Facebook’un Video Sohbet Cihazı Bu Yıl Çıkıyor

Facebook’un Video Sohbet Cihazı Bu Yıl Çıkıyor

Facebook

Facebook

Facebook, uzun zamandır akıllı hoparlör yarışmasını sıyrılmak için bir video sohbet cihazında çalışmak üzere söylentilere uğradı. Şimdi, görünüşe göre, finansal web sitesi Cheddar’ın “Portal” isimli 499 dolarlık cihazın 2018 yılının sonuna doğru planlanmış bir sürümle Mayıs ayında ilan edileceğini söyleyen kaynaklar var.

Cheddar kaynakları, Facebook‘un ilk tüketici cihazının aileniz ve arkadaşlarınızın görüntülü sohbet ve çeşitli sosyal özelliklerle iletişim halinde kalmanın bir yolu olarak konumlanacağını söylüyor. Amazon‘un Echo Show‘una benzer şekilde, Facebook’un Portal’ında büyük olasılıkla sesli komutlar kullanılacak,  cihazın önündeki geniş açılı mercek aracılığıyla kullanıcıları tanımak için yüz tanımayı da içerecek. Cheddar, Portal’ın Netflix veya Spotify gibi gerçek zamanlı hizmetlere bağlanabileceğini bildirdi.

Cheddar ayrıca, Portal’ın pop-up mağazaları ve çevrimiçi ortamda satılacağını belirtti. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg‘in kendisinin de söylediğine göre çalışanların amacı kar değil , sadece bu bahsedilen cihaz. 

Kaynak: 1