Fortnite Dünya’daki En Büyük Oyun Olabilir

Fortnite Dünya’daki En Büyük Oyun Olabilir

Fortnite Dünya’nın En Popüler Oyunu

Fortnite Dünya'nın En Popüler Oyunu

Epic Games, bu hafta başlarında Fortnite’ın dördüncü sezonunun büyük sürprizini ortaya koyduğunda, hayranlar bunun geleceğini gördü ve kaçırmamak için bayram sabahı çocukluk hissini yaşadı. Geliştirici aylar boyunca bunu planladı. Gökyüzünde bir meteor, Ocak ayından bu yana oyun haritasının üzerine geldi ve Salı günü, etrafına dağılmış yerçekimine meydan okuyan dünya dışı güç artışlarıyla büyük bir krater yaratmak için Fortnite dünyasına çarptı. Meteorolojik çöküntüye ek olarak, Epic haritasını; yeni süper kahraman temasına yeni yapılar, gizli yeraltı yarleri ve diğer güzellikleri ekleyerek ince ama güçlü şekillerde dönüştürdü.

Çoğu oyuncu zaten bu efekt ile bir şeyler bekliyordu ama Fortnite topluluğunun, nasıl kurgulandığına dair övgüleriyle epey etkili oldu. Diğerleri gibi paylaşılan sıradan bir oyun deneyimi olmadı. Ve bu, Fortnite’ın 4. sezonunu, battle royale oyunu için önemli bir dönüm noktası gibi hissettiriyor. Tabi oyun, temelde 100 oyuncuyu ıssız bir adaya yağmalamak, inşa etmek ve zafere doğru yol almak için göndermekten ibaret olmaya devam ediyor. Deneyim, aynı tatmin edici hayatta kalma döngüsü etrafında dönüyor. Ancak bütünsel Fortnite deneyimi, sürekli olarak güncellenen bir anlatı, her oyuncu için bir kerede değişebilen kalıcı bir dünya ve giderek daha karmaşık şekillerde bir avatarı kişiselleştirmek ve kullanması için bir yelpazeye sahip bir hayran kitlesiyle, çok oyunculu bir çevrimiçi oyuna daha yakın bir şeylere benzemektedir.

Sezon 3’ten başlayarak ve geçtiğimiz Salı günü ortaya çıkmasıyla sonuçlanan bu durumla Epic, Fortnite için birkaç çevrimiçi oyunun daha önce çektiği yollarla dev ve iddialı hissettiği bir anlatı hazırlamaya başladı. Oyuncular, gelen bir uzaylı istilası hakkında teoriler üretmeye başladılar. Bu teorilerden biri de Epic’in, bir hikayeyi anlatmanın ve aynı zamanda oyunun rekabet ortamını ayarlamanın bir yolu olarak tartışmalı oyun içi metropol Tilted Towers’ı imha etmeyi planlayıp planlamadığıydı. Dusty Depot ve Tilted Towers olmasa da, bunun etkisi aynı kaldı ve yine de derin etkiler yaşandı. Epik, oyun içi ipuçları ve diğer çevresel hikaye anlatım biçimlerinin dışında bir çevrimiçi çok oyunculu oyun için bir öykü hazırladı. Sonuç olarak; daha bol, daha derin ve battle royale tuzaklarının daha amaca yönelik olduğunu hissettirdi.

Epic sadece meteor çarpması ile durmadı. Yeni süper kahraman teması aynı zamanda devam eden hikayeye başka bir katman oluşturmanın ve oyunculara kendilerini ifade etmenin, yaratıcı olmalarının daha fazla yolunu sundu. Kilidi açılacak ve popüler internet memlerince ortaya çıkan goofy duyguları olan yeni kostümler var. Bu sezon, sadece oyun oynayarak, zorluklarla karşılaşarak ve oyun içi deneyim puanlarını kullanarak seviyelerini yükselten iki süper kahraman sikini içeriyordu. Bu yükseltmeleri satın alarak yapamazsınız. Herhangi bir hardcore rol yapma oyununda olduğu gibi, onları kazanmak zorundasınız. Önemli yükseltme yolları, kilitlenebilir ödüller ve kalıcı ama sürekli değişen oyun haritası, Fortnite’ı statik, değişmeyen ortamlara ve sıkıcı özelleştirme seçeneklerine sahip olan Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG)’dan  çok daha özünde bir deneyim haline getiriyor.

