Game Of Thrones Demir Tahtın Gerçek Varisi

Game Of Thrones Demir Tahtın Gerçek Varisi

Game Of Thrones 7. Sezon Finali

Game Of Thrones 7. Sezon Finali

Game Of Thrones başlangıcından bu yana, Jon Snow Ned Stark’ın piçi olarak biliniyor. Geçen sezon birkaç ipucu da dahil olmak üzere Jon’un gerçek ailesinin kim olduğuna dair birçok teori olsa da, Jon’un nereden geldiğine dair kesin bir kanıt yoktu, ta ki sezon 7 finaline kadar. 

Gerçek geçmişi görebilen Bran Stark ve Citadel’da evlilik iptalleriyle ilgili birkaç şey öğrenen Samwell Tarly arasındaki bilgi yoluyla ortaya çıkarıldı. Jon Snow, Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark’ın oğlu ve ayrıca, adı Jon bile değil; adı Targaryen soylarında popüler olan Aegon. 

Game Of Thrones Demir Tahtın Gerçek Varisi

Game Of Thrones Demir Tahtın Gerçek Varisi

Aegon, Demir Tahtının gerçek varisi olacağından dolayı zamanın Westeros kralı Robert Baratheon onu öldürecekti. Bu yüzden Ned, Aegon’un adını değiştirip Jon’u kendi oğlu olarak kabul etti. Muhtemelen Westeros‘un en iyi korunan sırrıydı. Bunu bilen tek kişi Ned Stark ise Sezon 1’de öldü. 

Ayrıca Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark‘ın birbirlerini severek evlendikleri de kesin olarak gerçeklik kazandı. Ortada herhangi bir kaçırma ve tecavüz olmadığı iyice öğrenilmiş oldu. Bu da Robert Baratheon isyanının haksız yere ve tamamen yalan üzerine olduğunu ortaya koyuyor. Yalan üzerine olan ve yedi krallığın kaderini değiştiren büyük bir savaş. 

Jon yani Aeogon bir Targaryen. Rhaegar, Aegon’un babası ise, Daenerys‘i halası yapar ki bu da sezon finalinde ikisi arasındaki seks sahnesini daha da garip kılıyor. Bununla birlikte, eğer Game of Thrones hayranıysanız bilirsiniz ki, ensest özellikle Lannister ailesinde ve Targaryen ailesinde yeni bir şey değil. 

“Jon bir Targaryen” teorisi oldukça uzun zamandan beri hayranlar tarafından popüler hale geldi ve geçen sezon Bran’ın sezon 6‘daki geçmişe bakışları ve Jon, Daenerys ejderhasını bu sezon sevimli bir şekilde sevdikten sonra çok daha fazla dikkat çekti. Daha da çılgınca, bunun kitaplarda henüz ortaya çıkmaması, bu da hem romanların hem de televizyon dizisinin hayranlarının aynı anda öğrenmesine neden oldu. 

Aegon şuan halası ile birlikte ve merak ediliyor. “Bu, Demir Taht için ne anlama geliyor?” Aegon bu bilgileri öğrenirse, karar vermesi gerekecek. Daenerys’e sadık kalabilir veya Demir Taht‘a doğru yerini alabilir. Belki de Westeros’u Daenerys’le birlikte yönetebilir. Ama bu kararlardan önce ilgilenilmesi gereken bir ölümsüzler ordusu var. Ayırca gelecek sezon için uzun bir ara.