Game Of Thrones Büyük Teorisi Kanıtlandı!

Game Of Thrones Büyük Teorisi Kanıtlandı!

Jon Targaryan

Jon Targaryan

Bilgi, Sam’in Gilly ile arasındaki fark edilmeden göze çarpmayan bir sahnede ortaya çıktı; Sam’in Samir’in kalesinde, gece eğitiminde iken. Gilly, Sam’e yüksek Septon Maynard‘ın – ki bu arada kitaplara hiç girmeyen bir karakter – kayıtlarını okuduğunu ve Sam’in bu bilgileri önemsiz bulduğunu ortaya koyuyor: Prens Rhaegar Targaryen‘in görünüşe göre İlk evliliği iptal edildi ve bir başkası ile evlendi. 

Gilly “Maynard burada Prens Rhaegar için bir fesih ilan ettiğini ve Dorne’deki gizli bir törenle aynı anda başka biriyle evlendiğini söylüyor.” diyor. 

Önemli olan şu: bu, Daenerys’in abisi olan Prens Rhaegar Targaryen’in Elia Martell’le olan evliliğini iptal edip Lyanna Stark ile evlenmesi anlamına geliyor. Yani Jon Snow bir piç değil, gerçek bir Targaryan. 

Game of Thrones, daha önce Ned Stark‘ın değil Jon’un Lyanna’nın oğlu olduğuna oldukça açık bir şekilde ortaya sunmuştu. Sezon 6 sonunda Bran, Lyanna’nın babası Ned’e bebek verdiğini izlemişti. Dikkat çeken hayranlar, Lyanna’nın Rhaegar Targaryen tarafından kaçırıldığını (iddia edildiği üzere! – büyük ihtimalle kendi isteğiyle) ve bebeğin muhtemelen Rhaegar’ın olduğunu tespit etti. 

Littlefinger, sezon 6’da Sansa‘ya Rhaegar’ın Lyanna’ya tecavüz ettiğini söyledi ama hayranlar haklı olarak şüpheliydi. Kitap okuyucuları, yıllarca Rhaegar’ın kurt kızıyla gizli olarak evlenmiş olabileceğinden şüpheleniyor. Kitaplar ve diğer kaynaklardan, yazar George RR Martin’le yapılan röportajlardan resmi Westeros ansiklopedisinin “Buz ve Ateş Dünyası” bölümlerine kadar olan ipuçlarıyla taradık. Ama her zaman sadece bir teori oldu.

Dizide Jon’un gerçek ebeveyni ima eden çok ince sayısız ipucu var; bu bölümdeki Jon’un Dany’nin en büyük ejderhasına dokunup onu evcilleştirebilmesinin mümkün olduğu gerçeği gibi. Drogon, sanki uysal bir köpek gibiydi. Ancak şu ana kadar en özel dedektifler bile Jon’un bir piç olmadığının bir somut kanıtını bulamadılar. Game of Thrones Sezon 7 Bölüm 5 bunu değiştirdi. 

Geriye dönük bakarsak hayranlar, Shireen Baratheon’un Gilly’e okumayı öğrettiği için şimdi çok mutlular.