Fortnite: Battle Royale Bu Yaz Android için Piyasaya Çıkıyor

Fortnite: Battle Royale Bu Yaz Android için Piyasaya Çıkıyor

Fortnite Android

Fortnite Android

Epic, inanılmaz derecede popüler olan Fortnite: Battle Royale ile, ev konsolları ve PC’yi fethettikten sonra bu sene başlarında mobil tanıtımını yaptı, ancak şimdiye kadar oyun sadece iOS cihazlar için mevcuttu. Ancak, daha uzun süre böyle olmayacak gibi görünüyor.

Resmi web sitesinde bir “Mobil Durum” güncellemesinde Epic, Fortnite: Battle Royale’ın Android sürümü için bir yaz ayını hedeflediğini açıkladı. Geliştiricinin daha fazla ayrıntı vermeyerek şunları söyledi; “Birçoğunuzun bu sürümden dolayı heyecan duyduğunu biliyoruz ve paylaşacağımız daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda, önce onu bizden duyuracağınıza söz veriyoruz.”

Fortnite iOS için ilk kez Mart ayında piyasaya sürüldü; Ancak, oyun başlangıçta yalnızca kapalı iOS testine katılan kullanıcılar için kullanılabilirdi. Epic’in web sitesine kayıt olarak, iOS kullanıcıları, onlara ve arkadaşlarına oyuna erişim hakkı veren bir davetiye içeren bir e-posta aldılar. Ardından Fortnite Nisan ayında resmi olarak iOS’ta başlatıldı. Ama şimdiye kadar, Epic Android versiyonunun ne zaman geleceğine dair herhangi bir somut plan paylaşmamıştı.

Android sürümüne ek olarak Epic, şu anda Fortnite’ın mobil versiyonu için üzerinde çalıştığı bazı özellikleri ve geliştirmeleri ele aldı. Bunlar arasında geliştiricinin, oyun için sesli sohbet yapma planı da var. Bu, oyuncuların hangi platformda oynadıklarına bakılmaksızın takım arkadaşlarıyla sohbet etmelerine olanak sağlayacaktır. Epic ayrıca autorun özelliğini ve “daha iyi yangın yolları ekleyerek” daha da geliştiriyor.

Bu kalite iyileştirmeleri ile birlikte, Epic oyunun performansını mobil cihazlarda daha da optimize etmek için çalışıyor. Stüdyo, oyuncular grafik kalitesini düşürmeyi seçtikleri takdirde daha yüksek performans sunan bir Pil Tasarrufu modu eklemeyi planlıyor. Epic, sürekli olarak çökmeleri ve diğer teknik sorunları çözmek için çalıştığını söyledi.