Far Cry 5 Serinin En Hızlı Satış Yapan Oyunu Oldu

Far Cry 5 Serinin En Hızlı Satış Yapan Oyunu Oldu

Far Cry 5

Far Cry 5

Ubisoft‘a göre, açılış haftasında seri tarihinde Far Cry 5 en hızlı satış oyunu haline geldi. Şirket, ilk haftasında 310 milyon ABD doları olduğunu iddia etti ve önceki seri rekoru sahibi Far Cry 4‘ün açılış satışlarını ikiye katladı. Bu aynı zamanda oyunu, The Division’ın arkasında, Ubisoft için şimdiye kadarki en büyük lansman yapıyor.

Duyuru ayrıca birkaç lansman haftası istatistiğinden de bahsediyor. Far Cry 5, 55.000 saatten fazla yayınlandı. Oyuncular; 8.651 kişi tarafından pusuya düşürüldü, 5.1 milyon balık yakaladı ve Cheeseburger ile 1.1 milyon saat harcadı. En popüler hayvan arkadaşı Boomer köpek iken, en popüler silah pilotu Nick Rye idi. Bu çok mantıklı, çünkü o çok iyi bir çocuk.

Tabi bu hafta Far Cry 5’in İngiltere satış listelerinde en üst sıraya yerleştiğini biliyoruz, bu yüzden bu açıklama çok şaşırtıcı değil. Bu, açık dünya serisinin Amerika’da ilk kez gerçekleştiği yerdir. Bir kıyamet kültünün liderini tutuklama girişiminden sonra kurgusal Hope County, Montana’da kurgulandı.

Kaynak: 1