Fallout 76 Steam’de Kullanılmayacak

Fallout 76 Steam’de Kullanılmayacak

Fallout 76 Steam’de Olmayacak

Fallout 76 Steam'de Olmayacak

2018’in en büyük oyunlarından biri olan Fallout 76, dünyanın en büyük PC oyun mağazasından satın alınmayacaktır. En azından burada piyasaya sürülmeyecek. Bir Bethesda sözcüsü PC Gamer’a, gelecek beta ve PC için tam oyunun, Steam‘de değil, Bethesda’nın kendi web sitesinde bulunacağını söyledi.

Bethesda temsilcisi, “Hem B.E.T.A. hem de lansman için Fallout 76’nın PC versiyonu Steam’de değil, sadece Bethesda.net üzerinden satışa sunulacak.” dedi. Bethesda pazarlama yöneticisi Pete Hines ayrıca, Fallout 76 için Bethesda.net ayrıcalığı hakkında tweet attı.

Fallout 76’yı kendi lansmanıyla piyasaya sürerken Bethesda, Steam operatörü Valve’nin satış kesintisini ödemekten kaçınıyor. Yine de, önceki Fallout oyunlarının Valve’in mağazasında piyasaya sürülmesi nedeniyle, Steam’i atlamak kayda değer bir hareket.

Fallout 76 hemen Steam’de olmayacağı, daha sonra platforma gelmeyeceği anlamına gelmez. PC Gamer’ın hatırlattığı gibi Fallout Shelter, daha sonraki bir tarihte Steam’e çıkmadan önce Bethesda.net için piyasaya çıkmıştı.

Fallout 76 beta, Ekim ayında çıkacak. Ancak PS4, Xbox One ve PC için özel beta başlangıç tarihleri henüz açıklanmadı. Bir yazı bu durumun oyunun tam sürümü olacağını ve ilerlemenin Kasım ayında tam sürümüne geçeceğini belirtiyor.

Fallout 76, PlayStation 4, Xbox One ve PC için 14 Kasım’da gelecek. Tanınmış RPG serisindeki önceki oyunlardan farklı olarak, Fallout 76 her zaman çevrimiçi, çok oyunculu bir oyun, bu yüzden toplumun bu büyük değişikliğe nasıl tepki verdiğini görmek ilginç olacaktır.