Google, Mac ve Windows’da Chrome’un “Uygulamalar” Bölümünü Kapattı

Google, Mac ve Windows’da Chrome’un “Uygulamalar” Bölümünü Kapattı

Chrome’un Uygulamalar Bölümü Kapatıldı

Chrome'un Uygulamalar Bölümü Kapatıldı

Ağustos 2016’da Google, Chrome Web Mağazası‘ndaki uygulamalar bölümünü kapatacağını açıkladı. Şirketin bir blog yazısında belirttiği gibi, bu, kimsenin artık tarayıcısından hiçbir şekilde indirilmeyen bağımsız Chrome Uygulamalarını kapatma sürecinde atılmış bir adımdı. Bugün görünen o ki: Chrome tarayıcı kullanıcıları artık Chrome Web Mağazası’ndan uygulamalara erişemiyor veya bunlara uygulama yükleyemiyor.

2018 başında, Google tarayıcısına zaten yüklenmiş olan Chrome Uygulamaları artık işlev göremeyecek. Bununla birlikte, Chrome OS kullanıcıları yakın gelecekte onlara erişebileceklerdir. Bununla birlikte, Chrome OS kullanıcıları yakın zamanda onlara halen erişebileceklerdir. Ve web’i yalnızca sörf yapmak için Chrome’u kullanan kişiler uzantıları ve temaları yine de indirebilir.

Bunun yerine, Ars Technica, Google’ın geliştiricileri masaüstünde farklı bir yöne gittiğini belirtiyor: Progressive Web Apps (Aşamalı Web Uygulamaları) (PWA). Hybrid çevrimiçi kurulum yazılımı, bu sene başında Android’de başlatıldı ve aslında web sitelerine uygulama özellikleri getirdi. Google’ın, masaüstündeki PWA için 2018 yılının ortasında bir sürümünü tahmin ettiği bildiriliyor.

Kaynak: 1