Fortnite 3.4 Milyon Anlık Oyuncu Sayısına Ulaştı

Fortnite 3.4 Milyon Anlık Oyuncu Sayısına Ulaştı

Fortnite Anlık Oyuncu Sayısı Rekoru

Fortnite Anlık Oyuncu Sayısı Rekoru

Gears of War yaratıcısı Epic Games’in stilize nişancısı olan Fortnite, yeni bir oyuncu kilometre taşına ulaştı. Epic, bu hafta sonu oyunun 3,4 milyon eşzamanlı oyuncu rekoru kırdığını bir blog yazısında açıkladı.

Bu, PUBG‘in Ocak ayında ulaştığı 3 milyon eşzamanlı oyuncunun ilerisindeydi. Ancak büyük fark şudur ki; Fortnite’ın eşzamanlı figürü, PS4, Xbox One ve PC gibi tüm platformları kapsıyor. PUBG’nin bu sayısı tek başına PC içindi.

Yine de 3,4 milyon eşzamanlı oyuncu yüksek bir sayı ve böylelikle Epic’in oyununun popülerliği konuşuluyor. Geliştirici, bu rakamın ücretli Fortnite taban oyununa ve ücretsiz oynanacak Battle Royale moduna nasıl bölündüğünün dökümünü sağlamadı. Ancak oyuncuların büyük bir kısmının Battle Royale’de bulunduğu güvenle kabul edilebilir.

Fortnite’ın en yeni oyuncusu kilometre taşı, oyunun son zamanlarda ciddi ve önemli konulara girdiğini düşündüğünüzde daha da belirgindir. Epic blog yazısında sunucuların kapanma nedeninin de Cumartesi ve Pazar günleri sunuculara aşırı yükün binmesi olduğunu belirtti.

Epic, “Hizmetlerin kullanılabilirliğini etkileyen sorunlar şu ana kadar her şeyin üzerinde birincil odak noktamız. Hepinizin; bu kesintileri çok ciddiye aldığımızı, nedenini belirlemek ve en iyi eylem planını belirlemek için her olayı derinlemesine gerçekleştirdiğimizi bilmenizi isteriz. Çevrimiçi ekip, kullanıcı tabanımızın haftalık hızlı büyümesiyle oluşan talebi karşılamak için son bir ay içinde gayretle çalışıyor. Hizmetimiz yeni zirvelere ulaştığında gelecekte bir aksama olmayacağına söz veremesek de, Futurama’nın bu büyük alıntısıyla yaşamanızı umuyoruz; ‘İşleri doğru yaptığınızda, insanlar hiçbir şey yapmadığınızdan emin olamazlar.’ ” dedi.

Kaynak: 1