Fortnite Sunucuları Çöktü

Fortnite Sunucuları Çöktü

Fortnite Sunucuları Kapandı

Fortnite Sunucuları Kapandı

Fortnite sunucuları şu anda kapalı durumda ve oyuncuların PC, PS4, Xbox One ve Mobil’de oyun oynamalarına engel oluyor. Diğer bir deyişle, eğer giriş yapamıyorsanız veya bir sıraya girmeye çalışıyorsanız sizinle ilgili bir problem değildir. Geliştirici Epic Games ilk olarak 11 Nisan gecesi sunucuları çevrimdışı yaptı ve Epic’in durum sayfasına göre, bu yazının yazıldığı sırada yani 12 Nisan gününde halen çevrimdışı durumdalar.

Ne yazık ki, hizmetin ne zaman geri yükleneceği hakkında bir bilgi yok. Epic Twitter’da konu için özür diledi ancak henüz ne zaman çevrimiçi olacağınız konusunda bir fikir belirtmedi. Geliştirici şu anda veritabanını yükseltmek için çalışıyor ve Fortnite: Battle Royale‘in reddit konusundaki yazıda bu belirtiliyor.

Epic, “Hesap hizmetimizi destekleyen veritabanlarından biri için kritik bir başarısızlık yaşadık ve sonuç olarak giriş ve matchmaking sistemlerimiz engellendi. Hesap trafiğini sınırlandırdık ve hizmet düğümlerini hesaba katmak, zaman aşımına uğramış istekleri ele almak için değişiklikleri kullanıma sunduk, ancak bu ilk düzeltmeler umduğumuzdan daha az dirençliydi. Sistemi tam olarak dengelemek için daha kapsamlı güncellemeler üzerinde çalışıyoruz, ancak bunları uygulamak için acil durum bakımına girmeliyiz.” diye açıklıyor.

O zamandan beri durumla ilgili çok da olumlu gelmeyen yazı güncellendi: “Devam eden uzatılmış istikrarsızlık için üzgünüz. Hesap servis veritabanlarımızdan biri ile kritik bir başarısızlık yaşadık. Sonuç olarak, giriş ve matchmaking sistemlerimiz kararsız. Ekibimiz, oyunu tamamen geri getirmek için gece boyunca düzeltmeler üzerinde çalışıyor. Şu an ne kadar süreceğini bilmiyoruz, ancak saatlik olarak yazıyı güncelleyeceğiz.”

Fortnite için zor bir gündü. Sunucuları tamamen kapatmadan önce, Epic Fortnite’in giriş yapmasını engelleyen bazı sorunlarla karşılaştığını kabul etti. Ayrıca yeni bir animasyon hatası nedeniyle Güdümlü Füze silahını devre dışı bırakmak zorunda kaldı; bunun oyuna ne zaman döneceğini henüz bilmiyoruz.

Oyunun büyük 3.5 güncellemesi yeni yayınlandığı için sunucu kesintisi, Fortnite için çok talihsiz bir zamanda geliyor.

Kaynak: 1, 2