tamamen mükemmel değil. Halen piyasada mükemmel bir akıllı telefon yok. Bununla birlikte, mükemmel bir akıllı telefonun neyle yükümlü olabileceğini hayal etmenin eğlenceli olacağını düşündük.

İşlemci teknolojisi her zaman değiştiği için bu yazı içerisinde teknik özelliklere odaklanmayacağız. Ayrıca, Android ile iOS arasında tartışmaya girmeyeceğiz, çünkü bu genellikle büyük bir kişisel tercih meselesidir. Bunun yerine, esasen akıllı telefon tasarımına odaklanan bir listesi hazırlayacağız. 

1. Muhteşem, gelişmiş bir ekran

1. Muhteşem, gelişmiş bir ekran

Ekran, HDR‘yi destekleyen bir OLED paneli kullanmalı. Bu, iPhone X’in sunduğu bir şey. OLED en karanlık siyahları sunar ve HDR en geniş renk gamını sağlar. Telefon ayrıca küçük çerçeveleri de içermelidir, böylece büyük bir gövde olmadan büyük bir ekran elde edebilirsiniz. Çözünürlük açısından, telefonun inç başına yüksek bir piksel (PPI) yoğunluğu olmalıdır. 500 PPI civarında bir şey yeterli olacaktır. Yüksek bir şeyin, küçük bir ekranda azalan getiriler üreteceği ve pil ömrünü zorlayacağı için gereksiz yere yüksek olmasını istemiyoruz.

Görmek istediğimiz başka bir özellik, yenileme oranının yüksek olduğu bir panel. Çoğu telefon 60Hz’de kilitlenir, ancak 120Hz ekranlı telefonlar daha pürüzsüz görünüyor.

2. Optik görüntü sabitleme özellikli çift kamera

2. Optik görüntü sabitleme özellikli çift kamera

Farklı apertürlere sahip iki adet 13 megapiksel sensör veya daha üstü gibi iki adet yüksek çözünürlüklü kamera kullanmak, güzel bokeh efektleri ile muhteşem fotoğraflar çekmenizi sağlayabilir. Optik görüntü dengelemesi, videoların daha az titrek görünmesini sağlayabilir. 

Kamera, 60FPS’de 4K video çekebilirse (örneğin, iPhone X gibi) veya daha yüksek olursa şaşırtıcı olurdu. Bu, yüksek çözünürlüklü yavaş çekim görüntüleri üretmenizi sağlayacaktır.

3. Toz ve su geçirmez

3. Toz ve su geçirmez

Şu anda bir akıllı telefon için piyasadaki en yüksek su geçirmezlik derecelendirmesi IP68, bu yüzden ideal telefonumuzun en azından buna sahip olması gerekir. Bu, telefonumuzun 4.9 fit (1.5 metre) derinliğe 30 dakika boyunca dalmasına izin verecektir. Bu, yağışlı veya tozlu günlerde akıllı telefonumuzu terleyemeyeceğini garanti altına alacaktır.

4. Takılabilir Pil

4. Takılabilir Pil

Çoğu akıllı telefon pilleri değiştirmenize izin vermez, ancak çıkartılabilir bir pil olması hoş bir şeydir. Şarjlı bir telefon için anında yeni bir pil takmanızı sağlar. Bununla birlikte, değiştirilebilir bir bataryanın su geçirmez bir tasarımla birleştirilmesinin zor olduğunu itiraf etmeliyiz.

5. İki adet ön yüz hoparlörü

5. İki adet ön yüz hoparlörü

Ön yüzde olan bir hoparlör diğerlerine göre daha iyidir, ön yüzde olan iki hoparlöre diğerleri kafa tutamaz. Bu yüzden mükemmel akıllı telefonumuzda, iyi bas ile yüksek sesle, canlı stereo ses verebilecek iki özellik olmalıdır. 

6. Mükemmel pil ömrü

6. Mükemmel pil ömrü

Akıllı telefonlar, işlemci gücünde büyük ilerleme kaydederken, pil performansı yıllar içinde nispeten aynı kalmıştır. Sonuç olarak, akıllı telefonun büyük bir bataryası olmalıdır. Asus‘un ZenFone 3 Zoom modelinde bulunan 5.000mAh gibi bir şey, ağır kullanımda bütün gün sonuna kadar yardımcı olabilir. 

7. Neredeyse kırılamaz ekran

7. Neredeyse kırılamaz ekran

Kusursuz telefon, neredeyse kırılamaz bir ekrana sahip olmalı. Sonuç olarak, Sapphire kristal lens kapağı iyi bir seçim olacaktır. Üretimleri pahalı olmakla birlikte, çizilmeye karşı dayanıklıdırlar ve piyasadaki tartışmasız en iyi ekran korumasını sunar.

8. Genişletilebilir depolama alanı

8. Genişletilebilir depolama alanı

Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar çekebilecek bir kameranız olduğunda, çok miktarda depolama alanına sahip bir telefonunuz olması güzel olur. İdeal telefon 256GB veya daha fazla kapasiteyi sunmalı ve Micro SD kart yuvası üzerinden genişletilebilir depolama alanı sağlamalıdır.

9. Güçlü şarj seçenekleri

9. Güçlü şarj seçenekleri

Demek istediğimiz, mükemmel bir akıllı telefon hızlı şarj sunmalıdır. USB-C bağlantı noktası bunun için iyi bir seçenektir. Ayrıca hızlı kablosuz şarj işlemini de desteklemelidir.

10. Kilitsiz

10. Kilitsiz

Kusursuz telefon, herhangi bir telefon operatöründe kullanmak için kilidi açık olmalı. Eğer uzun süre seyahat ediyorsanız ve uluslararası bir SIM karta girmek istiyorsanız, bu sizin için ganimet olabilir. 

11. 3.5 mm ses jakı

11. 3.5 mm ses jakı

Birçok yeni akıllı telefon 3.5 mm ses girişini kesiyor, ancak kablosuz kulaklıklarınızı şarj etmeyi unuttuğunuzda veya yanlışlıkla evde bırakmanız durumunda gerçekten de elverişli. Birçok kişi, arabalarında müzik dinlemek için telefonlarının 3,5 mm’lik ses çıkışına ek olarak aux kablolarını da kullanıyor.