Bu şekilde, Fortnite, Bungie’nin  Destiny‘nin daha iddialı bir versiyonu gibi hissettiriyor; bu, iddialı bir şekilde denenmiş ve en iyi atıcı ve MMO oyun tasarımını harmanlamada asla başarılı olmamıştı. Destiny gibi, Fortnite da oyuncuların ortak bir dünyaya girmelerini, karakterleri kişiselleştirmelerini ve şimdi bu kişiselleştirme seçeneklerini oyun içi aktivitelerle yükseltmelerini sağlıyor. Ancak Bungie’nin aksine Epic, geleneksel bir hikaye ya da arazi hakkında çok fazla endişe duymadan, rekabetçi bir çok oyunculu savaş royale moduna yönelik dünya kurma ve diğer güncelleme çabalarını ortaya koyuyor. Fortnite ücretsiz olduğundan bu çabalar takdir edilecek türdendir. Bu önemli bir unsurdur; Fortnite ücretsiz oynanır, oyuncular çekirdek deneyimin dışında bir şey beklemezler ve yalnızca kozmetik makyaj eşyaları için para öderler ve başka hiçbir şey yapmazlar.

Epic’in anlatısı ve RPG benzeri odağı, tematik bir yan proje veya geliştiricinin sadece eğlence için yaptığı bir şey değil. Dünya yapısına odaklanmak ve oyunculara etrafta dolaşmak için ortak bir hikaye vermek, Fortnite gibi ücretsiz oynanabilen bir oyun için adeta bir zorunluluktur. Oyun yalnızca oyuncuların yaptıkları işe yatırım yaptıkları sürece alakalı kalabilir. Bu sadece zorlukların üstesinden gelmek için rakiplerle çok oyunculu oyun oynamak ya da bir maç kazanmaya çalışmak anlamına gelmez. Fortnite’e yatırım yapmak, Epic‘in ne anlatmaya çalıştığı, oyunun nereye yöneldiği ve anlatı ile oyun arasındaki etkileşimin, sadece MMO’ların en iyisi gibi, zaman içinde evrim geçirmesine nasıl yardımcı olacağı hakkında daha derinlemesine düşünmek anlamına geliyor.

Ayrıca, oyuncuları her gün giriş yapmalarına teşvik eden ve sadece kazanılıp satın alınabilecek daha iyi ödüller kazanmak için meydan okumaları tamamlayan Battle Pass’ı da düşünün. Fortnite’nin her bir temel sütunu, büyüyen anlatımından oyun içi mağazaya, sezonluk rekabetçi çok oyunculu yaklaşımına kadar, oyunun ilgili, popüler ve kazançlı kalmasına yardımcı olan bir döngüye giriyor. Daha çok yatırım yapan oyuncular daha sonra muhtemelen gerçek para harcıyorlar.

Bu yüzden insanlar, çevrimiçi oyunların geleceğinin Fortnite’a benzediğini söylediğinde, sadece bundan bir yıl sonra çok parlak ve yeni hissetmeyen battle royale türünden bahsetmiyorlar. Her iyi fikrin, hem Doğu hem de Batı’daki çevrimiçi oyunların son on yılından itibaren harmanlanmasından bahsediyorlar. Çoğu MMO gibi, Fortnite ücretsiz oynanır, sürekli güncellenir ve devasa çok oyunculudur. Ve türden bağımsız olarak son birkaç yılın en başarılı oyunları gibi, ücretsiz oynanabilen çapraz platforma sahip. Gösterişli kozmetiklerini kullanarak para kazanıyor, oyuncuların kendi hikayelerini anlatmasına izin veriyor ve düzenli olarak topluluk geri bildirimlerini birleştiriyor.

Tüm bu yönler, oyunların geleceği, pazarlanması ve gelecekte para kazanma şeklini bilgilendirecektir. Ve Fortnite, bu türden elemanlar, iş modeli yenilikleri ve ham eğlence faktörünün etkili, endüstride değişen kalma gücüne sahip olmasını nasıl oluşturacağınızı göstererek paketi yönlendiriyor.

Fortnite’ın sizin bilgisayarınızın donanımına uygun olup olmadığını Fortnite Sistem Gereksinimleri ve Fortnite Battle Royale Sistem Gereksinimleri konularımıza bakarak öğrenebilirsiniz. Oyunu indirmek isterseniz eğer aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Fortnite İndir