Facebook Messenger Çocuklar için Geliyor

Facebook Messenger Çocuklar için Geliyor

Çocuklar için Facebook Messenger

Çocuklar için Facebook Messenger

Facebook, önümüzdeki aylarda Android‘de gelecek yeni bir Facebook Messenger uygulamasını iOS‘da kullanıma sunuyor. Messenger Kids adlı bu uygulama; ebeveynlere, çocuklarının kiminle iletişime geçebileceği ve Facebook Messenger aracılığıyla kendisiyle kimlerin temasa geçebileceği konusunda daha ayrıntılı denetime sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Facebook, çocuklar için bir mesajlaşma uygulamasına en iyi yaklaşımı belirlemek için ebeveynler ve kuruluşlarla birlikte çalıştığını belirtti.

Ebeveynler tarafından kurulduktan sonra uygulama; Snapchat‘e benzer sevimli maskeler ve filtreler ayarlama özelliği ile çocukların onaylanan listede bulunan herhangi biriyle bire-bir konuşmalar veya grup sohbetleri ile iletişime geçmelerini sağlar. Ayrıca çocukların uygun GIF’leri, çerçeveleri, çıkartmaları ve çocukların uygulamada eğlenmelerini sağlayan çizim araçları içeren bir kütüphanesi de var.

Çocuklar için kişi olarak eklenen herkes, iletileri normal bir Facebook Messenger uygulamasında alacak ve ayrı bir uygulama indirmeye gerek kalmayacak. Facebook, şu anda uygulamayı yalnızca iOS’ta test ediyor ancak önümüzdeki aylarda Android kullanıma açılması bekleniyor.

Kaynak: 1