Estonya Önerdiği Ulusal Kripto Para Birimi için Üç Kullanım Açıklandı

Estonya Önerdiği Ulusal Kripto Para Birimi için Üç Kullanım Açıklandı

Estcoin

Estcoin

Ağustos ayında Estonya, dünyanın ilk ulusal kripto para birimini oluşturulmayı düşündüklerini açıkladı. Estonya’nın estcoinleri; dijital para birimi, e-Residency adlı Estonya’da devam etmekte olan bir programın parçası olacaktı. Bu programın amacı, internet erişimine sahip olan hemen hemen herkesin, Baltık devletine adım atmadan Estonya’da bir iş kurma becerisini kazandırmaktır. 

Estonya’nın e-Residency programının genel müdürü Kaspar Korjus 18 Aralık’ta yayınlanan bir blog yazısında, e-Residency programının hükümet başlangıcı olduğunu ve bugünün yeni kurulumlarının çoğunun yaptığı gibi ilk coin teklifi (ICO) aracılığıyla finanse edilebileceğini açıkladı. Ayrıca, ICO’nun satabileceği estcoinler için üç olası kullanım hususu hakkında da bilgi verdi.

Estcoin için ilk kullanım örneği bir “topluluk” belirteci gibi olacaktır. Korjus, “Topluluk estcoin, e-Residency başvurusunda bulunmak ve daha fazla yararlanmak için dünyanın dört bir yanındaki insanları teşvik ederek yeni dijital ulusumuzun büyüme hedefini destekleyecek şekilde yapılandırılacaktı. Bu, yatırımcıların ve girişimcilerin, e-Residency güvenilir ICO faaliyetleri için platformu olarak kullanmalarını teşvik etmeyi içerir.” diye yazdı. 

İkinci kullanımda, “kimlik estcoin” söz konusudur. Bu durumda kripto para birimi, e-Residency üyelerinin dijital olarak belge imzalamalarını ya da güvenli bir şekilde hizmete girmesini sağlayacak. Bu belirteçler satılamaz veya ticaret yapılamaz. Sahipleri ile ayrılmaz bir biçimde bağlantılı olacaklardır. 

Üçüncü kullanım durumu en tartışmalı olanı. “euro estcoin”; Estonya’da kullanılan fiat para birimi olan avronun değerine bağlı bir değere sahip olacaktır. Korjus bu estcoin ününün, avro bölgesine herhangi bir ulus için şu anda yasaklanmış olan avroya bir alternatif olmayacağını iddia ederken, bunun yerine kripto para biriminin avantajlarını fiat para biriminin istikrarı ile birleştiren bir simge olacağını iddia ediyor. 

Korjus, ICO’nun başlatılmasına ilişkin bir tarih belirlememişken, Ağustos ayında tekrar önerildiği için kripto para birimi meraklılarının “büyük bir ilgi duyduklarını ve bu fikri büyük ölçüde iyi karşıladıklarını” belirtti. 

Bununla birlikte, geleneksel kurumların bu kadar destekleyici olmadığını belirtti ancak şüphecilik, Estonya’nın e-Residency programının mevcut yolunda devam etmesini caydıracak bir etken gibi görünmüyor.

Eğer estcoin gelirse, hükümetin desteklediği bir kripto kullanan bir gelecekte bakışımızı değiştirebilir. 

Bitcoin ve diğer altcoin işlemleriniz için binance.com sitesine üye olabilirsiniz. 

Kaynak: 1