Facebook, Hatası İçin Özür Diledi

Facebook, Hatası İçin Özür Diledi

Facebook

Facebook

2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Facebook‘u kontrol altında tutmak giderek zorlaşıyor. Şiddetli terörist materyallerinden çocuk istismarı görüntülerine kadar değişen zararlı içeriklerle mücadele, 7 bin 500 kişilik güçlü bir moderatör ekibinin (sitenin algoritmalarının yanı sıra) omuzlarına dayanıyor. ProPublica‘dan bu sefer sitenin çatlaklarından sızan nefret dolu materyalden bir başka rapor ortaya çıktı.

Kâr amacı gütmeyen Facebook, nefret dolu konuşma içeren 49 madde ve meşru ifadesi olan (900 kalabalık kaynaklı yayın havuzundan) birkaç örnek gönderdi ve sosyal ağ, incelemecilerinin 22’sinde hata yaptığını itiraf etti. Altı olguda, Facebook, kullanıcıları, yayınları doğru şekilde işaretlemediği için suçladı ve iki ek olayda, cevap verecek kadar bilgi yoktu dedi. Şirket, kararlarının 19’unu savundu. Görevler cinsiyetçi, ırkçı ve anti-müslüman söylemi içeriyordu.

Facebook’un Başkan Yardımcısı Justin Osofsky‘ye yaptığı açıklamada, “Yaptığımız hatalar için özür dileriz” dedi. “Daha iyisini yapmalıyız.” Yönetim, topluluk standartlarını daha iyi uygulamak için sosyal ağın güvenlik ve güvenlik ekibini gelecek yıl 20.000 kişiye çıkaracağını açıkladı.  Facebook’un  nefret dolu konuşma olarak bildirilen yaklaşık 66.000 postu sildiğini de ekledi.

Facebook, yanlış bilgilere karşı mücadelesinin yanında, hassas materyalle mücadele için yeni araçlar da ekledi. Bu ayın başlarında tacizleri engellemenize yardımcı olacak özellikler başlattı.

Kaynak: 1